30
  • gombabácsi
    #30
    haha, a tömeg beszopja amit mesterségesen beszopatnak vele, aztán a letrollozza azt, akinek más véleménye van :D:D:D

    http://youtu.be/moaxF7NxzKg
  • Pares
    #29
  • Pares
    #28
    Ennyi. Köszi, hogy megspóroltál nekem egy hosszú hozzászólást!
  • Archenemy
    #27
    "Nem csak a világ sorsát meghatározó összeesküvések vannak, hanem ilyen kis piti összeesküvések is."

    Helyesbítek:
    Nem csak a világ sorsát meghatározó összeesküvésELMÉLETEK vannak, hanem ilyen kis piti összeesküvésELMÉLETEK is. :)
  • Archenemy
    #26
    Azt, hogy valami konteó, az ne legyen az ultimate érv amellett, hogy nem igaz. Vannak konteók, amik nem igazak, meg vannak, amik valószínűleg igen, de mégis ha valamire rásütik, hogy konteó, az mindig amellett "érv", hogy nem igaz, és ez a jelenség szerintem káros a vitára nézve úgy általában.

    "bár ezek nagy részét inkább csak csalásnak vagy szélhámosságnak hívnám"
    De hát ez az, hogy ezek miért nem conspiracy-k? :) Nem csak a világ sorsát meghatározó összeesküvések vannak, hanem ilyen kis piti összeesküvések is.
  • ostoros
    #25
    Heh, jó kis videó. Engem meg megint letiltottak az origóról.
  • WoodrowWilson
    #24
    Most akkor az a bajod, hogy a nyilvánvalóan igaz összeesküvésekre (bár ezek nagy részét inkább csak csalásnak vagy szélhámosságnak hívnám) nem mondják rá az emberek, hogy konteó? Vagy az, hogy a gyíkemberes kamuholdraszállásos hülyeségekre rámondják? Mit szeretnél?
  • Tetsuo
    #23
    Kicsit off, de ha már a "konteóknál" tartunk:

  • Archenemy
    #22
    "vagy hülye vagy, vagy fizetett bértroll(nok)"

    De hát ez egy KONTEÓ!!! :D
  • Archenemy
    #21
    "Te azt tudod, hogy ezzel a sok hülyeséggel pont az ellenkezőjét váltod ki mindenkiből mint amit szeretnél ?"
    Mert mit szeretnék kiváltani? Azon a jelenségen szórakozom, hogy annyi beszélgetésben meg elméletben volt már ez a végső érv, hogy "de hát ez KONTEÓ!", mintha az azt jelentené, hogy nem igaz valami.

    Itt ugye az a gond, hogy a konteó szót néhányan úgy definiálják, hogy "elképzelhetetlen marhaság", és utána nem értik, hogy hogyan hihet valaki egy konteóban. Pedig a konteó az a bármiféle összeesküvés feltételezése, aminek az a célja, hogy az abban résztvevők jól járjanak, a publikum meg jellemzően rosszul.

    (kötözködő ateisták/agnosztikusok kedvéért: ha azt mondom, hogy hinni egy konteóban, az persze nem vallásos hit, hanem a legvalószínűbbnek gondolás).

    Ugye az nyilvánvaló, hogy conspiracy-k igenis vannak, lásd pl. a fenti cikk, ahol a marketingcég emberei és a gyártók esküdtek össze, hogy úgy manipulálják a közvéleményt, hogy az ne reklámnak, hanem emberek tapasztalatának tűnjön. Ez nekik előnyös, az embereknek úgy általában hátrányos (hiszen így nem a számukra legjobb terméket veszik, sérül a piaci verseny, stb). Ez egy klasszikus összeesküvés.

    Ha valaki a sok pozitív hozzászólást látva ezt mondta: "Tuti hogy ez valami marketingcsapat munkája, és nem tényleg ennyi user szereti" (ez egy konteó, tehát feltételez egy összeesküvést), akkor ezer százalék, hogy a következő hozzászólás ez lett volna: "De hát ez egy KONTEÓÓÓ! És szerinted a gyíkemberek irányítják a Földet, mi? Barom!".

    Na ezért utálom, hogy a konteó egy ilyen gyűjtőszó, mert hiteltelenít egy csomó egész valószínű összeesküvés-elméletet (csak egy hazai példa: Paks 2 beruházása villámgyorsan megtörtént. Melyik a valószínűbb, a hivatalos verzió, miszerint a miniszterelnök úr néhány pillanaton át töprengett, majd géniuszával kiválasztotta a legmegfelelőbb gyártót, vagy esetleg gondolhatom azt, hogy voltak itt háttéralkuk keményen?). Egy ilyen történettel pl. rá lehet ébreszteni az embereket, hogy igazából ők is egy csomó összeesküvés-elméletben hisznek, csak azokat nem így nevezik, mert akkor be kellene látniuk, hogy egy összeesküvés-elméletben hisznek, és azt nem akarják belátni, mert már eldöntötték, hogy a konteók hülyeségek, hiszen a gyíkemberkonteó is hülyeség.

    És mivel tenni meg nem tudok egyebet, ezért időnként ironizálok, mikor lelepleződik egy valós összeesküvés.

    "Szerintem az emberi intelligencia terén hiányban szenvedsz,"
    Bár nem tudom, hogy az IQ-ra vagy az EQ-ra gondoltál, de az ezt követő szóhasználatod az IQ-ra utal. Nem tartom az IQ-t túl sokra, meg hát a neten eleve mindenki azt ír, amit akar, de ha már felvetetted a témát, konkrétan MENSA tag lehetnék ;)
    Ha mégis az EQ-ra értetted, akkor viszont igazad van, bár nem jelentősen, de átlag alatti az EQ-m.
  • Archenemy
    #20
    Ez nem "marketing eszköz", te szerencsétlen (csak hogy a hangnem is megmaradjon...)! Egy reklám elé oda van írva, hogy reklám következik. Egy fórumhozzászólás elé meg nincs odaírva, sőt sok mindent elkövetnek, hogy ne is döbbenj rá hogy reklám, ezért hiheted azt, hogy egy hasonszőrű ember írja, aki a valós tapasztalatait gépeli le, nem pedig egy marketinges hagyja jóvá, hogy mit írhat. Ha nem látod a különbséget a kettő között, akkor kár is beszélgetnünk.
  • Sequoyah
    #19
    Nincs, mert kulfoldon vagyok, de latom erted a cikk es a hozzaszolas lenyeget, es igy kepes vagy konstruktivan hozzaszolni:D
  • Tetsuo
    #18
    Márpedig ez annyiban összeesküvés, hogy a fórumok és áruházak hagyják a bérvéleményezők kommentjeit, annak ellenére, hogy sok esetben törvényt sértenek vele.
    Ugyanis tilos félrevezetni a fogyasztót, valótlant állítani a termékről, hamis névvel marketinggelni a cég pénzén stb. Az Amazonon, eBayen és a sok-sok hasonló helyen mind ez történik. ;-)
    Az igaz megjegyzéseket pedig gyakran törlik, ha a forgalmazó érdekét sérti. Nekem is jópár megjegyzésemet törölték. Pl. amikor írtam, hogy az a szarvasgomba nem a drágábbik szarvasgomba, hanem egy olcsóbb verzió, köztes áron... vagy amikor kijavítom a zenei effekt adatlapját és nem ajánlom bizonyos dolgokra (mert nem arra való) stb.

    Az ún. (termék-) tesztoldalak meg a "független" szakmagazinok értékelései is hagynak kívánni valót. Nem is kell messzire menni, ha már SG, elég megnézni az amerikai játékoldalak botrányait...

    Az persze belefér, ha nem fizettség miatt teszik ezt az emberek, még úgy is, ha pl. az imdb-n eleinte a sok résztvevő srófolja fel a film pontjait, (meg a kőfanatikusok, premierkor) majd ahogy egyre több "nem érdekelt" is megnézi, jót esik a pontszám.


    Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2014.11.12. 00:40:26
  • TomecK
    #17
    Te azt tudod, hogy ezzel a sok hülyeséggel pont az ellenkezőjét váltod ki mindenkiből mint amit szeretnél ? A szélsőséges viselkedés sosem vezet jóra, akkor sem ha teljesen igazad van és akkor sem ha nincs.

    Szerintem az emberi intelligencia terén hiányban szenvedsz, de lehet tényleg viccre veszed az egészet, akkor meg csak poénból idegesítesz fel egy csomó értelmes (vagy kevésbé értelmetlen) gondolkodású polgártársat, kérlek ezt ne tedd, ez így még ostobább, és még az jön le a végén, hogy tudatosan vagy ostoba.
  • WoodrowWilson
    #16
    Valószínűleg más baj is volt azzal a kommenttel.
  • NEXUS6
    #15
    Szerintem a köv lépés az, hogy nem egyemistákkal posztoltatnak, hanem beállítanak egy-egy regisztrált forumbotot. Tök szupcsi, mert pillanatokon belül úgy tűnik kifejleszti az emberiség az igazi MI-t, ami napi szinten van lecsekkolva a Turing-teszten.


    Másrészt a konteozás manapság nagy divat, de amíg az emberek ezzel foglalkoznak, addig lexarják, hogy mi zajlik valójában körülöttük. Szal tartok tőle, hogy ez is a manipulálás eszköze. Mert ugye nézzük meg, hogy hány "ismeretterjesztő" csatornán van műsoron ilyen anyag. Ma a konteó gyak a hivatalos kommunikáció része, a politikusok is konteóznak ezerrel.

    A konteó, vagy egy termékről szóló hitelesnek tűnő hozzászólás gyakorlatilag előre pépesre rágott magas tápértékű információ csomag, amit csak le kell nyelni miután a szánkba adták. És manapság az emberek nem válogatósak a tekintetben, hogy mit vesznek a szájukba.
  • BCs design
    #14
    a prohardverről kitiltottak mert írtam egy posztot amiben leírtam hogy ma már rengeteg aljas vagy fizetett kommentelő van a neten, politikai és termék támogató és termék lejárató
    Utoljára szerkesztette: BCs design, 2014.11.11. 21:37:26
  • turidani
    #13
    Ki az a bolond, aki nickneves idegenek véleményének hisz?
    Maximum megnézi az általuk adott linkeket, és ellenőrzi az általuk közölt adatokat.
    Aki az internetet veszélyesebb helyként próbálja beállítani a sarki kocsmánál, az vagy baromi naiv, vagy extrém hülye.
    A kocsmában sem hiszünk minden részeg embernek.
    Akkor miért hinnénk azoknak a névtelen netes topikolóknak, akiknek még az arcát se látjuk, és ezért még azt se tudjuk, hogy röhögnek-e, amikor a blőd bejegyzéseiket írogatják?

    Tehát a lényeg: ENNYIRE azért nem kéne hülyének nézni az embereket.

    Az internet lényege pont a szabad(abb) hozzáférés az információhoz.

    Az internet kivégzi az agymosó politikusokat, mivel hamarabb utoléri a hazugságaikat, mint a sánta kutyát.

    Nem az internet, hanem a hazug demagógok hitele az, amiért aggódni lehet.

    Ma már sokkal nehezebb hülyíteni az embereket, mint régen.
    Utoljára szerkesztette: turidani, 2014.11.11. 21:34:45
  • Frank99
    #12
    ennek hiába...
  • Frank99
    #11
    la bene rosso..
  • TokraFan
    #10
    Ez nem összeesküvés és főleg nem elmélet. Egy egy marketing eszköz Te szerencsétlen! A TV reklám is manipulál, meg az ingyen hitel duma is.
  • Major
    #9
    Én a helyedben az ékezetes billentyűk megtalálával kezdeném.
  • Tetsuo
    #8
    A hazug vélemények bér-írásának két nagy csoportja van.
    1. A cégek jó hírneve és termékei melletti marketing.
    2. A politikai nézetek manipulálása. Pl. a zsidó Hasbara működtette globális csoport és hasonlók.
  • Tetsuo
    #7
    Irónia volt. ;-)
  • Tetsuo
    #6
    Ti terjesztitek ezt a baromságot.
  • Frank99
    #5
    ezt irogattad te gyíkember a netes tüntetés(ek)nél is...

    vagy hülye vagy, vagy fizetett bértroll(nok)
  • Archenemy
    #4
    Csak amik összeesküvésekről szólnak, pl. a fenti cég, ami arra szerződött, hogy néhány piaci szereplő érdekeinek megfelelően titokban, hitelesnek látszó módon manipuláljon egy médiát a köz rovására.

    De az összeesküvés-elméletek persze nem igazak, egyik sem, sosem, hiszen tudok mondani legalább egy összeesküvés-elméletet, ami nem igaz. Például a repülő zsidó gyíkember piramisok nem igazak, tehát az összeesküvés-elméletek badarságok, ebből is látszik.
  • WoodrowWilson
    #3
    Ezt a hülyeséget most már minden cikkhez be fogod írni? Ez lesz az új űrmeghódíccsa?
  • Archenemy
    #2
    "szintén elvi kérdés, hogy politikusoktól vagy pártoktól nem fogadnak el megbízásokat. Korábban voltak ilyen jellegű megkeresések, de mindegyiket visszautasították."

    Ők igen, kérdés, hogy ők-e az egyetlen cég a piacon. Ja, nem.

    Persze gyerekek nem szabad elhinni a fenti cikket, hiszen egy összeesküvést mutat be, márpedig az összeesküvések sose igazak. Ne feledjétek, a zsidó gyíkemberek világuralma az egy összeesküvés-elmélet, ami nem igaz, tehát akkor biztosan nem igaz egyetlen összeesküvés-elmélet sem!
  • Sequoyah
    #1
    Ma mar meggondoltan kell velemenyeket bongeszni nagyon. Lehetetlen a manipulacio okozta torzulasokat kiszurni, de azert minimalizalni tudjuk magunknak.
    Enket szabalyt szoktam kovetni:
    - A legoszintebb velemenyek megtalalasahoz kizarom a legjobb es a legrosszabb velemenyeket. 5 csillagos skalan a leghasznosabbakat a 2-4 de elgfokepp a 3 csillagosak kozott talalom.
    - MIndig lesz olyan aki utalaj az adott termeket, vagy tenyleg hibas volt neki, es olyan is, aki az egekig magasztalja, de a teljes atlagot nehez elmozditani. Ha az egyik termeket a felhasznalok 70%-a szereti, masikat 30%-a, annak altalaban valos oka van. Epp ezert a leheto legtobb forumot, a leheto legtobb velemeny igyekszem figyelembe venni.