11
  • kvp
    #11
    "Aki játszani és/vagy dolgozni akar, az továbbra is PC-t vagy laptopot vesz."

    Nyugaton a gyerekek jo resze konzolon vagy tablan jatszik. Munkara pedig a cegek vesznek pc-t, de csak azoknak akik nem irodai munkat vegeznek, mert ahhoz mar eleg egy billentyuzetes dokkoval szerelt tabla is. Az egyetlen piac ahol a pc-nek meg van eselye az a munkaallomasok piaca, tehat tipikusan a mernoki teruletek. Persze ahogy haladunk a felhok fele, ugy lesznek a desktop gepekbol egy ido utan grafikus konzolok, amit viszont mar egy tabla vagy mernoki/muveszi esetben egy digitalizalo asztal (pl. wacom cintiq) is el tud vegezni.
  • Bren X
    #10
    "Már az év végére lehagyják a PC-t a táblák"

    Ez így is van! Sokkal könnyebb messzire eldobni a táblakészülékeket, mint a PC-ket. Adódik ez a súly- és a formabeli különbözőségekből. A tábla készülékek sokkal jobban repülnek, vagyis lehagyják a PC-ket. :-)
  • Atisz #9
    Más-más piac.
    A tableteket inkább a smartphone-okkal érdemes összevetni (a méretbeli "harc" pl. hamarosan elindul).
    Aki játszani és/vagy dolgozni akar, az továbbra is PC-t vagy laptopot vesz.
  • Macropus Rufus
    #8
    amivel vitába szálnék az a gyorsaság.
    Egy gépet is meg lehet vadítani annyira, hogy egy táblagép sebességével induljon. Továbbá a táblák ugye soha nincsenek kikapcsolva. Tehát a tábla indulása egy hibernált állapotból történik. Ha a gépet is így indítod nem percek kérdése lesz a dolog. (nekem egy HP 6730b laptopom van jelenleg van benne egy 128Gb-os ssd-vel. Bekapcsolástól számítva 9.8sec alatt feláll a rendszer(a bott ennél jóval rövidebb idő) úgy, hogy már használhatod. Kikapcsolás kevesebb mint 1 sec. Eddíg a BeOS volt az ami ilyenekre képes volt, hagyományos hdd-el. Hibernálva olyan 1-1.5sec az indulása. Azért ez már odavág a tábláknak nem? :)
    okés erről az egyorrú usernek nem sok fogalma van, de pl. én a párom gépében is kicseréltem a hdd-t egy 64Gb-os ssd-re. És már nem is nagyon nyavajog a tábla miatt, ui. ő is rájött, hogy a táblánál azért nagyságrendekkel jobb használni egy laptopot. (itt vita van köztünk mert én a desktop gépekre esküszöm. A tábla max. második ill. ha van még egy laptop akkor harmadik gépnek elmegy. Elsődlegesnek kizárt)
  • torreadorz
    #7
    Attól függ mire használod. Például én azt tapasztalom a környezetemben hogy a nőket le sem lehet lőni az okostelefon elől.
    Ugyanis amire használják (facebook, ruha,cipő,táska nézegetés stb) arra bőven elég ráadásul villámgyors. Benyomja rajta a wifi-t/mobilnetet és 5 másodperc múlva már tolhatja is az fb-.t.

    Ehhez képest egy átlagos asztali windowsos gép (és most ne a legujabb bika ssd-s modellekre gondolj) legalább másfél percig bootol, de ha már 1-2 éve van rajta windows akkor bizony sokszor 4-5 perc is eltelik mire használatba veheted (lehet hogy bejön korábban is a windows de még tekeri ezerrel a vinyot).
    És ha valaki egyszer megérezte a kettő közt a különbséget és egyébként kielégiti az igényeit az telefon/tablet, akkor bizony nem a számítógép mellé teszi a voksát.
  • ugh
    #6
    #5 ----> #2
  • ugh
    #5
    Van benne racio szerintem csak egy gond.
    A savszel.
    Ha mindenki ezt cs akkor keves a mostani net(plane a mobil).
    A masik hogy nem tesz jot ennek a megoldasnak az utobbi idok kis botranya sem.
  • ugh
    #4
    * ...20e froncsis...
  • ugh
    #3
    Ezen semmi csodalkozni valo nincs.
    Minek egy embernek aki netezik meg levelezget egy 100 ezres gep. Eleg neki egy 20 froncsis tablet.
    Az mas teszta hogy kb 1 evig lesz hasznalhato mert 1 olcso kinai szar es tonkremegy meg egy kis fejlodes es nem lesz eleg a teljesitmeny.
    Mig egy 60ezres (monitor nelkul) pc ugyenezzel a kihasznaltsaggal kihuzza vagy 5 evig.
    Gyak. a tablet "ipar" olyan mint az a gumis aki felszorja a kornyeket u szeggel.
    Azzal hogy megvetted a tabletet mar megalapozta a kov tabletvasarlasod is.
    Ha csak nem poccen be az ember azt int be nekik, hogy lofaszt nektek.
  • Zoliz
    #2
    Ahogy megyünk a kisebb csíkszélesség fel egyre jobban tudnak miniatürizálni, de akkor is egy nagyobb gépből nagyobb teljesítményt lehet kihozni. Bár a barmok még azt is kitalálhatják, hogy a feldolgozóegység és háttértár egy desktopgép legyen otthon és hálózaton keresztül küldi a hordozható táblának a számolási eredményt ami csak megjelenitő, hangkimenet és vezérlőegység. Igaz a kijelzőméret akkor is probléma lesz, mert a 24 colos IPS monitorom nyilván jobb mint a péklapát tábla vagy smartphone.

    Vagy csak én vagyok ilyen okos?
  • Szefmester
    #1
    Darabszámra tuti.. összteljesítményre.. hát ahhoz sokszorosan kell lehagynia.. :D