20
  • Laza
    #20
    "A sok buta ember meg veszi ezeket a fakó, színtelen, akadozó vackokat."

    Te is régen láttál már egy normálisabb LCD-t.

    Egyébként meg egy világos nappaliba kifejezetten nem vennék plazmát. De a barlanglakóknak tökéletes :D
  • Sir Cryalot
    #19
    Lehet jobb LCD-t csinálni mint a villódzó, zajos színátmenetű plazma. Sőt az LCD-nek még az az előnye is van hogy simán lehet vele 50" fölé menni alacsonyfogyasztás mellett, ezt se a plazma sem az oled nem tudják.

    Szarból nem lehet várat építeni.
  • donceleger8
    #18
    Az egész LCD piac teljesen felesleges. Állandó jelleggel a plazma technológiát szeretnék utolérni, de ez eleve lehetetlen. Egy plazma minden tekintetben jobb, mint az LCD. A sok buta ember meg veszi ezeket a fakó, színtelen, akadozó vackokat.
  • dez
    #17
    Az a stupid, aki ezt a baromságot írta... Elmondom, miért. A nézési távolság ajánlásokat kétféleképpen határozzák meg. 1. Látótér lefedés. Ezzel nincs gond. 2. A fizikai pixelméret és az átlagosan jó szem közötti összefüggés. Na itt kezdődnek a félreértések. Magyarán, ahhoz kellene olyan közelről nézni a megjelenítőt, ahol pl. azon az ábrán látszik, hogy minden egyes fizikai pixelt egyenként meglássunk. De erre csak akkor van szükség, ha még az 1-pixeles pepita mintázatokat is meg akarjuk látni vagy 1-pixeles vonalakból álló alakzatokat, stb. (Tehát pl. egy tipikus PC-s desktop képét.) Csakhogy, a filmes kép sosem ilyen éles! Mivel akkor aliasosak (lépcsőzetesek, stb.) lennének a ferde vonalak, stb., amit a filmezésben mindenképpen el akarnak kerülni. Ezért aztán valójában éppen a 4K filmes kép tud csak olyan éles lenni látványra, mint a Full-HD-s pixel-éles kép (pl. PC-s desktop). Összességében, az 1. pontban meghatározott, moziélményt nyújtó távolságból nem a Full-HD, hanem a 4K ad kellően éles képet! Erről bárki meggyőződhet, aki nem táblázatokat nézeget, hanem élőben egy 4K-s megjelenítőt, megfelelő forrással.
  • asgh
    #16
    Ez egy igen jó írás 4K TV témában, azaz miért baromság a 4K TV:

    http://reviews.cnet.com/8301-33199_7-57566079-221/why-ultra-hd-4k-tvs-are-still-stupid/
  • Sir Cryalot
    #15
    ...De az gondolom sejthető hogy iszonyatos mennyiségű pénzt tüntetnek el még most is r&d címszó alatt, 160-an, 160 felé.
  • Sir Cryalot
    #14
    Ezeknek se normális szabványaik, se technológiájuk, de még csak jövőképük sincs.

    LCD-ből se normálisat gyártanak, az pont azért lett "átbrandelve" LED-re hogy lehessen rá hivatkozni hogy az eredendően problémás LCD "tartja vissza" a tuti LED-eket, és "igény" legyen ezáltal teremtve OLEDre, ami nem csak hogy vállalhatatlan kihozatalú, de jelenlegi formájában még csak nem is high-end display, gyakorlatilag csak egy kilapított plazmának felel meg.

    Egy LED meg attól LED , hogy 100.000 órás élettartama van, ezeknek meg van kb 5-10.
  • kvp
    #13
    Ket baj van:
    -az oled meg dragabb, mint amennyit a legtobb ember hajlando megfizetni
    -es mindezek melle tovabbra sem sikerult megoldani azt, hogy a sajat uv fenyetol bomlik le par ev alatt a teljes kijelzo

    Egyik megoldas, hogy az olcsobb es kiforrottabb lcd-t aruljak addig amig nem lesz olcsobb es stabilabb az oled. A masik megoldas az inorganikus led panelek gyartasa, amik ugyan meg dragabbak mint az oled, de joval nagyobb az elettartalmuk.
  • AgentKis
    #12
    Olyasmi ez, mint amikor a "hagyományos" TV-n reklámozzák élesebb képpel és teltebb színekkel az újat. Sokaknak le sem esik, hogy ha egy reklám lehet a TV-jén "ennyire szép", akkor lehetne ilyen szép akár a mónikasó is, ha nem lenne már maga a legtöbb adás igénytelenebb minőségű.

    Amúgy szerintem is az lehet, hogy az LCD-t MÉG nem akarják kukázni, mert van benne MÉG jócskán pénz. Amikor majd megéri (esetleg igény is jobban lesz rá, ha a globálgazdaság esetleg újra növekedésnek indul) akkor bedobják a nagy újítást "lélegzetelállító színekkel és kontraszttal".
  • rajdi
    #11
    Tényleg szüksége van az emberiségnek a 4K-ra, megmondták az okosok. Mint a 13 megapixeles fényképezőkre a mobilokban. Az amoledet ami kevesebb fogyasztással, kontrasztosabb képet ad ugyanakkora fényerő mellett, azt ki kell dobni... Világos.
  • grobs
    #10
    Szerintem teljesen mindegy megoldják-e. Annyira réteg igény a mai 200k-s TVknél jobb minőség, hogy nem érdemes foglalkozni vele (illetve foglalkozzon vele majd más). Próbálkoznak inkább más irányból. 3D, Smart nem jött be. Most jön a 4k, 8k. Ezt egyszerűbb nyomni mint az OLED előnyeit (és oda még be is kellene nyomni egy néhány raklap lóvét, hogy eladható legyen nagy méretben).
    LCD (LED) itt van, nem kell érte semmit tenniük.
  • hartmano
    #9
    Az is gond,hogy közbe bejött a led háttérvilágítás és most egy új fényterelő réteg helyettesítőt is kitaláltak,ami gyakorlatilag egyenletes háttérfényt ad gerjesztés révén. Bár szerintem ezzel nem oldják meg a kontraszt problémát.

  • MsUser
    #8
    Jól mondod CairoJack a gyártóknak a haszonnal van a gondjuk nem a technológia a rossz. Rájöttek hogy az olcsót könnyebb eladni mint, nagy haszonnal a jobbat!
  • CairoJack
    #7
    Jaj hagyjuk már... ez az egész cikk egy orbitális kamu. Már úgy értem, hogy a gyártók részéről.

    Kezdjük azzal, hogy "A legnagyobb problémát az OLED televíziók késedelmes bevezetése jelenti." Ennek a mondatnak semmi értelme. Egyáltalán nem indokolja, hogy mitől is lenne kuka az OLED technológia. Talán akkor lenne indok, ha már lenne valami jobb. Pl SED, vagy hologram. Azzal szemben tényleg elkésett volna.


    Másfelől ez a "hű de nagyok a gyársási költségek" duma is egy kolosszális baromság. Jóval olcsóbban lehetne OLED panelt gyártani, mint LCD-t. Láttam hogy készülnek, egy nyomtató nyomtatja őket egy fóliára. KB olyan, mint egy tintasugaras nyomtató, csak pontosa. Tized annyi lenne a gyártási költsége, mint az LCD-nek, ha átállítanák a technológiára a gyárakat. Egyedül a kék szín tartósságával van gebasz, de ha jól rémlik már arra is van megoldás.

    Szerintem csak arról van szó, hogy a két gyár elhatározta, hogy lehúznak még egy rókabőrt a technológiáról. Tudjátok "árvíz volt Tajvanon, elmosta a HDD gyárakat. Mától 3*-os áron adunk mindent, mert el fognak fogyni a HDD-k."
    Nah pont ennyire szabad elhinni ezt is.

    Kamu kartell az egész.
  • cloud.strife
    #6
    A Sony 2007-ben gyártott OLED tévét, de mivel nem tökéletes a technológia, hanyagolták.

    Érdekes hogy most meg a legjobb képminőségű LED tévéket is a Sony gyártja....... :)
  • Omega
    #5
    Nem elhibázott döntés az OLED gyártás, csak ne 3,1 M-ért akarjanak eladni egy panelt.
  • llax
    #4
    Szerintem egyszerűen csak túl hamar akarták tömeggyártásba vinni "TV méretben". Ha a gyártási költségeket sikerül leszorítani az LCD szintjére, akkor lesz esélyük a piacon. Akinek már van egy FullHD LCD TV-je, azt nehéz lesz magas ár mellett a cserére rávenni...
  • Pharaoh
    #3
    Kiszállt az LCD panel gyártásból. A TV-ket a sony fogjka gyártani, csak a többi alkatrészhez hasonlóan a panelt is beszállítóktól fogja beszerezni.
  • Poetro
    #2
    Nem pont a Sony adta el nemrég az összes LCD gyárát? Csak mert ha igen, akkor ténylegesen a fenti cégekkel gyártatja a saját TVit is.
  • Zodd
    #1
    Ennek így semmi értelme....
    Most miért is volt kidobott pénz?
    A 4k-nak sincs semmi értelme.