266
Machinarium, az Amanita Design új kalandjátéka
  • Máté94
    Megvan.De most nem tudok kijutni a szobából ahová be van zárva egy másik robottal és cigit kellne neki adni.DSe hogy?:(
  • hispan2
    Most lett meg csak a napraforgó-olaj a botanikai labor után, szóval azt egészen biztosan nem most kell megcsinálnod.
  • Máté94
    Megpróbálom...:)
  • hispan2
    AZ öreg hapsi az eggyel előtte levő szinten ad MAJD egy belépőkártyát (cserébe a napraforgó-olajjal töltött flaskáért, amit a sima olajas flaskája visszakapása után ad...). De addig még rengeteg más dolog van, először ott a macskát fogd meg, vidd vissza a zenészeknek, stb...
  • hispan2
    Ó je megvan :D

Utána ez légkondi-faszi a tetőn nagyon kreatív feladat :D
  • Radagast
    Sziasztok!

Egy kis segítségre lenne szükségem :)

Innen hogyan tovább??

Köszi!
  • AntiHero
    Jobb fent kiskönyvet nézted már?
  • hispan2
    Szerintem ez a konyhás-lánykás rész rossz: a leírás szerint le kéne vennie a tűzhelyről a kuktát és leraknia, hogy odatehessen a kukoricát, de a kukta a kezében marad és amíg azt vissza nem teszem a tűzre, nem tudok semmi mást csinálni. Ötletek?
  • hispan2
    Amellett a cső mellett tartsd az egered, ahol ki akarsz jutni, és már azelőtt megjelenik a nyíl, hogy a robotocska odaérne... És kidob.
  • Máté94
    Nem értem de mindegy.Most már megfordult az emelő de nem lehet semmit se csinálni vele,nem lehet semmire se kattintani miközbe megyünk:(
  • hispan2
    Mert le kell ugrani a túloldali szellőzőnél! Az nem magától megy!
  • hispan2
    Mellesleg elakadtam :) Mikor a lift levisz a konyhás kiscsaj szintjére, ott a konyhában nem tudom, mit kéne csinálni... Felteszem a kapott kukoricát kéne kipattogtatni a kéményen, hogy lessen az a kampós valami, de nem jöttem még rá, hogyan... És bent csak a belül szerzett (csajnál levő) dolgokat lehet használni...
  • Máté94
    Mármint a elpattant dtótok:(
    Piros pirossal fekete fekwetével de engejm a kályhába diob:(
  • hispan2
    Lehet, hogy a játék változtatja véletlenszerűen a jó megoldást? Nekem ez volt a jó, az biztos.
  • Máté94
    Nem jó!:(
  • Rapid81
    A végigjátszás könyvei a játék "10" könyvtárában vannak két felbontásban. Egyszerűen át kell nevezni a fájlokat .PNG-re és TÁDÁ! A .101 a kisebb, a .111 a nagyobb felbontás.
  • AntiHero
    A Clockwise Operetta c. szám nagyon jóó már 20x hallgatom meg:D
  • AntiHero
    A mjátékba van benne. Jobb fent/kiskönyv/mini game után.
  • Máté94
    ????????
    Ez honnan van?:D
    És milyen nyelven van ez!:D
  • hispan2
    Én fogok csinálni, fényképezgetem is a nehezebb részek könyveit...
  • Seth
    Zseniális

Ha majd egyszer vki tervez végigjátszást,akkor ezeket a képeket kéne mellékelni, az összeset
  • Seth
    Igen közben már mondták előtted. Ki is próbáltam, hát már annak az art-ja is vmi fenomenális, meg kell az összeset néznem XD
  • hispan2
    Tévedtem bocsi, le lehet ugrani. Tehát:

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    ha a második konzolhoz eljutottál, P F P P kötés, lent az elpattanó drótokat szín szerint kösd össze, és megfordul a daru iránya. Ugyanúgy elindítod, mint először, csak most a lyukon ugrasz be a túloldalon, ami a cél.
  • AntiHero
    Az a kis könyv segitséget ad ha elakadtál.

Ja és köszönöm a soundtracket xido
  • hispan2
    Ez vicces... felemel, leugrom a kis kiszögellésre, de ott megint van egy (kulccsal nyitható) konzol. Abban 4 kétválasztós kötés... Ha a P F P P (mindig az írt szín van elöl) kombinációt választom, a kazán oldalán elpattan 2 drót, amit ha újrakötök, akkor a menetiránya a darunak megfordul, de a szellőzőbe beugrani nem tudok (ha meg fordítva kötöm vissza, nem jön le a kar. Na hovatovább?
  • hispan2
    A 3 csúszkás konzolhoz a kód:

Az első lent, a második fent, az utolsó megint lent.

A kulcsos panel megfelelő kötésén még dolgozom :)
  • Máté94
    Engem felemelde nem megy tovább.A kód jól jönne hozzá:)
  • Seth
    Ó basszus, azt nem tudtam hogy lőni is lehet.Nem is írták szerintem sehol. Na mind1, nem volt rá szükség
  • Chewy81
    Én is végeztem vele. Szerintem ez a jó kalandjáték, amin gondolkozol, de azért meg tudod csinálni leírás nélkül is. Utálom az olyat, amikor olyan dolgokat kellene kitalálnom amire esélyem sincs leírás nélkül.
  • Chewy81
    A nyilakkal tudsz mozogni és a space-el lőni, így már könnyű a kulcsos rész.. Az pedig csak segítséget ad a pályához.
  • Seth
    Na én is végeztem.
    Hát talán ez volt életem legkönnyebb kalandjátéka(most a tili-toli puzzle játékokon kívül,amiikkel azért jól elvoltamXD), majdnem minden elég egyértelmű volt.
    Csak arra nem jöttem rá, hogy a jobb felső sarokban lévő könyvet mégis hogyan lehetne kinyitni, az a repülős kulcsos rész megcsinálhatatlannak tűnik,sosem jön ki a lépés.
  • NeBby
    Jah , az is meglehet
  • Seth
    a kép sarkában a mentéek száma van !
  • NeBby
    És vége is , akkor nem tudom miért írták , hogy 30 pálya van
  • NeBby
    Oh sikerült , továbbjutottam végre
  • NeBby
    Amikor mentesz a kép sarkába odaböki , hogy hányas szint.
    Én is azthittem , hogy már a vége lehet , közben az csak a 16 os rész a 30 ból
    Golyós tényleg elég nehéz , de megcsináltam kb 20 perc alatt.
    Toronyban azzal a rádiós cuccal még nem kell semmit csinálni szerintem , csak a golyós kell , engem azután továbbengedett!
    Azután lehet menni a 17. részhez ahol elakadtam , szóljatok , ha ott tartotok pls!
  • Chewy81
    Én is a toronyban szívok, nem tudok rájönni, hogyan kellene visszajátszanom a dallamot, nincs valami jó hallásom ezek szerint ... :) Meg nem tudom a golyós feladványt sem megoldani egyelőre.. Ja, és a tetejébe a nyálszívogatás is elég idegesítő :)
  • Chewy81
    Máté: Van egy kis konzol
    amin 3 kart látsz. Ez három munkafolyamatot jelöl. Úgy kell beállítanod a karokat, hogy az emelő elindulása után legyen időd visszamenni a csilléhez és beleugrani. Aztán fel kell emelnie, majd ha felemelt, el kell veled indulni újra, és akkor le tudsz róla ugrani a bal felső kis állványra ahol a másik konzolt tudod majd bütykölni...
  • Máté94
    Nekem segítség kellene mert a 4-pályán ahol van az emelő ami megy körbe ott nem tudfom mit csináljak!+:D
  • xido
    full soundtrack