41134
bannerkesz.png
**********************************************************



*******************************************

Megszűnt szolgáltatások:
Comodo elemzés
Valami nyavalya lezárta a gépem és kódot kér. :(

  • Tetsuo
    #41134
  • Wreck86
    #41133
    Köszi,köszi!
  • wollnerd #41132
    VirusTotal :)
    Ez a oldal sokféle antivirus motorral vizsgálja át kb. 1 perc alatt, mind a megadott linket, vagy feltöltött fájlt. :)
  • Wreck86
    #41131
    Sziasztok!
    Létezik olyan online vírus/féreg ellenőrző ami egy megadott linket ellenőriz le?
    Nem akarnám megnyitni, túl gyanús, ezért kérdem, hogy létezik ilyen fajta csekkolás?

    Köszi!
  • kl24h
    #41130
    ESET INTERNET SECURITY <<<<< nem fogja a gépet, egyszer próbáld 30 napig, aztán meglátod, ha beválik, akkor megveszed.
  • Deviome
    #41129
    Sziasztok!

    Elnézést kérek a hülye kérdésért, de tudnátok ajánlani vírusírtót? Nem mászkálok az internet setét bugyraiban, de a mai világban már minden tele van szeméttel. Próbáltam az AVG-t az bejött, de akár mekkora gépet rakok alá az megzabálja és lassítja.
    Természetesen a fizetősök közül. Nem érdekel a warez.
  • MerlinW
    #41128
    Jah, szar ügy hogy a fórumon, ahol 10 éve laksz és 80% beszél angolul, senkit nem lehet megkérni. Na meg létezik google translate is:) Mindegy te tudod.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2020.12.08. 21:26:55
  • Ironman2
    #41127
    Ennek csak az a szépséghibája,hogy nem tudok angolul fogalmazni.Szavakat felismerek,de összetettebb mondatokat már nem,mivel nem tanultam angolt,csak a gép mellett ragadt rám valami több mint harminc év alatt.Azért kösz a segitséget,megtartom az Avira Pro-t,majd jövőre jobban odafigyelek.
  • MerlinW
    #41126
    Ha írsz nekik egy szép levelet visszaküldik a pénzt. Főleg hogy még nem kezdődött meg a második év.
  • Ironman2
    #41125
    Hatalmas köszönet! Mindegy már akkor marad még egy évig az előfizetés,akkor már nem sietek a lemondással.Egy kapcsolón múlt az egész.Igy jártam :)) Utoljára a Game Pass szivatott meg evvel az automata levonással.

    szerk:Látom az Avira Internet Security is 10679 ft,jobban jártam volna ha inkább azt veszem a Pro helyett.Nem is értem hogy minek vontak le ugyanennyit,mikor az IS is ennyibe kerül.Vagy azt mégegyszer meg kell venni a Pro-ra? Mivel ott van az upradge,és ugyanúgy meg kell adni a vásárlási adatokat.
    Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2020.12.08. 17:25:21
  • MerlinW
    #41124
    Így

    Az is le van írva, hogy "Monthly and annual subscription: 6 days before expiry date", azaz 6 nappal a lejárat előtt vonják a következő adagot. El kék olvasni vásárlás előtt mit veszünk:)
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2020.12.08. 16:44:50
  • Ironman2
    #41123
    Hali! Tavaly vettem akciósan Avira pro licenszet,egy éveset,8736 ft-ért,most járt le volna 12-én,mondom nem hosszabbitom már meg,erre jött ma egy üzenet hogy levontak 10920 ft-ot újabb 1 éves licenszért,automatikusan a számlámról.Meg se várták az egy évet,ez kicsit átb@szás szerü a dolog.

    1.kérdés:Vissza lehet mondani az előfizetést,úgyhogy vissza is kapjam a pénzt?
    2.kérdés:Hol lehet azt beállítani,hogy ne vonogasson automatikusan a számlámról? Persze a kártyaadat meg van adva,törölni meg nem jöttem még rá hogy kell az oldalukról.

    Az első kérdésem nem annyira fontos,ha már elcsesztem a dolgot,de a második kérdés,nagyon égető,mert nem akarom hogy automatikusan vonogassanak a számlámról.
    Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2020.12.08. 14:48:51
  • MerlinW
    #41122
    A tűzfal nem csinál mást, csak őrzi a 65535 portot :) Van ugye TCP és UDP azaz a kimenő és bejövő forgalom. Az alapvető portok nyitva vannak, mint http 80, https 433, stb, minden más zárva. Ami kell, azt te állítod be. Néha macerás, de külön biztosági réteg. A tűzfal önmagában nem foglalkozik szoftverrel, tehát azzal hogy mi káros vagy mi nem, arra való a vírus/malware irtó. Router mellett 3rd party szoftveres tűzfalt személy szerit feleslegesnek tartom, mert a Windows tűzfalában mindent be lehet állítani, Windows minden alkalmazás első futtatásánál rákérdez kiengeded-e vagy sem, tehát az egyértelmű. A bejövő forgalmat (amit ugye átenged a fal) a vírusírtó vizsgálja (web protection). Arra ingyenes megodáskén a Defender teljesen jó, ha pedig fizetős akkor talán a Malwarebytes, Bitdefender, Webroot ami a hatékony, de egyik sem ingyenes. Mondjuk mérsékelten warezolhatók, ilyen-olyan időintervallumban.

    Összefoglalva:
    Router tűzfal + Windows tűzfal + Defender
    Pro: ingyenes, nem terheli (jobban) a rendszert, másod réteg biztonság (router szoftverét nem tudják cseszegetni a vírusok)
    Kontra: macerás mindig belépkedni a router felületére és kiengedni a portokat amiket akarunk, főleg az elején

    Szoftveres tűzfal + 3rd party vírusírtó
    Pro: kényelmes
    Kontra: erőforrásigényes, pénzbe kerül, nem feltétlenül annyira biztonságos.

    Az ingyenes 3rd party vírusírtókat mindig fenntartásokkal kell kezelni. Avast pl. az utóbbi időben nagyon lecsúszott, valamint mindegyik célja, hogy fizess elő.
    Ha nem használja a gépet gyerek, nem mászol a világháló sötét bugyraiba ész nélkül, sima Windows tűzfal + Defender elég mindenre, amire ha szeretnéd routerrel rásegíthetsz, és azt is bármikor átdobhatod DMZ módba, azaz ki/be kapcsolhatod a falat. Felhasználási szokástól függ. Ha sokat warezolsz, próbálgatsz random alkalmazásokat, stb, akkor érdemes előfizetni egy komolyabb vírusirtó szettre (általában egy fél játék ára egy évre). Még annyi, hogy nem tudom tudod-e, de a 3rd party itrók és tűzfalak kikapcsolják a windows saját cuccait (korábban írtam, hogy egyszerre kettő irtónak és falnak semmi értelme, csak egymás agyát cseszik felül:))
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2020.10.24. 02:26:06
  • Tetsuo
    #41121
    Ezt most annyira nem értem.
    Egy csomószor írnak a programok a registrybe, amit engednem kell ugye, ha akarom az optmiális működést, de fogalmam sincs konkrétan, mire adok felhatalmazást, csak nyomom az okét pl. az Opera esetén kb. naponta. A Comodo [email protected] pontosítani a hozzáférést. De eddig nem volt gond.
    Ja, meg a torrent is magának követel bizonyos dolgokat...
    Vagyis mikor a leghatékonyabb? Ha a router hardverét használom? Az viszont egyszerűbb az állandóan frissülő szofveres védelmhez képest, nem?
    Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2020.10.23. 18:19:31
  • MerlinW
    #41120
    Ja hogy csak a tűzfal. Az rendben van. Mondjuk ha van router-ed (IPTV-s előfizetés esetén egy második router a szolgáltató és a PC-k között), akkor windows tűzfal alapbeállításokkal és router fal strict módban (minden alapból tiltva, kivéve a standard portok) a leghatékonyabb.

    Mármint mindkettő jó, csak értelemszerűen minél több erőforrást szabadítasz fel az oprendszerről, annál jobb. Valamint a hardveres tűzfallal nem tudnak szórakozni a szoftverek :)
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2020.10.23. 16:33:45
  • Tetsuo
    #41119
    Én a Comodo tűzfalról beszéltem. Ja, és csak az ingyenes részéről. X éve abból a tűzfal volt ajánlott. Nálam ez maradt a W7-hez és pöpecül működik, persze nincs tökéletes szoftver...
    Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2020.10.23. 10:32:39
  • MerlinW
    #41118
    Avast és Comodo is vírusírtó. 2 együtt többet árt, mint használ mind teljesítmény szinten, mind hatékonyságban. Egy vírusirtót használj és mellé olyan alkalmazást, ami olyan ellen véd, ami ellen a másik nem. Manapság ritka hogy nem elég egy. Virus, malware, web és rasomnware protection. Másra nincs szükséged. Comodo elég, nyugodtan dobd az Avast-ot
  • gergely1991
    #41117
    AVG,Avast?

    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Az igazság az, hogy egy jó ideje használok linuxos rendszert,védelem nélkül...
  • Tetsuo
    #41116
    Én maradtam az Avast-Comodo párosnál.
  • MerlinW
    #41115
    Én Defender + Malwarebytes kombót használtam, de pár hónapja kidobtam a Malwarebytes-t. Elég az a Defender, ha ésszel használjuk a netet.
  • KaBuTo666
    #41114
    Avast free antivirust és windows defendert használok már sok-sok éve...azóta se szedtem össze vírust, illetve nem is törtek fel.
  • Palinko
    #41113
    Én windows defenderrel tolom ami az utóbbi ideig egy vicc volt de nagyon helyretették azóta. Én is googleztem és néztem cikkeket igazából azt érzem amit előre kidob a google az ilyen fizetett hirdetés, vagyis jobban mondva ha az ő linkjeiken keresztül veszik az antivírust kapnak jutalékot. Szóval van aki nem is veszi összehasonlításba a win defendert, valaki meg ugyan beveszi még meg is mondja hogy jó de jaj pl ritkábban frissül ezért inkább vedd meg a fizetőset a linken át :D Szerintem egy valóban független teszten szerepelne olyan jól mint a fizetős megoldások.
  • tommygiant
    #41112
    Sziasztok!

    Hosszú évek után visszatértem ebbe a topikba.
    Szeretnék Tőletek tanácsot kérni, mi jelenleg a legjobb ingyenes antivírus, tűzfal, internet security biztonsági program Windows 10-re?

    Köszi előre is,
    tommygiant


    Szerk.: na jó, ráguglizok...
    Utoljára szerkesztette: tommygiant, 2020.10.20. 11:34:14
  • MerlinW
    #41111
    Ha mindenképpen szeretnél malware fogót a Windows Defender mellé, akkor a Malwarebytes Antimalware-t ajánlom. Az egyik leghatékonyabb, nem eszik olyan sok erőforrást és nem cseszeget sokat.
  • gergely1991
    #41110
    Feleslegesnek tartanám ha van a vírusírtódnak valós-védelme.
  • Flamer
    #41109
    azthittem viccelsz. elso hallasra a neve mintha egy virus lenne. :D
    spyhunter.. 5 ..
    de megneztem es meg rendes weblapja is van. de tutti nem hasznalnam.

    Utoljára szerkesztette: Flamer, 2020.03.31. 16:09:48
  • hodila
    #41108
    SpyHUnter5 Az jó program ?
    Köszi !
  • KaBuTo666
    #41107
    Igen. Ne utazz Kínába... :)
  • Tetsuo
    #41106
    A kínai koronavírusra van már valami?
  • KaBuTo666
    #41105
    Intézkedj, mester!
  • gergely1991
    #41104
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Az általad ajánlott linkek is döglenek mint a legyek.
  • KaBuTo666
    #41103
    Köszönjük, mester!
  • gergely1991
    #41102
    Topik update:
    A "10 perces e-mail" átkerült a hasznos dolgok kategóriába,így a "eldobható e-mailek" kategória befejezte a "pályafutását".
    Utoljára szerkesztette: gergely1991, 2020.01.03. 21:59:30
  • kjhun
    #41101
    Na, végre! Automatán még nem, de kézzel frissítve pár perce, végre frissült a vírusadatbázis. 191012-8 --> 191031-8
  • kjhun
    #41100
    Avast-éknál megint gubanc van. Most, a változatosság kedvéért, nem a rendszertakarítóval amit megvettek, hanem a fő brand-el, magával az Avast vírusirtóval, annak is a vírusadatbázisokhoz tartozó VPS-update-k kiszolgálásával.

    Sokaknak, akár V5-8, akár 10.4-18/19.x programverziót használnak belőle, nem frissül az adatbázis vagy csak nyögvenyelősen: Avast fórum A 9.-ik oldalon, mintha hackertámadást sugallna az egyik poszt, amely a frissítéseket szolgáltató szervereket is érintette. (?)

    Idézem:
    INFO: Following the attack attempt on our network which we communicated on October 21, we thoroughly scrutinized all releases which led to the suspension of VPS updates for all Avast products versions 9.x - 19.x for four days, which was an important precautionary measure to analyze them for any modified code. This is the reason for the delay in the delivery of VPS updates last week. We have since confirmed that the VPS updates are secure. As a second additional step, we implemented a process whereby product updates, including VPS updates, are thoroughly checked and updated every few days, instead on a daily basis. We are working hard on returning to our regular process of issuing daily VPS updates.

    For Avast users who are currently still using an Avast version 8.x, the VPS updates are on hold and undergoing rigorous inspection. We are working hard to resolve this as soon as possible.

    Despite these delays, we are confident to say that all of our users are protected. Avast’s threat detection systems consist of multiple layers of security and the automatically streamed updates that are being released continuously between the aggregate VPS updates run every 3-5 minutes to deliver virus definition data, and ensure that our business and consumer users remains fully protected at all times.
  • gergely1991
    #41099
    Egyre közelebb a Symantec felvásárlása
  • fonok67
    #41098
    Sziasztok! Tudna nekem adni valaki Malwarebytes aktiváló kódot?
  • Tetsuo
    #41097
    Köszi. Amúgy Opera böngésző.
  • gergely1991
    #41096
    Vagy vírus,vagy a böngéző bizonyos beállításai a registryben vannak.
  • Tetsuo
    #41095
    Az miért van, hogy a vírusírtó feldobja néhány naponta, hogy a böngészőm módosítani akarja a Registry Keyt?
    Az utóbbi egy évben tuti nem csinált ilyet, most meg csinálna, de blokkolom.