285
Kedvenc állatom a hörcsög, mert ha rálépek szörcsög! :)
  • Renata100
    #285
  • Megtörhetetlen
    #284
    nem egészen világos, hogy lehet ezért odáig meg vissza egy kisgyerek, speciel az én unokahúgomék is szeretik meg nézik, csak az a baj hogy nekik hiába tetszik ha hatást nem ér el velük szemben :p Max hogy berögződik és majd lehet venni később hörcsögöt... bár még mindig jobb mint egy macska...
  • mentosz
    #283
    Közben pótoltam ilyen irányú "műveltségem" hiányából adódó tudatlanságom és megnéztem. Hát azt odáig értem, hogy egy kisgyerek oda van értük, mert nagyszemű animált akármikről van szó, az ilyen pedig amúgy is kellően "eyecandy" a számukra. De felnőtt fejjel én inkább bikinis nőt néznék aki sörfogyasztásra invitál... :D

    Morleone: Magam is erről beszéltem. Mindenképpen beszélni kell a szülőkkel is, mert hát ha a gyerek egy idő után elfeledkezik a hörcsögökről akkor se maradjanak étlen-szomjan és tiszta alom nélkül.
  • jointo
    #282
    Nem nézel tévét? Mert ott is sokat adják őket, meg van most a neten ilyen "kulisszák mögötti" videójuk. Alapvetően egész viccesek a megszokott reklámszínvonalhoz képest.

    Egyébként gyereknek állatot tényleg csak akkor szabad adni, ha képes megérteni az azzal járó felelősséget, mert különben szomorú tanulságok érhetik. Szóval, ha kap is fiatalon, tudnia kell mivel jár az, nem csak úgy odaadni neki, mert akkor a vége az lesz, hogy nekünk kell gondozni, miután pár hét után megunja...

  • morleone
    #281
    gondolom az auchanos idióta animált szőrös kis állatokra gondol amik inkább tengerimalac és hörcsög keverékei mint sem rendes hörcsögök... :D
    Viccet félretéve háziállatot ami nem kutya azt leghamarabb 12-13 éves kortól ajánlok mármint saját háziállatot egyébként meg inkább úgy érdemes, hogy az egész családé de mindenképp nem 100%-ig a gyerekre bízni!
    Például unokatestvéremék gyereke nagyon szeretett volna egy macskát de már régóta és egyszer egy kóbor kismacskát találtak hazavitték, megfürdették rendbe rakták, majd első nap már a szoba közepére piszkított, persze azonnal el is lett ajándékozva és megszűnt ez a nagy macska szeretet :) Tehát van az úgy hogy néha elég engedni is :)
  • mentosz
    #280
    Szerintem jobban fog örülni az igazi hörcsögnek, mint egy plüssnek. Bár nem tudom mennyire kötötte ki, hogy ő a plüss verzióra tart igényt! :)
    Meg hát 6 évesen már elég értelmes lehet a gyerkőc, hogy el tudja látni őket... persze konzultálj a szülőkkel is, mert ha a gyerek elfelejti a teendőket akkor nekik kell megcsinálniuk és nem biztos, hogy ilyen feltételek mellett benne lesznek az igazi hörcsög tartásában.

    Amúgy lehet én vagyok lemaradva (vagy csak televíziós műveltségem konvergál a nulla felé), de mik ezek a "sztárhörcsögök", hogy ennyire odavannak érte a gyerekek?
  • JürgenKlinsmann
    #279
    Hát azt nem csodálom, folyton elválasztva vannak egymástól és amint összekerülnek mehet a kis prototípusok gyártása!

    Nekem mondjuk mindkét hörcsögöm fiú volt és néha összebalhéztak, de szerencsére nem akarták egymás vérét és hamar feladták. Ezért volt jó a két szintes ketrec, mert az egyik ilyenkor egy önálló szintre mehetett elvonulni.
  • Punkerwork
    #278
    a malacok érzékenyek a huzatra, tesómék kiszokták rakni őket a folyosóra :D

    nekik 2 ketrecben van a 2 malac, kivéve mikor a gyerek összeengedi őket, de utána lehet a kicsiknek gazdát keresni :)
  • subesz
    #277
    Engem még az érdekelne, hogy nyáron mennyire bírják a meleget, valamint sokkal drasztikusabb e az illatuk, mert panelban lakunk, sajnos középen, közel 24 órán keresztül kapjuk az áldást nyáron, légkondi idén még nem lesz beszerelve, marad a kereszt huzat és a ventilátor.

  • JürgenKlinsmann
    #276
    Pont nem látszik a kép amit beszúrtál. Bár a karácsonynak már rég vége, de nem sikerült rájuk hasonlító plüsst vennem neki, szóval lehet, hogy most egy igazi hörcsög/tengerimalac lesz a vége. Bár a TV-ben már nem látni őket, de rendszeresen rajzol róluk, szóval még nem adta fel, hogy egyszer "őket" babusgassa.

    Nekem meg fájhat miatta a fejem, hogy miként veszek egy 6 éves kis gengszternek olyan plüsst ami valószínűleg nem létezik.

    Punker: Mennyivel nagyobb a mozgás és tér igényük a tengerimalacoknak? Mert ha azok tovább élnek akkor inkább olyat kap, mint hörcsögöt. Jelenleg van itthon egy 80×60×80-as két szintes ketrecem (kis "lépcsőn" lehet feljutni a felső szintre). Én két hörcsögöt tartottam benne pár éve, ez elég lehet egy-két tengerimalacnak is?
  • Punkerwork
    #275
    a tengeri malac tovább él, a hörcsög 1-2 évig él csak, szal inkább malac, bár az jóval nagyobb több hely kell neki.
  • blabla123
    #274
    Magam sem vagyok nagy hörcsögszakértő, de lévén rágcsálóról van szó, így magvakat adnék neki, almát, illetve mogyorót vagy diót.
    A bátyám kislányának szeretnék tengerimalacot venni, esetleg hörcsögöt. Melyiknek egyszerűbb a tartása, vagyis inkább melyik kisállatot ajánljátok a gyerekbarát kiadások közül?:)

    Ő is rá van kattanva, az Auchanos reklámra, de nem akarom, hogy kiábránduljon a csöppség mert egy vérszomjas harapógépet vettem neki :P
  • szjuca
    #273
    Véletlenül jártam itt, nincs is hörcsögöm, de szerintem ne adj száraztésztát, mert bedagad a gyomrába.
    Krumplid biztos van otthon, az talán jobb, mint a tészta. Esetleg alma.
  • noname23
    #272
    Hellosztok

    találtam egy törpehörcsögöt
    és nem tudom mit kéne neki gyorsban enni adni ami van is otthon
    száraz tésztát lehet adni nekik?

  • mojito10
    #271
    Nekem meg a húgom gyűjti a róluk szóló videókat. Bár ő mondjuk a kis 5 éves fejével még minden animált kisállatra rá van kattanva, szóval nem ők az egyetlenek! :D

    Neki egy hasonló plüsst vettem a névnapjára:

  • hékásébredj
    #270
    Max az unokaöcsik körében lehetnek sztárok. Szimpla animált figurák...láttam már egy pár ilyet emiatt nem is hoz lázba. Esetleg kérdezd meg tőlük facebook-on ha már rájuk találtál. Mondd meg nekik,hogy egy kiló répát adsz cserébe :D
  • JürgenKlinsmann
    #269
    Hörcsögökről jut eszembe:
    Jin és Jang neve kinek mond valamit? :D Unokaöcsém kedvencei lettek, mindig a TV-re tapad, mikor meglátja őket! Kéne nekem egy plüss változat belőlük, ha már ekkora sztárok lettek, úgyis jön a karácsony, nekik meg már Facebook-juk is van!
  • Megtörhetetlen
    #268
    A tengerimalac is csak akkor lesz barátságos ha folyamatosan fogdosva van, egyébként alaptermészetéből kifolyólag, pont mint a rendes nagy malac egyszerűen félősek tartanak az embertől és ezt nem is vetkőzik le egyszerűen!

    Egyébként tudom ez kicsit off lesz de kíváncsi vagyok rá, mert például a Kutyáknál van ilyen, és a romlott zöldségről ugrott be, abba ugyanis előfordulhat egy kis alkohol, ha nagyon édes gyümölcsről van szó és már szaga van, szerintetek ha kapnak mondjuk egy kis sört vagy mindenképp valami kis alkoholt attól ők is berúgnak? És ha igen rá is szoknak? mert a kutya az tudom, hogy hajlamos erre, de ez hörcsögnél is működik?
  • hantabb
    #267
    na hát nálunk nem volt ilyen egyszerü a helyzet:)
    kajáltatás szempontjábol nem volt velük semmi baj,amennyit kaptak megették és vigan elvoltak..viszont az hogy gyakorlatilag folyamatosan potyogtatták az utodokat,na az valami hihetetlen volt,nem tudtunk mit kezdeni velük,anyum meg nagy állatszerető,nem tudta volna öket csak ugy "kidobni"!ezért is hagytuk inkább ezt az állatfajt más "felhasználoknak":)nekem az sem tetszett bennük hogy nem éppen emberbarát kis állatka,velük szemben pl a tengerimalac 100%al barátkozosabb!aztán lehet hogy valakinek pont ezért a tulajdonságáért tetszik a höri:)sokat amugy nem kell velük foglalkozni,elpörgetik a mókuskereket éjjel nappal:)
  • kiskapucska
    #266
    Mi is hasonlóképp csináljuk. Egy kis tálkába a táp, és mellé mindig rakok valami zöldséget. Illetve naponta többször adok neki friss füvet, mert azt nagyon szeretik, és kell is nekik. Arra figyelj azért, hogy "másnapos", esetleg rohadt zöldség/gyümölcs ne maradjon bent a ketrecében!
    A víz pedig ilyen szopogatós hengerben van :D
    A gazdinak nem mindenképp jó, hogy fenntartják a populációt, mert nem tud mit kezdeni a kicsikkel. Vagyis én így vagyok ezzel. :)
  • Megtörhetetlen
    #265
    Embere válogatja nekünk régen volt hörcsögünk mi mindig úgy csináltuk hogy napi egyszer szórtunk be nekik egy adaggal kaptak valami zöldséget is illetve egy marék tápot, aztán amikor kellett ettek, ha másnap még volt előttük rendesen akkor nem kaptak újat, tehát nálunk is úgy volt mint hékásnál, mindig volt előtte egy kevés ha kell eszik, oszt elvan :)
    Az egyébként jó hogy kettőt kaptál mert a legfontosabb hogy sose unatkozzon, ha kettő van már ellesznek majd, ha Fiú Meg lány az még jobb párosítás, mert akkor "szórakoztatni" is tudják egymást és fenntartják a populációt :) Ez is fontos nekik is nem csak neked, aztán veszel melléjük egy kigyót és azt is lesz mivel etetned
    (najó ez csak gonoszkodás volt :D)
  • hékásébredj
    #264
    nem úgy kell,hogy begórsz nekik egy marékkal és akkor esznek amikor éhesek? Ismerősöknek a hörcsögös ketrecében a hörcsögök mellett mindig van kaja.
  • zsp95
    #263
    Sziasztok!
    Nemrégen kaptam két hörcsögöt. Utánanéztem, hogy a tápkeverék mellett mit érdemes és mit lehet még adni nekik. Naponta hányszor adjak nekik kaját ? Vagy csak elég egyszer de bőségesen? És hogy reggel vagy estefele, amikor ébredeznek érdemes kaját adni nekik?
  • morleone
    #262
    Hát akkor ne egyet vegyél hanem egyből 2-t és akkor nem lesz magányos. :D Amúgy igazad van, és sajnálom, hogy ezt a mentalitást kevés ember tudhatja magáénak, hisz rengetegen vannak, akik vesznek állatot csak azért, hogy legyen és utána jön rá, hogy velük foglalkozni is kell, nem szabad leszarni őket. :) Én a gyerekemnek is csak akkor fogok venni, ha megesküszik rá, hogy foglalkozni fog vele! :)
  • fogtalak
    #261
    Én már jó ideje tervezem, hogy veszek végre egy hörcsögöt magamnak, de pont most olvasom, hogy az esti/hajnali órákban a legaktívabbak... Nem szeretném, ha nem hagyna aludni. :) Igazából túl sok időm nem lenne vele foglalkozni, szegény mindig magányos lenne. Egyenlőre marad az eredeti verzió, elmegyek néha-néha valamelyik állatkereskedésbe, aztán beérem annyival hogy ott megnézegetem :)
  • kamilla6666
    #260
    Éjjel az enyémek is nagy ramazurit rendeznek, szinte végig tekerik a kereket, meg elég szökdösősek is, talán nem elég nagy nekik a terrárium?? Ti mekkorát használtok, és hány hörcsi van benne?
  • analfa
    #259
    Szerintem sincs semmi baj hogyha szeret elbújni meg aludni. Amikor nekem volt akkor az is nagyon szeretett nappal meg sem mozdulni, viszont este félelmetes volt hogy mit művelt jóformán nem is lehetett tőle aludni. Ami meg a kaját illeti én mindig azt hittem hogy szegény kicsi állat mennyit eszik aztán rájöttem hogy csak spájzolt onnantól fogva mindig csak minimális kaját kapott. Így hát ha eszik csak keveset akkor szerintem nincs baj.
  • nagybek
    #258
    azzal nincs gond ha sokat alszik, este biztos élénkebb, az enyém sem szereti a mókuskereket, de ha úgy látod, hogy unatkozik végy mellé még egyet :P
  • katakpult
    #257
    Mit lehet tenni, ha a hörcsögöm a megszokottnál többet bújik el, és alszik, a kerekébe sem megy bele, szinte alig van kedve az élethez. Vigyem el állatorvoshoz,egyáltalán mennyibe kerül egy ilyen vizsgálat?Kikerülhetem a dokit valamilyen otthoni gyógymóddal?
  • kamilla6666
    #256
    Tényleg? Ezt még nem is hallottam, de jó tudni, mert az olyan gáz, hogy várom a kicsiket, és aztán.. :(:(

    Nagyon szeretem a hörcsögöket!! Most épp hörcsög plüssre vadászom.. nem tudok esetleg ötletet adni, honnan szerezhetnék?
  • sztike10
    #255
    Megeszi az első almát? Akkor nem is fogom inkább pároztatni, mert azt nem bírnám elviselni :(
  • Matthew Baker
    #254
    Adj neki sok fehérjét minden nap mondjuk sajtot és akkor nem fogja megenni őket
  • Deer Hunter 05
    #253
    am ha a nőstény megeszi az első alomnyi kölykét, akka következőt is meg fogja???
  • Deer Hunter 05
    #252
    ok, köszi a segítséget, de már minden rendben!! 2 napig hagytam h kicsit lenyugodjanak (nem választottam szét őket), majd az egyik este minden átmenet nélkül egymást nyalogatva ültek a ház tetején :P. azóta jóban vannak :D
  • Matthew Baker
    #251
    Pedig jobban szeretnek egyedül lenni nem igazán értek hozzá de én 1 hétig külön tartanám őket és majd fokozatosan összeszoktatnám pket
  • Deer Hunter 05
    #250
    sziasztok! én nemrég vettem egy fiú és egy lány dzsungáriai t.hörcsögöt, de a fiú verte a lányt. kicsreéltettem a fiút, és hoztam egy másikat, most az veri. mit csináljak? nem akarom őket külön tartani!
  • slime001
    #249
    De remélem nem melegek!:O
  • bmate0007
    #248
    Szerintem olyan 8héttől a legjobb, mert minimum 5hétig az anyjukkal kell maradniuk:) Nekem is van 2 fiú hörim:D
  • Matthew Baker
    #247
    hát 3-4 évig élnek magyarul a lehető legfiatalabbat :))
  • KissColos
    #246
    sziasztok!

    Dzsungáriai törpehörcsögöt mennyi idős korban érdemes venni? (mármint az állat mennyi idős legyen)