Napi Online

Tovább csúszik a Boeing Dreamlinere

A Boeing bejelentette, hogy a már több mint kétéves késésben levő 787-es Dreamlinerének szállítása ismét csúszik, a legutóbb tervezett 2010. negyedik negyedévről 2011 első negyedének közepére.

A tervezési, gyártási, szoftver- és beszállítói problémák, valamint a tavalyi két hónapos sztrájk után most a hajtóműszállító Rolls-Royce a hibás. Egy földi teszt során szétesett a Rolls-Royce Trent 1000 turbina belseje, s darabjai szétverték a motor külső falát is - ez élesben a repülőgép lezuhanását okozná.


A forradalmian új, szénszálas kompozit anyagból épített törzsű repülőgéppel reméli a világ második legnagyobb repülőgépgyártója visszaszerezni a világelsőséget az európai EADS Airbustól. A Boeing szerint az újabb késés nem fenyegeti a cég pénzügyi kilátásait, ami inkább optimizmusát tükrözi, semmint a realitásokat: minden eddigi halasztás megrendelők visszalépését okozta, többen kártérítést követelnek az amerikai vállalattól - ezek összegét a szakértők már a mostani bejelentés előtt 5 milliárd dollárra becsülték.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!