Ötvös Tibor

Road Redemption, függetlenek válasza a Road Rashra


2011-ben felbukkant egy érdekes trailer a neten, melyen a pletykák szerint az EA berkeiben a Criterion Games által fejlesztett Road Rash játék volt látható. Ám azután csend és hullaszag telepedett a projektre.

Rengeteg rajongója van mind a mai napig a MegaDriveon megjelent klasszikus játéknak és a legvérmesebb fanok szerint is jó kezekben volna a Criterionnál a projekt, ám őket láthatóan a Need for Speed sorozat foglalja le és nincs igazán esély a fejlesztésre. Az utolsó Road Rash rész egyébként 2003-ban jelent meg Game Boy Advancera és a Jail Break alcímet viselte.

A Darkseas Games először 2009-ben gondolkodott el egy esetleges folytatás lehetőségén, ám vártak arra, hogy hátha a kiadó folytatja. Ám ez nem történt meg, így idén elindították a Road Redemption Kickstarter oldalát, melyen sikeresen össze is gyűlt 178 ezer dollár, mellyel nekifoghattak a fejlesztésnek.


A játék követi a Road Rash hagyományokat, ám a brutalitásra rátesz még egy lapáttal. A sima versenyekben már nem csak különböző ütőeszközöket használhatunk, hanem lőfegyvereket is és felbukkannak különböző bandák a színen, valamint az utak helyett a városokban a háztetőkön is versenyezhetünk már.

"Nem gondoljuk, hogy az EA tervezne egy Road Rash remaket" - árulta el a projekt vezetője, Ian Fisch. "Szeretnénk látni az ő változatukat, ám sok kapcsolatunk van az iparban és egy árva mukk sem hangzott el a dologról. A Criterion kerek perec kijelentette, hogy őket nem érdekli a dolog, az EA pedig most a Star Wars programokra koncentrál."

"Ám ha mégis megjelenne egy Road Rash cím, az valószínű fizetős DLC-kel, QTE-jelenetekkel lenne tele. Tini besorolást is kapna, hogy nagyobb közönséget érjen el és ezzel korlátozva lennének az erőszakos jelenetek és a nyelvezet is."

A Road Redemption hőse egy nyolc év után a börtönből szabadult férfi, aki szeretne visszakerülni az őt megillető helyre motoros bandájában. Ehhez különböző versenyeket kell megnyernünk, hogy területeket szerezzünk és így lépjünk előre a ranglétrán. A megszerzett részeken aztán mi irányítjuk a drogkereskedelmet és útdíjat is szedhetünk. És ha van hozzá kedvünk, akkor azokat is elkaphatjuk, akik lesitteltek minket anno. Ez utóbbi mellékszál, nem kötelező, de érdemes lesz letudni.


A sima versenyek mellett részünk lesz még különböző kísérőakciókban (ilyenkor több tonnás kamionok mellett haladva védjük meg azt a riválisoktól), bérgyilkos bevetésekben és rendőrök elől is menekülnünk kell majd. A fegyverkészletünk is változatosabb lesz, ráadásul hatékonyabb is. Egy szamurájkarddal például elég egyszer eltalálni jó hely az ellenfelet, máris dől le a motorról.

Akinek pedig van Oculus Rift készüléke, az örülhet, hiszen a Road Redemption támogatja majd a készüléket (erről van is feljebb egy videó, igen látványos és hangulatos trailer is). Mindenesetre a játék nagyon hangulatosnak tűnik. Bár grafikailag nem alakít majd kirobbanót (a Unity 4 hajtja), de a hangulat vihet mindent.

A Road Redemption elméletileg az idén meg is jelenik, szerencsére PC-re is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • KopaszIsten #1
    Mi jót tud az Oculus Rift készülék?