Ötvös Tibor

The Walking Dead: 400 Days

A Telltale Games nagyon kellemes meglepetést okozott a játékvilágnak, mikor "felkarolta" a kalandjáték műfaját, mely akkoriban már igen kihalóban volt. A Sam & Max és a Vissza a jövőbe sorozat után a Jurassic Park kisebb csalódást keltett, ám a The Walking Dead szinte mindenkit lehengerelt.

Az öt epizódból álló első évad legnagyobb előnye az volt, hogy a sorozat vagy a képregény ismerete nélkül is teljes élményt nyújtott a program. Ráadásul már gőzerővel készül a második szezon, de a kettő közötti összekötő kapocsként szolgáló DLC már elérhető. A 400 Days pedig újabb kellemes kikapcsolódást nyújt a rajongóknak.

Klikk ide! Klikk ide!

Miközben az első évad öt fejezeten át 12 órás kalandot nyújtott, addig a DLC-ben az öt különböző karakter megismerésére és történetének letudására egyetlen óránk van. De nagyon izgalmas óra vár ránk. Lássuk, ezúttal kikkel kell megbirkóznunk a túlélésért.

A legizgalmasabb karakter Vince, a fegyenc, aki a vírus kitörésekor épp egy rabszállító buszon ül megbilincselve. Russell egy fiatal fiú, aki Georgia államban mászkál és az útján egy titokzatos idegenbe botlik. Bonnie egy ex-narkós, aki szerelmi háromszögben él, mivel kedvese egy nős férfi. Wyatt egy füves hippi és régi barátjával rója az utakat. Végül pedig ott van még Shel, aki a túlélők közösségének vezető tagja.

A legnagyobb érdekességet egyébként épp az öt karakter megjelenése okozza. Az eredetiben csupán Lee szemszögéből láthattuk a zombi-járványt és annak hatását, ám ezúttal öt teljesen különböző perspektíva tárul elénk. Ha valaki pedig azt gondolja, hogy így már nem nagyon számítanak a döntéseink, az téved.

Klikk ide! Klikk ide!

Alapból az első évadban meghozott választások befolyásolják az itteni történéseket bizonyos pontokon és a 400 Days-ben választott út hatással lesz a második szezonra. De természetesen egy-egy karakter döntése a többiekre is hatással lesz valamilyen szinten. Szóval pontosan ugyanaz az összetettség látható a kiegészítőben is, mint az alap játékban.

Bár csupán egy órás kihívást nyújt a 400 Days, de ettől minden rajongónak ajánlom a beszerzését, mivel kellemes kis kalandozást nyújt és persze a döntések miatt az az egy óra többszörösére is nyúlhat, hiszen egy igazi fan a másik választást is megnézi.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)