Ötvös Tibor

Among the Sleep


A független fejlesztések között számos, valódi túlélő-horror játékot találhatunk, melyek valóban a frászt hozhatják ránk. Az Amnesia második része, a Daylight és az Outlast mellett egy újabb kitűnő program került a kezünkbe.

Az Among the Sleep címet kapott alkotás a '80-as évek klasszikus horrorjait juttatta eszünkbe. Az alfa-verzióval játszva sokszor az Ómen vagy még inkább a Ragyogás bizonyos pillanatai ugrottak be a gondolataimba, ami nem véletlen. A játék hőse egy mindössze két éves kisfiú, aki minden lefekvés után kénytelen felfedezni a házát, melyben különös dolgok történnek.

Apró hősünk szüleit szeretné megkeresni és bebújni melléjük, hogy biztonságban legyen. De addig nagyon hosszú út vár még ránk. Mivel babák vagyunk, így a fegyverhasználat vagy bármilyen más tárgy igénybe vétele majdnem lehetetlen feladat. Hősünk mindössze testi képességeire támaszkodhat.


És ez teszi igazán egyedivé a programot. Az alig 80 centis főszereplő ugyanis teljesen új perspektívát kínál, mivel onnan lentről minden sokkal félelmetesebbnek tűnik. Két mozgásra vagyunk képesek. Ha gyorsan akarunk közlekedni, akkor a négykézláb mászás ajánlott, ha pedig valami magasabb tárgyra szeretnénk felmászni, akkor két lábra állva tehetjük ezt meg. Ilyenkor azonban nagyon lassan tudunk csak haladni, így ezt érdemes csak akkor használni, amikor valóban szükséges.

Tudunk még állva sprintelni is, nagyon rövid ideig és ennek - ahogy a valóságban is - többnyire esés a vége. Számos logikai feladvány kerül majd az utunkba, melyekhez meg kell majd tornáztatni az agyunkat. Például az elején arra kelünk, hogy egy titokzatos és láthatatlan erő elveszi a macinkat, akit meg kell mentenünk. Társunkat a mosógépben találjuk meg, mely azonban működik és először el kell érni, hogy leálljon. Ha sikerül, akkor barátunkkal együtt fényt is kapunk, mivel macinkba be van építve egy kis lámpa.

Az Among the Sleep igen ígéretes alkotás, mely a Kickstarteren sikerrel össze is gyűjtötte a fejlesztéshez szükséges pénzt, így a fejlesztés lassan a végéhez közeledik. Ráadásul a program használja az Oculus Rift kiegészítőt, amivel igen egyedi játékra lesz lehetőségünk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ender Wiggin #4
    de egy kétévés már színvonalas cikkeket tud írni, kérdezd csak meg tibit...
  • flashpointer #3
    Egy kétéves nem is így érzékeli a világot, se a mélységet se az élességet, a többiről már nem is beszélve
  • Fresh Duke #2
    Elég nagy divatja lett az egy éves cikkek újrahasznosításának...
  • Ender Wiggin #1
    kétévesen. aha.