Ötvös Tibor

A Duke Nukem Forever Japán legrosszabb játéka

Sokan már el is felejtették - vagy legalább megpróbálják elfelejteni - a Duke Nukem Forevert.

Japánban azonban csak tavaly jelent meg a program, ám úgy tűnik, hogy a 13 éves fejlesztésre ráhúzott plusz egy év sem segített. A ma napvilágot látott hírek szerint ugyanis a Duke Nukem Forever lett 2012 legrosszabb alkotása Japánban.

Az indoklás szerint a térképek dizájnja, a feladványok, a hosszú töltési idő, a kifagyások, a hatalmas telepítési igény, a rossz autosave rendszer és a még rosszabb Mesterséges Intelligencia mellett a rengeteg DLC és patch is tehetett arról, hogy újabb rossz elismerést szedhetett össze a játék.

És akkor még nem is említettük, hogy a multis szervereket pár héttel a megjelenés után le is lőtték, így csak szólóban lehetett "szórakozni" vele.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • cateran #7
    Igen szep dolog toled, ahogy probalod menteni az evized egyik legnagyobb buktajat, amit pozitivan talan meg maga a keszito/kiado sem ertekelt.
  • richard45 #6
    Nagyon jól tudom mi a mai trend, de az nem azt jelenti, hogy DNF-nek mindenféleképpen ezt az irányvonalat kellet volna követnie mert ez így már nem Duke Nukem, legalábbis nem nekem amikor a 3D-ben például nem kellet olyan hülyeségeken pöcsölnöm, hogy most melyik fegyvert tartsam magamnál. Persze tudom én, hogy az egy 17 éves játék már és azóta a világ már ezer irányba változott és a mai réteg már nem szeret medikitek összeszedegetésével szarakodni.
    Őszintén én sem azt vártam, hogy olyan játék lesz fix mint a 3D (már csak a készítése körüli huzavona miatt sem) de azért elvárható lett volna, hogy legalább a végtelen fegyver lehetősége (ha már a medikites megoldás nem is) megmaradjon, hogy legalább egy icurka picurkát emlékeztessen egy Duke játékra mert csak a macsós beszólások miatt nem fog.

    Egy átlag shooternek nem rossz néhol egy kis nosztalgia beütéssel de Duke Nukemnek nem az igazi.
  • Ender Wiggin #5
    Nem tudom, tibi, de én sem hatalmas telepítési igényre (a Max Payne 3 30 gigája mi volt?), se töltési időre, se fagyásra nem emlékeszem. Az autosave szerintem a szokásos konozolos bénázás a check pointokkal, ez a japánok maguknak köszönöhetik, a feladványok meg szintén csak egy buzi konzolos agy számára túl bonyolultak. Akkor játszanak inkább a nagyon színvonalas pedofil anál rape játékaikkal.


    "Max két fegyver lehet nálad? Újratöltődő élet?"

    Hát bazz, ugyanezt egy csomó másik játékban is látod, nem a DNF a hibás, hanem a trend. Mire számítottál? Hogy egy lövéstől meghalsz? Az jobb lett volna? Vagy a hülye energia pick-upok sokkal élethűbbek lettek volna számodra?
  • richard45 #4
    Ahhoz képest, hogy a gearboxnál mekkora Duke Nukem fanoknak vallották magukat sikerült egy
    harmat gyenge casual shootert csinálni belőle. Max két fegyver lehet nálad? Újratöltődő élet? Már itt elhasalt nálam az egész játék, ha béna lebutított casual shootert akarok játszani akkor előveszem a COD-ot, vagy a gearbox legutóbbi "mesterművét" az Aliens CM-et.
  • hzolika #3
    Biztosan bennem van a hiba, de én elejétől a végéig élveztem a játékot, Duke beszólásai eszméletlen jók voltak...
  • Fenrir #2
    Erre mondják, hogy jó munkához idő kell, xarhoz még több...
  • Narxis #1
    Több idő kellett volna a fejlesztésre. :D