Ötvös Tibor

A Disney bezárta a LucasArts játékrészlegét

Amikor a Disney megvásárolta a George Lucas birodalmát, sokan attól tartottak, hogy az egeres cég rosszul kezeli majd a Star Wars és más jogokat. Azonban jóformán csak pozitív hírek láttak napvilágot eddig - legalábbis a filmekkel kapcsolatban.

Alig pár órája azonban megérkezett az év eddig legmeglepőbb és legváratlanabb eseményéről szóló hivatalos közlemény. A Disney ugyanis fogta és úgy ahogy van megszüntette a LucasArts stúdiót. Ezzel együtt az ott lévő közel 150 alkalmazottat is elbocsátották és a Star Wars 1313 és First Assault fejlesztése is befejeződött.

"Miután megvizsgáltuk a jelenlegi pozíciónkat a játékpiacon, úgy határoztunk, hogy a LucasArts nem készít több programot és áttérünk a licenszelt modellre" - áll a Game Informer számára eljuttatott közleményben. "Ezzel minimalizáljuk a kiadói kockázatokat és közben szélesíthetjük a Star Wars játékok tárházát is. Ennek következményeképpen azonban leépítéseket kellett eszközölnünk a cégben."


Ez a fenti kijelentés azt jelenti, hogy a továbbiakban külsős cégek fogják majd készíteni a Star Wars és esetleges Indiana Jones játékokat. Így megnyílik például a lehetőség az Obsidian korábban elővezetett Csillagok háborúja-projektjéhez is. Ugyanakkor a Star Wars 1313 és First Assault fejlesztése is befejeződhet, ha lesz erre vállalkozó kedvű csapat.

A LucasArts első alkotása, a Ballblazer 1984-ben jelent meg Amstrad CPC, Apple II, Atari 8-bit, Atari 5200, Atari 7800, Commodore 64, MSX, NES és ZX Spectrum rendszerekre. Azóta olyan kultikus programokat adtak a játékvilágnak, mint az Armed and Dangerous, Escape from Monkey Island, Grim Fandango, Lego Star Wars, Maniac Mansion, Star Wars: Battlefront, Knights of the Old Republic - és még hosszan lehetne sorolni. Az utolsó alkotásuk a Star Wars Kinect volt X360-ra.

Béke poraidra, LucasArts.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)