Ötvös Tibor

Most jól vagy rosszul kezdett a Tomb Raider?

Olykor nem tudja a jobb kéz, hogy mit csinál a bal. Hirtelen ez jutott eszembe a Tomb Raider eladási adatai kapcsán.

Először, pénteken arról jelentek meg információk, hogy a Square Enix csalódottan vette tudomásul, hogy három nagy címe sem érte el az előre megcélzott eladásokat. A Sleeping Dogs 1,75 millióval zárta karrierjét (itt azért tegyük hozz, hogy a PS Plus előfizetők ingyen szedhették le, ami azért megdobta ezt a számot), a Hitman: Absolution pedig 3,6 milliónál állt meg.


A Tomb Raider pedig 3,4 millióval áll jelenleg, ami önmagában hatalmas dolog - lenne, ám a Square Enix ezt mégis negatívan értelmezte. Az üzleti jelentésük szerint át kell tekinteniük a kiadói politikájukat illetve az AAA-piac életképességét. Ma viszont már arról nyilatkozott Darrell Gallagher, a Crystal Dynamics vezetője, hogy a megújult Lara Croft produkálta a franchise történetének eddigi legjobb nyitányát, mely ráadásul az év eddig legjobbja is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • narumon #7
    Hmz - az egy dolog, hogy romániában van de nekem 90LEI-t mutat ami 6200 Ft (és nem 5000), és erre jön még szállítás. Annyiért meg már itthon is van. Egyébként ha nem lennének rajongók akkor nem fogyott volna 3M+ példányban. Azért ez nagyon szép eladás egy ilyen játéktól!
  • Ender Wiggin #6
    Igen. De a lényeg, hogy alig 2 héttel a megjelenés után már ennyibe került. És ennek ellenére nem fogy? Akkor azért nem lehet olyan jó, legalább is azok számára, akik a kezdetektől rajongónak érzik magukat...
  • IMYke2.0.0.0 #5
    De az Romániában van, nem?
  • IMYke2.0.0.0 #4
    A gyűjtőknek semmi sem drága.
    Én "csak" egy dobozos Survival Edition-t vettem meg, és 3 végigjátszás, multiplayer után mondhatom: megérte minden fillérjét.
    Természetesen, a nem-rajongók számára ez semmit sem jelent.
  • Ender Wiggin #3
    Alig 5 ezerbe kerül a MediaGalaxy-ban.
  • GaborT28 #2
    Bizony,bizony... mezei kiadás ugyan 8000ért már kapható, de a komolyabb gyűjtői kiadásnak borsos ára van (20.000Ft kb - noooormális???).
    Remek játék!
  • Bendzs #1
    Mi lett volna, ha nem adnak el 1 millió példányt az első 48 órában a TR-ből? Csődbe megy a cég?

    Amúgy meg több mint valószínű, hogy valaki a következő havi fizetéséből akarja megvenni a játékot, amikor lesz rá pénze, vagy kicsivel lejjebb megy a játék ára. :)