Ötvös Tibor

Omerta: City of Gangsters

A Kalypso Media a Tropico szériával írta be a nevét a PC-s tábor szívébe, melynek negyedik része a sorozat legjobban sikerült darabja volt. Épp ezért vártuk a számomra igen kedves témát felölelő Omerta: City of Gangsters megjelenését.

Utoljára a Gangsters 2 kínált menedzselős maffia játékot és ezért örömmel telepítettem fel a programot - hogy aztán sajnos csalódjak. De ne fussunk ennyire előre. Az Omerta: City of Gangsters a '20-as években játszódik Atlantic Cityben és feladatunk természetesen az egész város megszerzése lesz.



Ehhez a megszokott alvilági módszereket vethetjük be. Ám elsőnek meg kell alkotnunk profilunkat. Kiválasztjuk a nekünk tetsző alakot, elnevezzük és jönnek a kérdések. Ezek alapján alkotja meg a program a vezérünk képességeit. Lehetünk igazi verőlegények, de diplomaták is - ez csak a válaszokon múlik.

Természetesen már a kezdetekkor sem leszünk egyedül, hiszen lesznek verőembereink, akiket személyesen nekünk kell alkalmazni. Az áruk pedig a tudásuktól függ. Ők saját üzleteket nyithatnak, melyek bevételei természetesen hozzánk folynak be, vagy átvehetnek más, már futó boltokat is. A dologban egy baj van csak: hamar unalmassá válik a boltok folyamatos átvétele, majd monoton szervezése.



Tetszett a játék?
  • Igen
  • Nem
  • Nem is érdekel
Az Omerta: City of Gangsters rendelkezik multis móddal is, mely azonban szintén unalmasra sikeredett. Nincs lehetőségünk más családokkal összecsapni, helyette olyan módokat kapunk, melyben bankot rabolhatunk vagy szöktetést tervezhetünk meg. Mindezt az XCOM: Enemy Unknown-ban látott körökre osztott módszerrel valósítja meg. Ám ami a Firaxis játékában hangulatos és élvezetes volt, az itt unalmas és nem igazán működőképes.

Az Omerta: City of Gangsters sajos sokat ígért, ám ebből semmit nem tudott megvalósítani. Ha valaki maffiás menedzserprogramra éhezik, az vegye inkább elő a Gangsters második részét vagy az ingyenes programok között csemegézzen. Jobban jár.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Starfarer #4
    A fórumot ellepték a nácik, és moderátornak adják ki magukat!
  • narumon #3
    Szerintem nem rossz game. A mostani hígfos felhozatalban meg kifejezetten üdítő.
  • mousee #2
    Én is kiróbáltam a demóját, és sajnos hasonló véleménnyel vagyok. Nagy lendülettel mentem neki a játéknak, gondoltam hogy hudejólesznekem. Eleinte jó is volt, a játékmenet nagyon jópofa, kombinálták a régi pizza syndicate-et a gorky17-el (mindkét játékba anno iszonyatosan durva időket öltem bele), de sajnos tényleg elég hamar monotonná fordul. Ha napi fél órát játszol vele, és fokozatosan építgeted a dolgaidat, akkor jó játék, de mikor a demó végére értem, nem éreztem komolyabb késztetést arra, hogy izzítsam a mastercardot az teljes játékért. Inkább maradok a tropico vonalon :)
  • Mardel #1
    Ez most mi? Teszt vagy csak személyes vélemény?
    Az író kicsit elfogult, ha neki nem tetszik másnak még tetszhet.
    Nekem ez a cikk is unalmas és semmitmondó.
    A 1,5 éves unokahúgom (ha beszélni tudna) több indokot fel tudna sorolni, hogy miért nem tetszil neki valami.