Ötvös Tibor

Orcs Must Die! - Minden ork pusztuljon

Napjainkban nagyon divatosak az úgynevezett tower-defense játékok. A műfaj lényege, hogy adott helyekre elhelyezhetjük a saját egységeinket és azok segítségével kell az ellenfelek rohamait visszaverni.

Természetesen nem mindegy, hogy melyik egységet hova tesszük és így tulajdonképpen egy egyedi akció-stratégiai keveréket kapunk. A Robot Entertainment Orcs Must Die! címet viselő játéka hasonló mechanizmusra épül, csak a készítők megpróbálták kiegészíteni a játékmenetet egyedi megoldásokkal és rajzfilmes grafikával, ami a jelek szerint nagyon jól sikerült nekik.



A történetről még nem tudhattunk meg semmit, de a lényegen ez nem sokat változtat, hiszen feladatunk egyszerű: megakadályozni, hogy a ránk törő orkok illetve különböző szörnyetegek eljussanak a védendő palotába. Ennek elérése érdekében különböző képességű és kinézetű egységeket vethetünk be. Egyesek csupán lelassítják a rohamot, mások viszont területre ható támadásaikkal egész csoportokat irthatnak ki.

De lehetőségünk lesz különböző fegyvereket, eszközöket is bevetni, mint például a padlóból/falból előbukkanó tüskék vagy a katapult. Ezen felül különböző jutalmakat is kapunk, ha egy-egy ilyen eszköz bevetésekor az ellenség valami extra halált hal. Például ha a katapult egy lávafolyamba dobja az orkokat, azt sok ponttal jutalmazza a gép.



Egy sikeres küldetés teljesítése után pénzt kapunk, melyből a következő pályára vásárolhatunk magunknak újabb fegyvereket, egységeket. A csatában azonban mi csak a hősünket irányíthatjuk, a többiek automatikusan teszik azt, amit parancsolunk nekik, az eszközök pedig maguktól működnek. Az ellenfelek hullámokban támadnak és mindig látjuk, hogy még hány szörny érkezését várhatjuk az aktuális rohamban.

Két támadás között lehetőséget kapunk fejlesztgetésre, javítgatásra és a pálya esetleges újratervezésére. Az Orcs Must Die! nagyon ígéretesnek tűnik, ami nem is csoda, hiszen az Age of Empires sorozatot készítő, azóta sajnos megszüntetett Ensemble Studios egykori alkalmazottai készítik a programot, mely az idén meg is jelenik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)