Ötvös Tibor

Nincs többé Diablo III Team Deathmatch

A Blizzard ma jelentette be, hogy a Diablo III Team Deathmatch módját megszünteti.

"Az az alap problémánk, hogy a Team Deathmatch mód nem érte el azt a minőségi szintet, amit elvárunk tőle" - áll a hivatalos közleményben. "Ráadásul nem éreztük, hogy igazán hozzáadott volna valamit is a Diablo III világához. A PvP mód sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A játékosok ugyanis csak addig küzdöttek egymással, amíg mi megkértük őket a tesztelés miatt."

A közlemény szerint nem elképzelhetetlen, hogy a jövőben még visszatér a mód, de most eltűnik a játékból. Jelen pillanatban inkább új módokat keresnek és próbálnak kifejleszteni, melyek talán jobban illenek a Diablo III világába és a rajongóknak is jobban tetszenek. Ezekről azonban még nem adtak tájékoztatást.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Etinger #36
    Hát én speciel pont az első pár évre gondoltam. Mondjuk engem már akkor sem fogott meg. Csúnyácska volt már akkor is. 15 napos próba verziót nyomtam, nem jött be.
  • Szefmester #35
    Most nem azért.. de egy random CoD rész is kap díjakat néhanapján, mégsem lehetne mondani hogy jó játék. Lehet hogy az első 2-3 még az volt de utána már csak peccsek sorozataként lehetne nevezni.
  • Etinger #34
    Miben lehet mérni a sikerességet? Díjakban első. Ami meg a fizetős accountot illeti, annyian fizetnek érte, amivel más ingyenes játékkal nem is játszanak. És akkor még a halom fekete szervert nem is számoltuk.

    Egyébként nagyon nem az én világom az egész WoW. Az új játékuk jobban érdekel milyen is lesz.
  • cateran #33
    "Csóri TQ+IT-nek egy nagy hibája van. Nincs random map. Minden végigjátszás ugyanaz, így tudod mikor és hol kell megállni és visszafordulni shoppingolni. :D"
    Azert meg ezzel egyutt is az egyik (ha nem A) legjobb H&S amit valaha kiadtak:)
  • cateran #32
    Meg az sem igaz, mert messze nem a legsikeresebb MMO, hanem a legtobb FIZETO ACCOUNTTAL rendelkezo MMO..Kar, hogy erosen kozmetikazott az osszes negyedeves jelentes.....Sokkal, sokkal-sokkal tobb jatekossal rendelkezo mmo-k vannak szerte a piacon, csak azok nem fizetosek vagy legalabbis nem Bli$$ fele huzzuk le a marhat 100x ugyanazert stilussal...
  • Etinger #31
    Nem tudom a syenergy rendszert anno is miért szidták, szerintem egy ésszerű, faja kis újítás volt az a D2-ben. Ebből is látszik, hogy egyeseknek tényleg semmi nem jó. Amúgy valóban a HC D2-eseknek nem lesz a D3 a kedvencük, de ugyanakkor azt se felejtsük el, hogy rengeteg új rajongója lett a játéknak. Szóval a WoW-ot felnövő, de abba beleunó embereknek a D3 üde újdonság, és mivel a többsége nem D2-zött, nem volt mihez viszonyítani, így nem is panaszkodnak miatta.

    Ami meg a függőséget illeti igazad van, de azért a játékok terén van alternatíva, a dohányzás terén kevésbé. Amúgy inkább legyen valaki WoW függő mint láncdohányos, ne adj Isten alkoholista... :)

    Fate-t nem ismerem, a Titan Questről viszont csak jókat hallottam. Én a Sacredet nyomtam anno, az pici olyan steril Diablo 3 :D Viszont csak az 1-et játszottam :)
  • Szefmester #30
    Az első mondatod ami a wow-es emberkéről szól egyszerű válasszal rendelkezik. Függő. Kérdezd meg egy dohányostól hogy miért dohányzik amikor annak a hátrányai mellett olyan kevés az előnye. És az az előny is inkább pszichológiai...

    Régen a D2 idejében sok haver bezuhant a gép elé és napokon és heteken át csak azzal játszott reggeltől estig amikor nem sulizott netán épp nem dolgozott. Ugyanezek az emberek a D3-al jóformán csak kipróbálás szintig jutottak (D2-höz képest). Az ok? Jobban tetszik nekik a D2 színvilága, a hangulata, és a skillrendszere. Bár a skillek terén látnak némi haladást, de égis sokkal butábbnak mondják mint a régi rendszert, pláne a sokak által szidott szinergia rendszernél. Azt pedig szerintem válasszuk szét hogy valaki HC gamer, vagy hogy indít egy HC karit. Én messze nem volt hc gamer mégis jobban szerettem HC karit indítani mint simát. Volt kihívás, és nagyobb dicsőség volt végigjátszani. Persze hogy ne unjam meg nagyon a játékot, megvártam hogy valaki végigjátsza és a mentését bemásolva már meg is volt a hc mód. :D

    A torcslájt 1-2 nagy újdonságai egy az egyben lenyúlás a Fate nevű játéktól ami jóval hamarabb jelent meg. Klasszikus módon viszont csak jobban rakták össze a végeredményt. kevesebb bug, jobb marketing, és az ismeretlen fate újdonságai a klasszikus klikk-klikk-klikkhez képest sikeressé tették.

    Ez a monster power level pedig eléggé fura nekem. Egy játék szerintem nem attól lesz nehezebb, vagyis nem attól kéne nehezebbnek lennie hogy az ellenfélnek nyolcszor annyi életereje lesz meg nagyobbat sebez, hanem legyen ügyesebb, taktikusabb. De egy Diablóban kevés taktika van. :D

    Számomra egy Titan Quest még mindíg jobb mint a D2+LoD vagy a D3. A d2 szinergista módban HCben már más dolog. De ennyi. Csóri TQ+IT-nek egy nagy hibája van. Nincs random map. Minden végigjátszás ugyanaz, így tudod mikor és hol kell megállni és visszafordulni shoppingolni. :D
  • Etinger #29
    Akkor ragadjuk ki egyből ezt a mondatot:

    "Bár a haver aki már két éve wowozik osztja a véleményem. De mégis játszik vele, mert ha már elkezdte.. :/"

    Most komolyan, nem lehet abbahagyni, ha valamit elkezdesz? Én komolyan tényleg nem értem néha az embereket. Na lássuk, SC-hez és a WoW-hoz nem igen szólnék hozzá, magát az SC2-t a hatalmas rajongó SC ismerősöm (berendelte a gyűjtői kiadást most is a kiegészítőből) imádja. Szerintem is amúgy jobban kezelték az SC folytatását mint a Diablóét, bár nekem kicsit sok a jelenetek közti duma benne, de elvileg át lehet ugrani, na mindegy, lapozzunk, szóval a Diablo...

    "Talán az hogy a HC rétegnek nem elég hc mert túl sok az egyszerűsítés?"
    Nem. Jelenleg van benne egy monster power level, amivel 0-10-ig lehet a szörnyek erősségét állítani, plusz 160 szint áll rendelkezésre, a Diablo 2-es 99-cel szemben. A probléma más. A HC réteg alapból elég szűk, és ha indítasz HC karit alapból csak HC-val vagy versenyben és eleve másik történet, szóval a lényeg, nem ezért.

    "Vagy az hogy a casual rétegnek mert túl monoton és túl nehéz (főleg az uccsó nehézség)?"
    Nekik is ott a Monster Power Level, lejjebb lehet állítani, maga az inferno pedig már nyár óta nem vész. A monotonitás lehet probléma, ez viszont szerintem főleg a játékoskultúra változása miatt alakult ki. Pl sokszor én is unom már, és akkor szünetelek. De basszus 500 órát toltam, az meg szerintem baromi sok :) Valószínűleg azért is unjuk tehát meg, mert intenzíven rárepülünk. 12 éve a Diablo 2 is olyan volt, hogy elő-elő vette az ember, csodát egyik hack'n'slash-től sem kell azért várni.

    "Netán az hogy a D2 rajongói tábora szerint ez már gyerekes, és ostoba klón?"
    Nem ez a bajuk. Inkább a színvilág, a bugok, a pvp hiánya, a lag félév után, és hogy csomó extrát szándékosan nem tettek bele, hogy az érdeklődést fenntartsák, és majd apránként csepegtessék bele. Hát ezt szerintem jól elcseszték.

    "Vagy az hogy az egyik legnagyobb változás a 2. részhez képest az hogy lehet nemet választani?"
    Is. Illetve jelentősen nagyobb lett a ládánk, több cucc fér el a hősnél, a tárgyak sokkal változatosabbak, kovács és ékszerrendszer (ebben van egyébként potenciál, mert sokkal értelmesebb mint a D2 "gamble"-je), aztán pedig egy csomó kényelmes újítás. Barlangok végén kövek, a gyors feljutáshoz, egymást is a zászlók segítségével könnyebb követni (gyorsabb mint a D2 teleportja) és megjelentek achivementek is (ami nem nagy dolog, de mégis valami), illetve bár nem tökéletes, de legalább jól kezelhető a közösségi rendszer barátlistával, D2-höz képest ez is előre lépés. Most az, hogy a fizikai motorral élvezetesebb pusztítani relatív, sajnos ott több a hiba, mint az újdonság.

    (Itt most 2 kérdést átugrok mert válaszoltam rá.)

    "Netán hogy egyes tagok miután kiváltak méltó konkurenciát, és tartalmasabb játékot produkáltak kevesebb idő és anyagi ráfordítás mellett?"
    A zenéje jobb, amúgy ha a Torchlight (2) lett volna a Diablo 3, akkor hű mi lenne itt. Így is választékos a szidalmazás, de akkor meg :) Szerintem nagyon szerethető a Torchlight, nekem szimpatikus is, de látszik, hogy mennyire gyerekcipőben jár az egész. Igazából jó lett volna ha marad a Blizzard North-nál az a pár tag és együtt - régiek és jelenlegi tagok - és nem ez a gyökér aki most a Blizzardnál vezető dizájner... szal nem ez csinálhatja meg a D3-at. Szóval a TL (2) egy jó játék, de a Diablo 3-nál sokkal színesebb, a grafikája gyengébb, és mellette elnagyolt az egész. Apróság, pl nézd meg az életgömböt az egyik illetve másik játékban. Ilyen dolgok...

    Szerintem a D3 a saját kategóriájának királya, ugyanakkor sokkal, de sokkal lehetne - vagy lehetett volna jobb. Reméljük egy kiegészítő talán javít annyit rajta, mint a Diablo 2-n a LoD. Ha így lesz, mindenki elégedett lehet. Addig el kell fogadni a készítőknek az anyázást, mert ez ezzel jár.

    De azért jó volt végre érveket olvasni Tőled. Korrekt.
  • Szefmester #28
    "Mert a játék meg van halva, és az ilyesfajta rivalizálás új színt adott volna a játékmenetnek, főleg ha érdemi jutalmakkal párosult volna. Ehhez persze egy jól átgondolt rendszer kellene, amihez félév alatt sem került közelebb a Blizzard. Sőt."

    Lássuk akkor tételesen. A játék meg van halva. Ehhez vajon mi is vezetett? Talán az hogy a HC rétegnek nem elég hc mert túl sok az egyszerűsítés? Vagy az hogy a casual rétegnek mert túl monoton és túl nehéz (főleg az uccsó nehézség)? Netán az hogy a D2 rajongói tábora szerint ez már gyerekes, és ostoba klón? Vagy az hogy az egyik legnagyobb változás a 2. részhez képest az hogy lehet nemet választani? Vagy az hogy egy klikkelőbajnokság játékban elég nehéz értékelhető szintű PVP-t helyezni? Vagy az hogy a képi világa a komor hangvétel (-nek szánt) ellenére túl csiricsáré, és meseszerű? Netán hogy egyes tagok miután kiváltak méltó konkurenciát, és tartalmasabb játékot produkáltak kevesebb idő és anyagi ráfordítás mellett? Sőt aminek már kijött a második része is, míg a Bli$$ard még egy kiegészítő gondolatával sem tud boldogulni, hiszen a játékot csak befejezni sem volt képes (pvp és aukciósház).

    Kezdjük a második célpontot a SC2-t hisz szerinted klasszikus és remek cucc. Csak nincs befejezve, egy egy screenshoot alapján azt se nagyon lehetne megmondani hogy most történt változás az elődjéhez képest (ez előny is egyben de azért elég gáz nem?), és igen, segget csináltak a szájukból. S hogy miért? Mostanra már nemhogy a Zergekkel kell játszani hanem már a Protossokat is meg kellett volna unnunk és várni a kiegészítő megjelenését. De nem.. Megjelent az alap, és örüljünk, majd annyiért mint egyes új játékok vegyük majd meg a "kiegészítőket".. aha... persze.. és ez nem lehúzás, vagy köcsögösködés, hanem a tökéletességre törekvés, minőségi produktum készítése, az a soook tartalom beépítése. Aha... hihető.. látva az eredmény.t Amikor az első rész több tartalmat adott mint a második rész, vagy hogy a kiegészítő több tartalmat adott mint itt végül a 2 kieg. Jah és kevesebbért.

    A WoW kritikája pedig egy külön cikknyi szöveget eredményezne. De tömören. Grindfesztivál kicsiknek és nagyonak (lvl1-lvl85) de főleg nagyoknak. Egyes játékstílusok tökéletes lemészárlása. (egy magányos farkas hanyadik szintig is életképes szólóban? kb 50-60. szintig?) Egy bizonyos szint után ha valamit el akarsz érni akkor instázni kell, jah hogy az instába egyedül semmit sem érsz.. hát akkor magányos farkas húzz a retekbe! Csürhézz és állj be klánokba mert az kell, játsz naponta több órát és nem akkor amikor akarsz hanem amikor mondják mert különben a klán kirak mert nem vagy elég csapatjátékos és aktív.
    A wow a retardált kőkocka birkák gyűjtőhelye akik rád akarják erőltetni az életstílusukat (illetve az élet hiányát), vagy pedig az annyira casual játékosok mekkája akik csak szeretnének egy divatos és menő játékkal játszani, hajlandóak pénzt adni érte havonta, és nem várnak el túl sok sikert...

    ui: A szar és a nekem nem tetszik eddigi tapasztalataim alapján kb 70%os biztonsággal megfelelt az ismerőseim és a tömegek véleményének. Persze tévedek én is, hisz mind a cod, mind bfield, mind a wow sikeres.. Bár a haver aki már két éve wowozik osztja a véleményem. De mégis játszik vele, mert ha már elkezdte.. :/
  • Etinger #27
    Legsikeresebb MMO. Ennyi igazából elég is. Nem jártam utána, de biztos jogos amit írsz, ugyanakkor a mondandóm lényege így is megállja azért a helyét.