Ötvös Tibor

A németek perlik a Diablo 3 készítőit

A Blizzard a Diablo harmadik részénél állandó netes kapcsolatot igénylő védelmet épített be, melyet lépten-nyomon védenek.

Ma azonban kiderült, hogy egy német csoportnál betelt a pohár és ultimátumot adtak a csapatnak. Vagy kiveszik ezt az állandó netes kapcsolatot és offline módban is játszható lesz a Diablo 3 vagy feljelentik őket. A Federation of Consumer Organisations július 27-ig adott határidőt a dolog megfontolására a cégnek.



A Federation of Consumer Organisations már nem először ront rá a Blizzard csapatára, hiszen a Diablo 3 megjelenésekor már kifogásolták a lehetetlen bejelentkezést és letöltést, melyet mindenki Error 37 kódnéven ismer. A németek ráadásul azt is kifogásolják, hogy a Blizzard az állandó netes kapcsolatot nem tudatta előre a vásárlókkal.

A csapat még nem reagált a dologra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • cibuu #14
    ezek a németek mekkora idióták!
    nagyon jó hogy a Diablo 3 nethez van kötve.
    nehogymár minden kis csíra ingyenélő tudjon vele játszani.
    meg kell venni,akinek meg nincs rá pénze az meg menjen dolgozni!
  • Imremagdi #13
    állandó netes kapcsolat szükségességét több mint fél évvel korábban bejelentették
  • Loverman #12
    "A németek ráadásul azt is kifogásolják, hogy a Blizzard az állandó netes kapcsolatot nem tudatta előre a vásárlókkal." Kb mindenki tudta hogy pont olyan lesz a bejelentkezés mint a Starcraft 2 esetében. Játékokkal kapcsolatban a németek nagyon hülyén tudnak viselkedni..
  • saki04 #11
    Előrendelések.. A Blizzard hatalmast kaszált belőlük és akkor még szó sem volt DRM rendszerről a DIII alatt, amikor az előrendelések megkezdődtek.. Ez fogyasztóvédelmi szempontból a vásárló nem megfelelő tájékoztatásának, megtévesztésének minősül, szal jah.. van alapja a dolognak.

    Az már más kérdés, hogy melyik törvényszéken fognak lezajlani a tárgyalások, milyen jogszabályok alapján, de a koreaiak kiharcolták maguknak a kártérítést, szóval van már precedens a Blizz ellen.
  • RoyalPredator #10
    Pusztuljon a Blizzard!...
  • kjhun #9
    Nagyon helyes, pereljék csak, sokuknak tele a töke ezzel az online-os védelemmel. Nem csak a Blizzardéknál van ez, hanem sok másik kiadónál is. És mi lesz, ha addig elmennek egyszer a németek, hogy be is tiltják az ilyent. Akkor vakarhatják a fejüket.

    Meg kiadtak korábban olyan játéko(ka)t is, ami hasonlóan volt védve, csak multira használhattad, és lelőtték azóta a szervereket, így kidobhatod a lemezt, mert nem tudsz már vele játszani, hacsak nem adtak ki hozzá offline/LAN patchet.

    Lehet, hogy most fog elindulni egy olyan folyamat, amikor a különféle másolásvédelmeknek befellegzett, de az OnLive is ehhez hasonló amúgy, arról nem is beszélve, hogy tetemes adatforgalmat is generál.
  • KopaszIsten #8
    Nem értem mi alapján lehetne perelhető emiatt bárki is, hacsak nem azért, hogy nem tüntették fel a játék borítóján/ismertetőjében.
  • asgh #7
    Annak ellenére, hogy agyrém, amit a Diablo3-al művelt a Blizzard, nem hinném, hogy megállna a bíróság előtt az ügy. Ennyi erővel ugyanis az összes MMO-t le lehetne tiltani. Azt meg elég nehéz jogilag lesz bizonyítani, hogy az AH, a multiplayer mód, stb. nem szerves része a játéknak, még akkor is, ha a playerek tudják, hogy nem az.
  • Merces #6
    például a hétvégi házunkban........a wifi meg szar...
  • mrzed001 #5
    Végre valaki harcol a h.lyeség ellen