Ötvös Tibor

S.T.A.L.K.E.R. 2 - amit eddig tudunk

Az elmúlt pár évben a S.T.A.L.K.E.R. sorozat számos rajongót szerzett magának és ezt főként szkriptmentes és kihívásokkal teli játékmenetének, nyomasztó hangulatának és néhány egyedi megoldásának köszönhette.

Eddig három játék jelent meg a S.T.A.L.K.E.R. név alatt. A 2007-es Shadow of Chernobyl, az egy évvel később megjelenő Clear Sky és az idén napvilágot látott Call of Pripyat összeladásai több millióra rúgnak és a franchise ezzel egy erőteljes sorozattá erősödött. Épp ezért nem volt meglepő, hogy az ukrán GSC Game World pár héttel ezelőtt bejelentette a hivatalos folytatást a szimpla S.T.A.L.K.E.R. 2 címen.



Tetszett a S.T.A.L.K.E.R.?
(Összesen 648 szavazat)
  • Igen
    78 % (506 szavazat)
  • Nem
    11 % (69 szavazat)
  • Nem mindegyik
    10 % (62 szavazat)
Akkor még szinte semmit nem fűzött hozzá a csapat a bejelentéshez, ám a mai napon a GSC Game World vezetője, Sasha Nikolsky hajlandó volt részletesebben beszélni a második részről - de természetesen mindent ő sem árulhatott el. De legalább pár fekete foltot színnel töltött meg és ezért hálásak vagyunk neki. Akkor lássuk, mit is tudhatunk a S.T.A.L.K.E.R. 2-ről.

Nikolsky szerint "a második rész ötlete mindig is a levegőben lógott, de igazán a Clear Sky elkészítésekor dőlt el végleg, hogy lesz S.T.A.L.K.E.R. 2." Az úriember szerint azzal, hogy a franchise ekkora sikert ért el világszerte, sokkal több kapu nyílt meg előttük. "Ha egy játék alakulását milliók figyelik, akkor jóval könnyebb forgalmazót, kiadót találni hozzá és új ötleteket belevinni."

A folytatás ezúttal is Csernobilben játszódik, de a régi jól ismert helyszínek mellett számos új területre is eljuthatunk kalandjaink során. A fejlesztők új enginet készítenek a játékhoz, mellyel több és változatosabb karaktereket jeleníthetnek meg, jobban optimalizálható lesz és igazibbnak tűnik majd a Zóna. A S.T.A.L.K.E.R. 2 konzolokra is megjelenik és ez bizonyos változásokat hozhat a játékmenetbe, de Nikolsky erről a tárgykörről nem volt hajlandó beszélni.



Újdonságnak számít, hogy a Zónában már női karakterek is felbukkannak és valószínű az előző játékokból is visszatér egy-egy ismerős alak. A frakciókról az úriember csupán annyit árult el, hogy ezúttal is lesznek, de azt már nem erősítette meg, hogy a Freedom és a Duty szerepelnek ezek között. Ezen felül Nikolsky megnyugtatott mindenkit, hogy a S.T.A.L.K.E.R. 2 nem lesz akkora bughalmaz, mint a Clear Sky vagy a Shadow of Chernobyl volt megjelenésekor. Ráadásul változatosabb lesz a multiplayer is, de erről szintén nem beszélhetett.

"A sorozatra a Fallout és a Half-Life volt a legnagyobb hatással" - jelentette ki Nikolsky. "Az FPS-ek fejlődésére azok a játékok vannak a legnagyobb befolyással, melyekben nem csak futni és lőni kell (lásd Medal of Honor és Call of Duy), hanem van bennük valami más, valami extra (például S.T.A.L.K.E.R., Fallout, BioShock). Ez a célunk a S.T.A.L.K.E.R. 2-vel is."

A folytatás 2012-ben jelenik meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • RoyalPredator #34
    Velem harcoltál ott. :)
  • Blackeagle13 #33
    sscxc
  • RUSSIANBOY #32
    Hát én nagyon kiváncsi leszek rá.Remélem a gépigény nem lesz húzós és optimalizálják XP-re is.
    Én nekem nagyon bejött a játék tulajdonképpen ez adott egy olyasféle löketet hogy "csernobil mániás" lettem ami azt hivatott jelenteni hogy probálok minél többet megtudni a dologrol a balesetről.2008-ban szerepeltem az egyik csatonra műsorán mániámmal és stalkeres-csernobilos történetek irásával is foglalkozom.Létre is hoztam nekik egy weboldalt ahol már mások irományai és megtalálhatók.Idáig HÉT történetet irtam és megprobáltam bemutatni minden lehetséges szemszögből.Akit esetleg érdekel: www.stalker-story.hupont.hu
    A weboldalamon vannak képek is a "Magyar Pripyat"-rol ugyanis 2009ben Stalker fanok társaságában eljutottam kis hazánkban Szentkirályszabadja településre ahol van egy elhagyatott katonai laktanya szerű rész és vannak 4emeletes panelházak is.Rám mondjuk nagy hatással volt az egész ehly - főleg a panelek - mert mai napig is olyanban lakok.A fanokkal csak egyszer jártam ott de összeszámolva már négyszer voltam azon a helyen.Remekül visszaadja azt az érzést ami Pripyat adhat - mivel még nem voltam de szeretnék eljutni oda megnézni - és a fő erénye hogy nincs sugárzás.
  • Max007 #31
    azt csak 10000-ből egy példánynál tapasztalták
  • Lowosan #30
    http://www.filefront.com/14917515/detailed_cop_maps_translated.zip/
    Voliá! Pont a napokban akadtam rá.
  • JethroHUN #29
    ha CS találtál neten akkor CoP hoz is fogsz. Amúgy van a játéknak külön topikja,
  • huntamunta #28
    Szeretném megkérdezni, hogy a cler skyhoz találtam a neten térképet, ahol sok minden fel volt tüntetve, ilyen van a call of pripjatyhoz is , ha van akkor adjatok egy linket mert már régóta keresem.
  • gvrv #27
    A Bugokkal kapcsolatban, talán még vki emlékszik a hitman 2-re, ami az eredeti lemezzel nem indult el, azután gyorsan adtak ki hozzá egy patch-et, ami a Razor-os törést tartalmazta... :)
  • Lowosan #26
    Nem pont az egyik új Fallout-ban van az a fejforgós emberke?
  • Grr1234 #25