Gyurkity Péter

A játékosoknak szánja SSD-it a Samsung

A gyártó megelégelte, hogy eddig főleg az üzleti életben használt számítógépeket egészítették ki új SSD-meghajtókkal, a következő körben a játékosokra koncentrálnak majd.

A Samsung egyik vezetője nyilatkozott a napokban a cég terveiről, ebből pedig azt tudhattuk meg, hogy a fanatikus játékosok számítanak a következő kiszemelt célcsoportnak, legalábbis ami a hagyományos merevlemezeket leváltani hivatott SSD elterjedését illeti. A Samsung úgy véli, hogy a nagyobb sebességgel és az alacsony fogyasztással felkelthetik a játékosok érdeklődését.



Erre hivatkoznak ugyanis, amikor a játékra szánt asztali és mobil PC-k kiegészítéséről beszélnek. Véleményük szerint az SSD-nek létjogosultsága van azon konfigurációkban, amelyek erősebb központi processzort, izmosabb grafikus kártyát, valamint több memóriát kapnak a játékok megfelelő sebességen történő futtatása érdekében, ezek a háttértárolók pedig kellő iramot biztosítanak a gyors betöltődésre vágyó felhasználóknak. Elsősorban a 256 GB-os példányokat emelik ki, mint kívánatos terméket, mivel ezek már kapacitásban is megfelelőnek tűnnek.

A Samsung a még mindig korai időszakát élő SSD-szegmens mintegy felét birtokolja, ennek ellenére azonban nem teljesítenek túlságosan jól. Termékeik eddig főként vállalati laptopokban kaptak helyet, ezen fejlesztéseket pedig egyrészt az OEM-gyártók (többek között a Dell és a Lenovo) konfigurációiban, illetve a rivális vállalatok (Corsair és OCZ) kínálatában terjesztették el, utóbbi esetekben egy egyszerű átnevezéssel. Most arra számítanak, hogy a játékosok hajlandóak lesznek több pénzt kiadni az SSD-vel szerelt összeállításokért, ez pedig busás hasznot hoz majd a cégnek.

A PC-s játékpiac a Jon Peddie tanulmánya szerint további növekedés előtt áll, 2012-re pedig globális szinten a 30 milliárd dollárt is meghaladhatja majd. Ennek egy szeletét szeretné megfogni a Samsung - meglátjuk, milyen sikerrel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • petere16 #15
    PC-s játékosoknak akarnak eladni amikor a PC játékipar kihalóban van.
  • semmikozod #14
    Hol vagyunk még a zajtalan számítógépektől...
  • Epikurosz #13
    "a notikban is azért van kuss."
    Nos, épp erről beszélek, hogy azért néha tud zajt csapni egy noti is. Legalábbis egy Acer.
  • Komolytalan #12
    Az a baj, hogy relative kevésszer lehet rá írni. Vagyis úgy volna az egésznek értelme, ha mondjuk a windows külön driveokra tudná rakni azon részeit amit csak 1x ír, utána olvas, és amik gyakran módosulnak (pl registry). Addig marad a sima vinyó...
  • DontKillMe #11
    "és az alacsony fogyasztással" Ez vicc. A sata hdd-m 6 (!!!) wattot eszik. Az 5400-as hdd hangját nem nagyon lehet hallani, a notikban is azért van kuss. Amit itt leírnak, azt hívná a volt ofőm (isten nyugosztalja) a dolog szöveges részének, aka "rizsa". A kutyát nem érdeklik ezek a szarok, amíg ilyen drágák. (És mellesleg a mai napig nem bizonyították be, hogy mennyi is a valós élettartamuk)
  • Epikurosz #10
    Azért az nagyon kényelmes lenne, ha az emebr nemm hallaná a vincseszter pörgését és a ventillátor zúgását. Egy notebook már lényegesen halkabb, mint egy asztali PC, de azért még mindig hallani a sustorgást. Az SSD ezeket kiküszöbölni, bár szerintem a processzor (esetleg még a grafikai kártya) hűtésére mindig kellene ventillátor, csak kisebb teljesítményű.
  • kvp #9
    "Esetleg egy pár gigás, swapfájlnak..."

    Swap file-nak nem jo, ahoz ram alapu ssd kell. Az flash-es ssd-k tipikusan a write only read many felhasznalasban jok, tehat ritkan modositott adatok gyakori es gyors visszaolvasasaban. Ha irni is sokat kell, akkor erdemes egy flash-es hattertaloloju ram diszk-et venni, de a jatekosok inkabb a gyors olvasasban erdekeltek, tehat nekik a lassan es ritkan ir, gyorsan olvas konfiguracio a nyero, ami ma mar viszonylag olcson kihozhato, mint ahogy egy flash nelkuli ram diszk is. Tehat: flash = rendszer es program tarolo, ramdisk = swap es temp, hagyomanyos hdd = nagyobb, ritkan hasznalt adatfile-ok (pl. filmek, disk image-ek)
  • Ahoy #8
    32 gigán én elférnék szerintem programokkal együtt. Többi mehet az 1 Terás vinyóra. Persze inkább 64 vagy 80 giga az az optimális. Írási sebesség 170 mega olvasási meg 250-270 körül. Nekem ez lenne amit gondolkozás nélkül megvennék 30 rugóért. Mellesleg ilyen az Intel cucca de vmi iszonyat mocsok áron.
  • grebber #7
    Majd ha az 500GB-os SSD 30 ezer körül lesz visszatérünk rá!
    Laza min 5 év.
  • Falconer #6
    Akkor észrevehetően gyorsabb ha az összes cuccod rajta van.