Gyurkity Péter

Sony: 5 éven belül nyerni fog a PS3

Megvan a válasz arra a kérdésre, hogy miért nem csökkenti konzolja árát a Sony: szerintük 3-5 éven belül mindenképpen nyerni fognak. Mozgásérzékelő vezérlővel bővülhet a cég kínálata.

A vállalat részéről a pénteken visszavonult David Reeves nyilatkozott, aki eddig a Sony Computer Entertainment európai részlegét vezette. Interjújában kihangsúlyozta, hogy a PS3 igen döcögősen indult, ám pályafutása első évében a legtöbb kritikust sikerült meggyőznie előnyeiről. A végső győzelembe vetett hitük pedig megingathatatlan.

A napokban távozott elnök leszögezte, hogy 3-5 éven belül mindenképpen előnybe kerülnek a riválisokkal szemben, és a többség azt mondja majd, hogy megérte eddig várni. Szavait kétkedéssel fogadják az elemzők, akik viszont a jelenlegi piaci adatok ismeretében helyezkednek szembe az optimista várakozással: a konzol az Egyesült Államokban nem nevezhető kirobbanó sikernek, Európában pedig csak a lojális vásárlók és a Sony márka húzóereje tartja az erőt az eladásokban. A Nintendo Wii azonban mindenhol abszolút első, előnyét nagy nehéz lesz ledolgozni.

A konzolhoz kapcsolódó hír, hogy friss pletykák szerint az E3 kiállítás alatt egy új, mozgásérzékelő vezérlővel bővülhet a platform. Mivel a legtöbb játék a Dual Shock kontrollerre épít, azt nem várhatjuk, hogy az új jövevény válik majd a szabvány vezérlővé, ám ezzel lehetőség lesz a Wii-hez hasonló funkciók megjelenésére és bizonyos játékok kibővítésére. A Sony állítólag több kiadót is megkeresett azzal a kéréssel, hogy az utolsó pillanatban az ehhez szükséges funkcionalitással bővítsék ki a készülő játékokat, ám erről hivatalos információ szintén nem látott napvilágot.

Júniusban tehát kiderül, hogy mivel is készülnek a cégnél - egy ilyen fejlesztés megjelenése minden bizonnyal megdobná a vásárlói érdeklődést.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sir Ny #44
    "Nem hiszem hogy ezt így kéne nézni, mintha ezeknek az óriásvállalatoknak valami kiismerhető emberi személyiségük lenne, és mindíg ugyanazt trükköznék."

    a vállalatoknak nincs kiismerhető emberi személyiségük, de a vezetőknek igen.
  • WW3hereWEcome #43
    Önbizalomban nincs hiány XD Sony párti vagyok am...de a mostani generációban nálam 360 a nyerő. :P

    X360 WILL NEVER DIE!!!MUHAHHAHA
  • schrank #42
    ne keverd a pc hardver vásárlókat a konzolosokkal , utóbbiakat nem a hardverbuzik tarják el hanem a családok ...
  • Sir Ny #41
    5 év múlva nem a PS3 fog vezetni :)
  • FuryAlpha #40
    Eleg LOL kijelentes es toluk.
    Ki tudja mi lesz addigra.
  • NEXUS6 #39
  • TeDDyRuSh #38
    Mindenesetre merész vállalkozás 3-5 évre betervezni egy olyan sikert aminek komoly alapja nincs. Van egy drága, innovatív termékem, amihez nincs elég vásárló erő. Persze a SONY nem csak PS3-ból él, lehet van ideje kivárni. Igaz Ő az egyetlen olyan consol gyártó, aki egyszerre két gépet futtat a piacon. És ha megnézzük, Ő gyártja egyszerre a legolcsóbb és a legdrágább gépet. Vagyis kiszolgálja az árérzékeny piacot is, meg a "luxus" piacot is.

    Lesz még 20ezer a PS2 karácsonykor. Ott be tudja hozni a lemaradást, mert akármilyen öreg a gép, most karácsonykor ebből a konzolból fogyott a legtöbb Mo-n.
  • Praetor #37
    Nexus nem erre gondolt, hanem valszeg a "Red Ring of Death"-re. Mert ugye ha befigyel, akkor a jövő hónapban télleg csak egy "új" Boxon tudod majd nyomni.
  • Sanyix #36
    én úgy gondolom 5 éven belül világdiktátor leszek :D
  • Inquisitor #35
    "Bár nem ismerem, de a Wii-nek valószínűleg csak a controler rendszere volt ami ilyen mértékben népszerűvé tette ezt a konzolt"
    Persze, persze. És mi van a GB, GBA, NDS felhozatallal? Többet adtak el belőlük, mint az egész PS1, PS2, Ps3, Xbox, Xbox360 felhozatalból összesen. Megint nem mellékesen szoftverekből is.