Ötvös Tibor

Augusztus 25-én jön a Master of Orion


Megkapta hivatalos megjelenési dátumát a Master of Orion.

A Wargaming ma hivatalosan is bejelentette, hogy a már régóta készülő Master of Orion reboot augusztus 25-én végre megjelenik. Az eredetileg 1993-ban, még a MicroProse logója alatt megjelent űrstratégia kirobbanó siker és alapművé vált, ahogyan egyébként a két folytatása is. 2003 óta nagy a csend a franchise körül, majd az Atari csődjével szerezte meg a jogokat a Wargaming és hamarosan végre elérhető lesz a cím. Ráadásul azon vásárlók, akik rendelkeznek vagy készítenek egy Wargaming.net profilt, megkapják a Total Annihilation első részét is. A gyűjtői kiadásban pedig a korábbi három játék eredeti állapotában lesz elérhető.

A játékban öt győzelmi lehetőség lesz, melyből három ismerős lehet. Az eredetiben (az első részről van szó) Gazdasági és Hódítás úton nyerhettünk és kaptunk egy igen gyenge Diplomácia vonalat is, amiben azonban szinte lehetetlenség volt kiharcolni a győzelmet. A remake-ben azonban a Diplomácia kiteljesedik és egy abszolút járható úttá vált. A negyedik a Technológia, végül pedig újdonságként az úgynevezett Kiválóság jelent meg. Utóbbi lényege, hogy amint találkoztunk az összes, a játékban szereplő fajjal egy Galaktikus Tanács összeül és megválasztanak egy Kiválóságot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Szefmester #4
    Jó ideje megvan. Nem rossz nem rossz, de nem olyan MoO mint amilyennek vártam. Az űrcsata RTS, a galaxistérkép meg olyan mintha az Endless Space-el játszanék. A kutatás fejlesztés kicsit emlékeztet arra ami a MoO 1-2ben volt. A diplomácia nem túl erős elem. A gép imád kiprovokálni valami köcsögösködést. Ha nem adsz meg neki valamit nagyon be tud rágni. A kémkedés nem vészes, van benne logika, de nagyon macerás bármit is elérni, és jóformán a technológia lopáson kívül nincs is olyan metódusa ami a játékosnak hasznos, és nem a célpontnak káros. Persze az hogy diplomáciai bonyodalmakat lehet okozni a többi faj felé, az mókás, ahogy az is hogy 20 körre fel lehet lázítani a bolygóját és míg mennek a lázongások hadüzenet nélkül is meghódítható. :D

    De a taktikai csata az bizony nagyon hiányzik ahogy a szabad bolygó közötti közlekedés is. A szinkronok, a látvány stílusa, és a nosztalgiafaktora miatt olyan 75-80 körüli pontot ér.
  • R0n1n #3
    Február 26-óta elérhető steamen early access-ként. 72%-on van, megoszlanak a vélemények. A legtöbb negatív kritika azt mondja, hogy az elődökhöz képest lebutított és gyorsan unalmas lesz.
  • Sir Cryalot #2
    Hát nem akarok ünneprontó lenni de akit érdekelt annak ez már kiderült.
  • Gauge #1
    Csak el ne csesszék...