Ötvös Tibor

A Birodalom visszavág - befellegzett a rajongói Battlefrontnak


Ahogy az várható volt, az EA leállíttatta a rajongói Battlefront játék fejlesztését.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a soha el nem készült Battlefront III eredeti tervein alapuló játékot készítenek elszánt rajongók. A Star Wars: Galaxy in Turmoil ingyenesnek volt szánva éppen azért, hogy a jogokkal rendelkező Disney vagy az Electronic Arts ne köthessen bele abba, hogy pént csinálnak a címből. Ennek ellenére is ma bejelentette a csapat, hogy az EA kérésének eleget téve leálltak a fejlesztési munkálatokkal.

"Cseppet sem haragszom a Disney-re vagy az Electronic Arts-ra és a közösségnek sem szabad" - kezdte a Frontwire Studios vezetője, Tony Romanelli. "A Star Wars név igen magas minőséget képvisel és nem csodálom, hogy a tulajdonosok minden erejükkel védik azt. Az EA helyében pedig én is védeném az aranytojást tojó tyúkomat, bár az én szemszögemből egy ingyenes Battlefront játék csak segítette volna a franchise-t. De el kell fogadni és ezért minden Star Wars elemet kiveszünk a címből."

Ez egyben azt is jelenti, hogy bár a Star Wars: Galaxy in Turmoil halott, de a szimplán csak Galaxy in Turmoil munkacímet viselő, ingyenes multis FPS elindult a saját útján. Kíváncsian várjuk, hogy milyen lesz a végeredmény.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • TokraFan #6
    Pontosan. Ezt sokszor még nagyobb stúdiók is meglépik. Kijön az alapjáték márkanevek nélkül, majd érdekes módon szinte pár héten belül elképesztő grafikai minőségben jönnek a brand name modok (autók, kamionok, repülők, akármik lehetnek). Kivédhetetlen!
  • MuldR #5
    Kiadják a Galaxy in Turmoil-t és kiadnak egy "külső modot" amiben az eredeti skinek vannak.
    Kész.
  • Kikikirly1991 #4
    Elcseszték a Battlefrontot, ez a megoldás.
    Jó játékot készítettek volna, semmi szükség nem lenne erre.
  • TokraFan #3
    Pont ez jutott eszembe.
    Jar-Jar bohóc, midiklorianok, padawanok, egy mindenható zöld manó, egy asztmás esőkabátos robot-human, egy beszélni nem tudó, cserébe mindent és mindenkit értő gorilla...ennyi ökörséget egyrakáson rég láttam...de biztos nem minőségi scifi-ben (bár az is igaz, hogy az SW nem is scifi)
  • Lokker #2
    Ami még mindig sokkal jobban sikerült mint a legutóbb kiadott botrányosan sz@r multis lövöldéjük (Battlefront).
  • Bulics #1
    Igen magas minőséget képvisel a Star Wars?!?
    3 szó: Lego Star Wars