Ötvös Tibor

Sociable Soccer - a Sensible Soccer utódja

A Fifa és a Pro Evolution Soccer mellett nehéz labdába rúgni, de a Sociable Soccer megpróbálja.

Emlékszik még valaki arra a korszakra, amikor nem csak kétszereplős volt a játékvilágban a labdarúgás műfaja? Amikor még a Fifa-sorozat és a Pro Evolution Soccer széria mellett az Actua és a Sensible Soccer részei is komoly szeletet hasítottak ki a piac képzeletbeli tortájából. Mára persze ez a szám leredukálódott és sajnos a kisebb de ugyanakkor tartalmas sportjátékok nem kapnak elég teret. Éppen ezért örömteli, ha egy újabb próbálkozásról számolhatunk be.

Korábban már szerepelt a híreink között, hogy a Sensible Soccer visszatér ám ma kiderült, hogy más címet kap a projekt. A Kickstarter oldalon ugyanis elindult a Sociable Soccer kampánya, melyet a focis játékok keresztapja, Jon Hare vezet. A program a Unity grafikus motor felhasználásával készül és PC mellett a két új konzolra is megjelenik - ha sikerül összeszedni a 300 ezres összeget, mely szükséges a fejlesztéshez.


A bejelentéssel egy időben készült egy interjú is az úriemberrel, aki készségesen válaszolt a kérdésekre és így számos dolgot megtudhattunk a projektről. Bár még csak 1-2 hónapja zajlanak a munkálatok, de máris játszható formában is megtekinthető a játék ami nagy dolog. Ehhez persze az is kell, hogy a Sociable Soccer nem az élethűséget helyezi az előtérbe, hanem éppen az árkádos játékmenettel próbál rajongókat szerezni magának.

Természetesen egy ilyen címtől nem várható el a valódi játékosok szerepeltetése, de ezt is sikerül megkerülni, hiszen minden egyes játékos szabadon alakítható lesz, így csak egy kis időt kell beleölni kedvenceink átnevezésébe és máris ott a teljes Chelsea vagy Real Madrid. A Sociable Soccer nemzeti váltogatottakat is kínál, hasonló játékos-megoldásokkal. Hare és stábja jelen pillanatban Finnországban dolgozik a játékon, mely elméletileg jövő év végén jelenik meg és addig bőven van idő az esetleges hibák kijavítására. Már ha hibának lehet nevezni azt, ami nagyjából 1 hónapos fejlesztés után felbukkan egy még alfának sem nevezhető változatban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Palinko #6
    és mikor lesz már az, hogy 20 ember csatlakozik a szerverre és játszanak végre rendes meccset... ugye a kapus irányítása egyelőre nem bízható élő játékosra, de a többit meg lehetne oldani. ha valaki lecsatlakozik játszhatna a BOT helyette, lehetne sok dolgot kitalálni. voltak már próbálkozások ilyesmire, ha jól tudom kispályás ilyen foci mmo-k meg dolgok készültek, de már egy AA címet megnéznék ilyen felfogásban. mióta van karrier mód, my player szóval hogy 1 játékost irányíthatsz én csak olyannal játszottam :)
  • RAZOR27 #5
    nekem az kifejezetten tetszett :$
  • Lacee86 #4
    Hát igen, ezt legfeljebb tableten vagy telón útközben tapizós mókának tudom elképzelni. :)
  • animastudio500 #3
    Igazából kétféle út van egy focis játékhoz, az egyik a fifa és pes féle, te irányítod a csapatot és tulajdonképpen helyettük játszol és a football manager féle foci, ahol te menedzselhetsz egy rakás csapatot egy óriási adatbázisban és azt bármikor bővítheted.

    Ilyen jellegű foci játékoknak sok értelme nincs, mert se tudásban-adatbázisban se grafikában nem verik ezeket a játékokat és nem is tudnak olyan extrákat, amiért érdemes lenne ezeket megvenni.
  • e98ff #2
    Volt már a Sensible Soccernak egy 2006-os felújítása, ilyen lufifejű emberekkel, na azt is komolytalannak találta a piac. :)
  • Lacee86 #1
    Hát nem tudom, nekem ez valahogy komolytalannak tűnik -mint önálló PC-s vagy konzolos játék- így 2015-16-ban...