Ötvös Tibor

Őrizetben a profi koreai StarCraft 2 játékosok


Újabb botrány tört ki a StarCraft 2 koreai részlegén, miután edzőket és a legprofibb játékosokat vették őrizetbe.

A koreai eSports újabb botrányoktól hangos, hiszen a hatóságok számos profi játékost és edzőt vettek a hétvégén őrizetbe. Ezek között ott van a legismertebb edző, Gerrard és talán a világ egyik legjobb StarCraft 2 játékosának titulált YoDA is, akiket ráadásul, az ítélettől függetlenül egy életre eltiltottak az e-sportok világától. A koreai eSports szervezet, a KeSPA elnézést kért a történtekért és azt ígéri, hogy továbbra is figyelni fogják a csalókat.

A hivatalos közlemény szerint január és június között, a most őrizetbe vett szereplők előre lefixálták a mérkőzéseket és olyan játékosok ellen vesztettek, akikre nagyon magas szorzóval lehetett fogadni. A nyomozások természetesen továbbra is zajlanak hiszen az még továbbra is kérdés, hogy az ellenfelek tudtak a csalásról vagy "ártatlan" szereplői a történteknek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Cyberdog #8
    futball bunda, Starcraft bunda. :))) Lehet tippelni, mi lesz a következő bunda. A politika nem számít, ott már évezredek óta bundáznak. :)))

    Palacsintaevő bajnokság bunda. Ha lebuknak, a szakácsot is őrizetbe fogják venni, mert megbuherálta a palacsintákat. :D
  • Etinger #7
    Vagy 30? Lássuk csak. 1) Innovation 2) Byul 3) Rain 4) Life 5) Maru 6) Zest 7) soO 8) Solar 9) Curious 10) herO 11) Stats 12) TY 13) Dream 14) Classic 15) Rogue 16) Dark 17) Flash 18) Leenock 19) Bomber 20) MMA 21) Hyun 22) Dear 23) Gumiho 24) Fantasy 25) Bbyong 26) Soulkey 27) PartinG 28) DRG 29) Cure 30) sOs...

    De ja... A világ legjobbja. Francokat.
  • Etinger #6
    " világ egyik legjobb StarCraft 2 játékosának titulált YoDA"

    Ne túlozzunk már :) Kb 20 jobb játékos van nála. Ettől függetlenül nem rossz de nem véletlen bundázott :)
  • Ragnaar #5
    Ne keverjük a hobbyjátékosokat a profikkal. Ez kb. olyan, mint mikor az ember hétvégente focizgat ismerősökkel for fun, oda nem biztos, hogy kell edző, de mikor nézők fizetnek egyegy meccsért cégek szponzorálnak játékosokat, csapatokat (esetleg fogadásokat is kötnek), és a sportolók abból élnek az más kategória.
  • Dewri #4
    Lehet, hogy egymás ellen tolták, különféle szituációkat gyakorolva. Ez egyfajta edzés végülis. Nálunk az ilyet LAN partynak hívják, ott edző van...:)
  • Cickány90 #3
    Amennyi drogot meg kell enniük, hogy "játékban" maradhassanak, kell valaki, aki terelgeti őket XD
  • Sir Cryalot #2
    juppi-karbantartó
  • Garfield #1
    "edző" ???