Ötvös Tibor

Egy szivar miatt balhéznak a StarCraft rajongói

Kiverte a biztosítékot a StarCraft rajongóknál, hogy a Blizzard kivette Tychus Findlay szájából a szivart.

A Blizzard talán maga sem gondolta, hogy mekkora viszályt vált ki azzal, hogy a Heroes of the Storm címet kapott alkotásába behozott StarCraft karakteren apróbb változtatást eszközöltek. Tychus Findlay elmaradhatatlan kelléke volt a szivar, mely azonban az új játékban már nem szerepel. Ennek oka, hogy a legalacsonyabb korhatáros címkét kapott Heroes of the Storm csak úgy tud megfelelni eme besorolásnak, ha a világ minden szabályát betartja és bizonyos országokban tilos a cigarettázást, szivarozást mutatni.

Éppen ezért a csapat választhatott, hogy vagy két változatot készítenek a programból vagy kiveszik a karakter szájából a szivart. Érthető módon utóbbi mellett döntöttek, amivel azonban kiváltották bizonyos rajongók haragját. Számomra érthetetlen módon ezen játékosok szinte megőrültek attól, hogy nincs szivar Findlay szájában. Persze ez elég bulváros, de érdemes foglalkozni vele, hiszen jól mutatja, milyen megszállott rajongókkal bír pár program. Persze a Blizzard ezen nem változtat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • cylonflatus #15
    Ilyet nem mondott. Tényleg nem akarom védeni én sem őket, de abban igaza van, hogy ez a terrorista dolog nézőpont kérdése. És most ne Jihad Johnnyra gondolj, aki mit tudom én hány fejet vágott le a kamera előtt, hanem mondjuk egy afgánra, aki ma is békésen terelgetné a kecskéit, ha nem arra megy haza, hogy az amcsik, ruszkik, franciák, etc. egyik bombája véletlenül kinyírta az egész családját. Nagyon, nagyon sok ilyen ember van, akik ilyen okokból csatlakoznak, "dőlnek be" aztán a Jihad J.-ékhoz hasonló disznóknak. Kérdezd meg az anyát, akinek az amcsik lelőtték a gyerekét, hogy ki a terrorista - és most nem kell a duma, hogy de biztos nem véletlenül. Vagy akik gyerekeit, apját, anyját egy orosz bomba ölt meg egy kórházban. A fél világ a szülőföldjükre jár háborúzni, ráadásul abba gondolj bele, hogy azok az országok ahol ez van több száz évig mindig valami NY-i hatalom gyarmata voltak. Elítélem, és megvetem a terroristákat, de hogy nem lehetne őket megérteni, az totál szűk látókörre vall.
    Utoljára szerkesztette: cylonflatus, 2016.03.18. 00:40:48
  • Zombee #14
    Mindjárt megsajnálom szegény terroristát. A lefejezett újságíróknak nincs családja? Igaz ügyet szolgál felrobbantani egy piacot, iskolabuszt, turistákat? Nyomorult férgek ezek, nem értékrenddel rendelkező emberek.
    Neked gondolom Hitler is csak egy családos ember volt, meggyőződéssel, akinek lehet, hogy a lelke mélyén még az értékrendje is rendben volt.
  • wraithLord #13
    Szerintem értékrendről nem terroristák esetében kellene beszélni. Aki erőszakkal akarja a vallási meggyőződését (tök mindegy, ő minek gondolja, akkor is az, amire vagy nevelték vagy agymosták) rákényszeríteni másokra, annak az értékrendje enyhén szólva nem jó... és nem sokkal jobb egy pszichopatáénál (a pszichopatáknak elvileg nincs is értékrendje).

    Amikor x+1-edik embert nyírják éppen ki különös kegyetlenséggel és meglehetősen beteg módszerrel, akkor egyesek még hajlamosak lehetnek "nem elítélni őket", mert "biztos nekik is meg van az okuk rá"... De ha egy rokonával, esetleg a gyerekével csinálnák ugyanezt, valószínűleg nem lenne ennyire hippi hozzáállásuk a dologhoz.

    "Sokan közülük azt gondolják igaz ügyért harcolnak. A jóért!" Persze, tudom. És tudom, hogy ez nem igaz, csak hatalomkomplexusos emberek plántálták ezt beléjük (vagy esetleg a nevelés), hogy eszközként tudják őket használni a saját céljaik eléréséhez.

    "Ettől még elítélem őket, de nem vagyok olyan ostoba, hogy azt higgyem, hogy csak is az én értékrendem a jó.." Ezt a tevékenységet maximum akkor tudnám elképzelni jónak, ha egy fantasy világban élnénk, ezek a "terroristák" pedig valójában boszorkányvadászok lennének, és akiket brutális körülmények között kinyírnak, valójában nem is emberek, hanem embernek álcázott démonok. Mi, átlagemberek persze ebből mit sem sejtünk, és elítéljük őket azért, amit csinálnak...


    Tehát a világ annyiban valóban szürke, hogy a szervezett terrorizmust ugyanúgy nyereségvágyból irányítják idióta, megalomániás (vagy más személyiségzavarral küzködő idióta) emberek, mint a háborúkat országok vezetői.
    A terroristák pedig legtöbbször a vallási baromságokkal végzett agymosás áldozatai... Ettől még nemlesz indokolt, amit csinálnak.
    Utoljára szerkesztette: wraithLord, 2015.05.25. 13:30:11
  • ostoros #12
    A világ szürke.
    Te pedig azt nem akarod felfogni, hogy az emberek nem egydimenziósak.
    Képzeld el, annak a tetves terroristának is van családja. Van meggyőződése. Van bosszúvágya. És megvannak a maga okai, és érvei. Sokan közülük azt gondolják igaz ügyért harcolnak. A jóért! Legalábbis így gondolják. Ettől még elítélem őket, de nem vagyok olyan ostoba, hogy azt higgyem, hogy csak is az én értékrendem a jó..

    Utoljára szerkesztette: ostoros, 2015.05.23. 20:56:51
  • Ender Wiggin #11
    ki mondta, hogy démonok? csak azt mondtam, hogy olyan emberi lények, akikben semmi emberi nincs. és még egy állatban is több a morelitás, mint bennük. nem feltétlenül a robbanó mellényt viseli kisfiúkra és nőkre gondolok, hanem azokra a gyáva férgekre, akik agymossák, vagy belezsarolják őket az öngyilkosságba pl. ha az én világom rózsaszín, el sem tudom képzelni, milyen színe lehet a te világodnak. fosbarna?
  • Paddy #10
    "Számomra érthetetlen módon ezen játékosok szinte megőrültek attól, hogy nincs szivar Findlay szájában."

    Számomra pedig az az érthetetlen, hogy egy rohadt szivart nem bírnak egyesek elviselni, ami a karakter kelléke. A világon lassan már sz*rni sem lehet, mert az valakinek úgy is fáj. Egyébként gyerekkorunkban hót lazán leküldtek a szülők a sarki trafikba cigiért vagy a közértbe sörért és meg sem lett hülye egyikőnk sem. Rohadtul unalmasak már a hivatásos rettegők.
  • súter #9
    Egy netes játéknak alapból nem kéne a lehető legalacsonyabb besorolást adni. És nem maga a játék miatt, hanem az emberek miatt akikkel kénytelen együtt játszani a gyerek, mert ami a fikázás, megalázás, beszólás megy a chaten játék közbe az nem gyereknek való.
  • ostoros #8
    Akkor meg a törvényi előírások polkorrektek, ha ilyen a szabályozás.
  • ostoros #7
    Igen, bármennyire is fáj a mézes mázos, rózsaszín világodnak, a terrorizmust nem gonosz démonok követik el, hanem emberek. Pont a te fajtádról beszéltem lentebb.
  • amitakartok #6
    Ez nem polkorrektség, hanem biznisz. Ha több országban árulhatják, több pénzt fog hozni.