Ötvös Tibor

Milliós bukás volt az Aliens: Colonial Marines

Hatalmas bukás volt az Aliens: Colonial Marines, melybe a Gearbox vezetője saját pénzét is beletette.

A Gearbox Software és a Sega közötti háború az Aliens: Colonial Marines kapcsán újabb fordulatot vett. A csapatnak ugyanis sikerült kivonnia magát a felelősség alól és ehhez csak el kellett fogadjon pár, a bíróság által kiszabott feltételt (például hogy nem indíthatnak pert az ügyben). Mivel már nem kapcsolódnak semmilyen ügyhöz, így Randy Pitchford rögtön ki is fakadt Twitter oldalán és igen érdekes dolgokat árult el.

Először is kiderült, hogy a Sega pénzhiánya miatt a Gearbox és maga Pitchford is komoly összegeket tett bele a projektbe, melyet el is veszítettek. Az igazgató 10 millió dollárt adott és persze elúszott az egész. A játék ugyanis minden hibája ellenére 1.31 millió példányban talált gazdára, ám a profithoz 3 millió feletti eladásra lett volna szükség.

Aki itt megsajnálta az a következő bejegyzésekben biztosan újra megharagudott Pitchford-ra, mikor egy kérdésre ("Miért kell védeni a játékot? Miért nem lehet elismerni, hogy egy kalap ...?) azt válaszolta, hogy ő elégedett a végeredménnyel és bizony a hibák, melyeket találtak a rajongók szubjektívek. A félrevezető reklám és a demó vádja sem állnak meg szerinte és különben is a Sega feladata volt a marketing (azaz nem a mi hibánk, hogy hazudtak nektek) és a Mesterséges Intelligenciával sincs gond. A rajongók azonban továbbra is másképpen gondolják.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • lwb #10
    Ki beszél bugokról meg copypaste-ről? Konkrét átbaszás lett a játék. A Watch Dogs, már jobb példa, azzal a különbséggel, hogy ott inkább az elvárások voltak nagyok, illetve csak grafikai downgrade lett, míg az ACM-ben feature-ök hiányoznak, amiket a fejlesztők mutogattak még hetekkel a launch előtt is.

    Mutatnak neked egy Lamborghinit és kapsz egy Polski Fiatot, de pofád befogod, mert autó és gurul.

    Az ACU-nál pl. láttál videókat előre, tudtad, hogy 30 fps lesz és ennek tudatában vetted vagy nem vetted. Az Alan Wake egyébként boxon az egyik legjobb játék volt, a pc port gyengus lett. Megint nincs az az átbaszás, hogy mutatnak valamit, ami teljesen más, mint amit végül kapsz. Bait 'n switch.
    Utoljára szerkesztette: lwb, 2015.07.23. 07:35:05
  • Sir Cryalot #9
    "mintacukrot" dudebro játékok közös jellemzője: cinematic , alakoskodás és az ezzel járó dolgok, filmes motion blur helyeslése 30+ fps szükségességének tagadása

    csak egyszer kell észrevenni utána feltűnik a kaptafa :D
  • Sir Cryalot #8
    "Az ac sorozat irdatlan bugos kopipaszte, megis viszik mint a cukrot."

    >> dudebro


    'Az elmult 4 ev a bugos a felhasznalokat lehuzo otvar jatekokrol szol, de a sajtot megveszik akik elsikaljak a dolgokat."

    >> dudebro igényszintet kimeríti a 30fps , 720p , a kommersz sajtó pedig beéri ezzel és a dudebro játékokról áradozással, ergo a mainstream híradások kategorikusan dudebro jellegűek


    "Ez a acm-nel nem tortent meg.
    Nem maszatolta el a sajto, sot."

    >> leginkább a duke nukem forever esete érdekes, érdekes hogy mindig a gearboxnál kerülnek elő ezek a görbe tükrök, pl az ősgyökér "dudebro" DNF nem talált megfelelő fogadtatást, addig a fényesített szarok igen.
    Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2015.07.22. 13:20:52
  • ugh #7
    Lofasz.
    Az ac sorozat irdatlan bugos kopipaszte, megis viszik mint a cukrot.
    Az elmult 4 ev a bugos a felhasznalokat lehuzo otvar jatekokrol szol, de a sajtot megveszik akik elsikaljak a dolgokat.
    Ez a acm-nel nem tortent meg.
    Nem maszatolta el a sajto, sot.
    De ettol meg egy centivel nem volt szarabb mint az acu, a watch dogs, a the crew, az fc4, vagy a par eve kijott alan wake vagy a tobbi hulladek.
  • lwb #6
    A játék egy rakás szar volt, az csekély vigasz, hogy kicsi a gépigénye. A flashjátékoknak is kicsi a gépigényük, ettől még nem lesz egyik sem év játéka.
    Az ACM-mel a legnagyobb baj a nyilvánvaló átcseszés volt. A korábbi "gameplay"-nek hazudott videók köszönőviszonyban sem voltak a játékkal. És nemcsak a grafika lett gyengébb, hanem elemek, bemutatott animációk hiányoztak. Ha a Sega csinálta a reklámot, attól még azt a nyilván CGI grafikát, amit játékmenetnek hazudtak, azt tuti nem a Sega öltönyösei írták otthon, hanem a fejlesztők. Arra a célra, hogy átverjék a vásárlókat. Pitchford pedig maga magyarázta bele kamerákba, hogy milyen szuper lesz az AI (csapat és ellenség), aztán lehet nézni YT videókat, lényegében nincs is AI a játékban. A csapattag nem talál el senkit, elállja az utat, haszontalan. Az alienek meg agyatlanul beleszaladnak a fegyvertűzbe. Azt is ő hazudta bele a kamerába, hogy a lightning effectekre mennyire figyeltek, közben a háttérben ment a dynamic lightningos rész a játék elejéről, ahol mozog a lámpa a sérült marine felett. Ez a játékból teljesen hiányzik, nincs is benne dinamikus világítás egyáltalán.

    Átb.szták az embereket. A gearbox mehet a kukába, ahová valók.
  • ugh #5
    Egy tetves nagy mubalhe ami a jatek korul volt.
    Ok nem volt tul szep, de a gepigenye sem volt veszes.
    Es a jatek se volt akkora katasztrofa.
  • Ragnaar #4
    Ha ennyire hozzáértő a team aki jóváhagyta Colonial marinest akkor az Alien isolation megfelelő minősége valószínűleg csak szerencse.
    Utoljára szerkesztette: Ragnaar, 2015.07.20. 14:48:21
  • GaborT28 #3
    a sega a 90es években volt király....azóta nudlit érnek. Nézzük csak meg az elmúlt évek felhozatalát...
  • animastudio500 #2
    Nem sajnálom ezeket a majmokat, mert az ő felelősségük is ugyanakkora, ha nem több, mert ők csinálják a játékot másfelől meg a kiadó is ludas, mert hagyta, hogy ilyen állapotban kerüljön a boltokba. Nem érdemes megsajnálni egyik felet sem, mert mindkettő csak ült a játék felett és hagyták megrohadni.
  • Kotomicuki #1
    "azaz nem a mi hibánk, hogy hazudtak nektek" - hogy jó lesz, de azért mégiscsak mi csináltuk ezt a x@rt...
    Nem sajnálom őket, gondolom, ha mégis nyereséges, akkor meg azon vesznek össze, hogy kinek mennyi is járna - kókler banda az egész.