Ötvös Tibor

Negyed milliós eladással nyitott a Cities Skyline

Egy nap alatt 250 ezer darabot értékestettek a Cities Skyline-ból.

A Colossal Order vezetője, Mariina Hallikainen boldogan tudatta a sajtóval, hogy a Cities-franchise új epizódja, a Skyline 24 óra alatt 250 ezres eladott példányszámot produkált és erre valóban büszkék is lehetnek a kiadónál és a csapatnál. Ráadásul azt is hozzátette, hogy a Steam Workshop kereteiben már rengeteg különböző tartalom vált elérhetővé, melyet a rajongók készítettek.

A Cities Skyline 36 négyzetkilométernyi beépíthető területet ad az önkéntes városvezetőknek. A város nem meglepő módon éli a saját életét és bárkit nyomon követhetünk. Az úgynevezett bevándorló lakosok megpróbálhatnak beilleszkedni, vagy kialakítják saját lakóterüket. A lakosok öregednek és az idővel szegényebbek lesznek vagy éppen gazdagabbak. Mindez attól függ, milyen környezetet biztosítunk a számukra és ebbe beletartozik a közmű és minden egyéb szolgáltatás is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • jocking #4
    PageUp/PageDown gombokkal lehet az utak magasságát állítani.
  • Tauri #3
    Simcityhez képest milyen a játék? Személy szerint nekem nagyon bejött a Simcity, h anem lett volna a borzalmas dugó illetve a kis térkép átka...így összességében nem is játszottam vele 1 hónapnál többet. De a játék maga érdekelne.
  • Malachit #2
    Viszont észleltünk egy kellemetlenséget az úthálózat kialakítással kapcsolatban. (egyik haver megvette és nála játszottunk közösen tervezve a várost)

    Konkrétan az autópálya lehajtókat és körforgalmakat előre gyártottan csak egyben lehet megvenni, a darabjaikat nem. Így, ha nem örök pénzből csinálja a játékos nagyon meg kell gondolni a letétet. Valamint nem találtunk olyan opciót benne, hogy egy útszakasz, ha keresztez egy másikat, ott felüljáróra váltson, vagy aluljáróra. A rendszer mindenképp lámpás kereszteződést csinál automatikusan, ami meg forgalmi dugót eredményez. A körforgalom is csak 2 méretben van. Közepes meg óriási. Ilyen miniatűrben nincs, ami meg rengetegszer segítene. Gondolom ezek egy része megcsinálható manuálisan is, de az sok macera, meg ha elrontod a vonalvezetést szedheted fel -> veszteség. Másik része meg nem csinálható meg. Ergo közúthálózati tervezési lehetőségeken lehetne még mit finomítani.

    Autóbusz járat vonalvezetés tervező is produkált ám néha olyan útvonalterveket, hogy a következő megálló ami kb. 100 méterre lett volna, városnéző körúttal akarta megoldani az elérhetőségét :D
  • Serutekin #1
    A 3100 pozitív és a 100 negatív visszajelzés megmutatja hogy nem egy EA-s sim city átbaszás...