Ötvös Tibor

Az első Star Wars: Battlefront "információk"

Érdekes, elsőre pletykának tűnő információk bukkantak fel a Star Wars: Battlefront kapcsán.

Elméletileg év végén jelenik meg a Star Wars: Battlefront, melyből az első játékmeneti képsorokat és hivatalos információkat csak tavasszal ismerhetjük meg. Ám ahogy az már lenni szokott a netes társadalom ismét gyorsabbnak tűnt és az egyik Star Wars rajongói oldalon, a Making Star Wars-on megjelentek igen érdekes és még hihetőnek is tűnő információk. Az oldal egyébként korábban számos filmes értesülésével szerzett magának hírnevet, így megbízhatónak tűnik a felsorolás.

De akkor lássuk, milyen lesz elméletileg a Star Wars: Battlefront. Az értesülés szerint a játékban természetesen mind kampány mind pedig multis játékmód lesz, de ez cseppet sem meglepő. A Battlefield-játékokhoz hasonlóan a többjátékos módban 64 harcos lehet egy csatában, míg a kampány jóval hosszabb lesz, mint a manapság megjelent modern FPS-ekben tapasztalt szóló-mód.

A sztori egyébként az egész sorozatot felöleli majd, de elsősorban a kultikus Új Reménység - A Birodalom visszavág - A Jedi visszatér trióra épít majd. Ennek ellenére számos ismerős elem köszön vissza az új részekből is, például az A Sith-ek bosszúja elején látott hatalmas és látványos csata biztosan benne lesz. A választható oldalak pedig természetesen a jókra (Régi Köztársaság, Lázadók, Új Köztársaság) és a rosszakra (Szeparatisták, Birodalom) oszlanak.

Ami érdekes az az, hogy a Battlefront befejezése mintegy felvezetésként és előzményként szolgál a hetedik, The Force Awakens címet viselő filmhez. Ez pedig azt is jelenti, hogy mindenképpen a film előtt lesz a premier ami jó kis árukapcsolásnak tűnik - és érthetőnek is egyébként.

A multis módok között lesz olyan, melyben a földről egészen az űrig eljuthatunk egyetlen csata keretében. Megjelenik a Hős-rendszer is, melyben ha elérünk egy bizonyos pontszámot, akkor képesek leszünk belebújni egy ismertebb karakter (vagyis Hős) bőrébe is. Ennek a rendszernek azonban még zajlik a fejlesztése. Az is biztos, hogy a DLC-k ezúttal sem maradnak el. Elméletileg 5 csomagot kapunk, mindegyikben 3-3 térképpel és 1-1 az új filmből megismert karakterrel.

A DiCE vagy az Electronic Arts nem reagált az "információkra" és feltehetően tartva a terveket tavaszig nem is nagyon fog nyilatkozni az ügyben. Reméljük a fentebb elhangzottak legalább fele igaz és nem lesznek gondok a megjelenéskor sem.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mérlegjakab #4
    Én azt olvastam, hogy a második negyedévben jön ki, és nem év végén. Ilyenkor februárban mind két időpont még messze van :(
  • SecuRicsi #3
    Nem. :)
    Sosem voltam fan, de egy ekkora elírás gáz. Egri Csillag. Az is mindegy nem? :)
  • Ender Wiggin #2
    nem tökmindegy?
  • Poetro #1
    Nem szégyen "Új remény" helyett "Új Reménység"-et írni?