Ötvös Tibor

Lara Croft and the Temp­le of Osiris előzetes

Idén sem maradunk Lara Croft nélkül, hiszen a Crystal Dynamics már készíti a 2010-es Lara Croft and the Guardian of Light folytatását.

Négy évvel ezelőtt nagyon merészet húzott a Crystal Dynamics, mikor az épp nem túl jó szériában lévő Tomb Raider szériának adott egy, a ko-op játékmenetre épülő mellékágat a Lara Croft and the Guardian of Light képében. A dolog azonban bejött és mivel a 2013-as Tomb Raider is kirobbanó siker lett, így újra érezhető bizonyos vibrálás és érdeklődés a karakter és a sorozat iránt a rajongók részéről.

A Rise of the Tomb Raider címet kapott reboot-folytatás azonban csak jövőre jön, ám addig sem hagyjuk magára a kalandornőt, hiszen érkezik idén a Lara Croft and the Temple of Osiris, mely a 2010-es mellékágat folytatja. Éppen ezért ezúttal is az izometrikus megjelenítéssel találhatjuk szembe magunkat és egy, a fő sorozattól eltérő Larát kapunk.

Miközben ugyanis a rebootban még tinilányként keresi az útját és próbálja feldolgozni a vele történteket, addig a Temple of Osiris hőse egy kimondottan kemény és a kalandokat már élvező Lara lesz... akit egyébként a legelső rész óta ismerhettünk is. A mostani történetben az egyiptomi mitológia elemei kapják a fő szerepet, egészen pontosan Egyiptom első uralkodója és istene, Ozirisz és testvére, Széth.



Ami újdonság, hogy immáron négyen is átélhetjük a kalandokat, hiszen a történet alakulása miatt Lara kénytelen összeállni a rivális "régésszel", Carter Bell-el illetve felbukkan Ozirisz testvére, Ízisz és annak fia, Hórusz is. Utóbbi két istenség természetesen hatékony támadásokkal bír és ők tekinthetők a játék mágusainak. Lara és Bell a megszokott fegyverekkel harcol, míg Ízisz és Hórusz inkább villámokat szórnak és láthatatlan pajzsokkal óvják a társaikat.

Persze ez nem kötelező, mármint a másik segítése, hiszen éppen gátolhatjuk is a társainkat. A fejlesztők nem szabtak gátat a gonoszkodásnak sem, így nincs büntetés, ha mondjuk Ízisz karaktere lépten-nyomon Lara hátsójára lövi mágikus erejét. Az elhalálozott karakter azonban sok, addig összegyűjtött cuccát elveszíti, így ezzel tényleg kellemetlen perceket okozhatunk társaink számára.

Bár a Lara Croft and the Guardian of Light szinte kizárólag földalatti helyeken játszódott, a folytatásban már kijutunk a felszínre, a szabadba is és ez ad bizonyos változatosságot a program számára. Mi mindenesetre magunkban a Rise of the Tomb Raider bejelentésének örültünk a legjobban az E3-on, de kíváncsian várjuk a mellékágat is. A Lara Croft and the Temple of Osiris hamarosan megjelenik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Macropus Rufus #3
    "Egyiptom első uralkodója és istene, Ozirisz és testvére, Széth."
    Ozirisz és Széth soha nem uralkodott Egyiptomban. Ők istenek voltak.
    Mitológiai lények és mint ilyenek, nem valós személyek, ellentétben Egyiptom első uralkodóival akik léteztek (Felső Egyiptom esetében Hórpenabu, Alsó Egyiptom esetében Szeka, és az első dinasztia uralkodója Meni)
  • Camouflage #2
    En sosem ertettem miert vannak oda a jatekosok a Tomb Raider-ert. Szerintem hihetetlenul unalmas.
  • DontKillMe #1
    Ez 1997-ben még elment volna, de mára igen gagyinak tartom. Sok más játékkal együtt..