Ötvös Tibor

A PC-s Diablo 3 nem kap kontroller-támogatást

A Diablo 3 PC-s változata nem kapja meg a kontrolleres támogatást.

A Diablo harmadik része konzolokon is megjelent, mely bizonyos pontokon eltér az eredeti PC-s verziótól. Számítógépen például nincs gurulás és másképp fest a LOOT rendszer is, mint például PS3-on. Ráadásul a harcokban is történtek változtatások éppen a kontroller megjelenése miatt. Aki azonban arra gondolt, hogy majd PC-n is egy gamepaddal vezérli karakterét, azt le kell lomboznunk. Matthew Berger vezető dizájner szerint ugyanis ez nem fog megtörténni.

"A PC-n a ritmus ilyen: tactactactactactac – klikkelgetünk az egerünkkel, megmutatod a karakterednek merre menjen, a ritmus teljesen más. Sokkal folyamatosabb mivel konzolokon a karok jóval lassabb mozgásra adnak lehetőséget. Valójában itt soha nem állunk mozdulatlanul, PC-n többet állunk egy helyben. PC-n nem is nézzük a karakterüket, inkább a kurzorra koncentrálunk, konzolokon viszont épp fordítva van."

"Szóval ha engedélyezném a kontroller használatát, akkor meg kellene változtatni az interfészt is és ha megadnám a gurulást és nem csökkenteném az ellenfelek létszámát egy-egy támadásnál, akkor egyszerűen nem bírna el senki velük."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Etinger #5
    Senkinek nem hiányzik a kontroller támogatás, szerintem fel lennének a PC-sek háborodva, ha ilyen jönne ki hozzá. Ez nem egy PS game, és a kiegészítő is ezt fogja remélhetőleg erősíteni, ha már az alapjáték nem is.

    Amúgy engem nem zavar a DRM. Ha meg az nem tetszik, hogy nem tudta előtte az illető kipróbálni a játékot, tessék felmenni Blizzard oldalára, ki lehet próbálni. Aztán ha nem tetszik, nem kell megvenni. Meg van mindenki előtt a lehetőség, mégis megvették X millióan, és a PS verzió is tarolt.

    Akkor meg miről beszélünk?
  • Etinger #4
    Jah, SC is mekkorát bukott, mert volt hozzátörés, meg úgy általában az összes. Sok millió barom. Ejjj.. ejjj.. ejj!
  • Skyline #3
    Feleennyien se...:)
  • Armagedown #2
    Ha nem lenne benne akkor nem vették volna meg ennyien, inkább a virágboltival játszottak volna, szóval nekik megérte így kiadni a játékot
  • M0RN1NGST4R #1
    "A PC-s Diablo 3 nem kap kontroller-támogatást" de a kompenzáció jegyében drm-et igen