Ötvös Tibor

Működés közben a Steam Controller


A Valve megmutatta a Steam Controllert.

Sokan elég szkeptikusak a Valve konzolos bejelentésével kapcsolatban, mely valójában egy dobozba csomagolt PC. Mindenesetre ma a csapat bemutatta a Steam Controllert működés közben is, ráadásul nem csupán egy akciójátékot vezéreltek vele, hanem egy stratégiai programot is. A látottak alapján a Civilization 5 rajongók is nyugodtan letehetik az egeret.


A kontroller ugyanis minden olyanra képes, amire az egerünk is. Kérdés, hogy mennyire áll majd a rajongók kezére ez az új megoldás. A másik alkotás, amivel prezentálták az irányítást az a Portal 2. A Valve elmondása szerint pedig hamarosan újabb programokkal mutatják be a Steam Controller képességeit.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ocskoszilard #18
    Mindennek van előnye és hátránya, pl megnézném azt az embert, aki billentyűzet-egér kombóval szimulátorozik valami normális játékkal, azokhoz már legalább egy gamepad illik, a másik pedig, hogy ki mihez szokott hozzá, aki világ életében konzolon tolta, az kontrollerrel is lehet olyan jó vagy jobb mint pár ember billentyűzettel meg egérrel.

    #14
    +1
  • Celeborn #17
    Ebbe a lebutításba nem mennék benne (van benne igazság), mert nem erre céloztam az előző hozzászólásomban, inkább arra, hogy amíg PC-n pl. egy stratégiai játék esetében, - mint a videóban is - van a képernyő szélén elrendezve mindenféle bizbasz, amit egérrel frankón lehet kattintgatni, de ugyanez kontrollerrel nem megy. (eleve pointer sincs) Erre van egy (szerintem) frankó találmány a körtárcsás menü. Nem tudom, mi a rendes neve. A lényeg, hogy másfajta menürendszert használnak ami direkt kontrollerre kitalált, ennél fogva ilyen esetekben nem lesz előny ez a tapipados móka. Az FPS-ben való célzás továbbra is kérdéses. Talán jobb ezzel a cuccal, de ugyanazt amit egy egérrel tudsz, nem fogják elérni így sem.
  • sanyicks #16
    "Viszont konzolokra eleve úgy fejlesztik a játékokat, hogy az analóg stick-ekkel minden könnyen elérhető legyen."

    Nem kell ilyen finoman fogalmazni. Úgy BUTÍTJÁK a játékokat, hogy analóg stickkel is játszható legyen. (Bamba lassú ellenfelek, béna célzással. Vagy bénán és lassan vezető, gyakran hibázó AI-k.)
    És ezeket változtatás nélkül pc-re portolva lesz a még hard fokozaton is lazán elsőre végigjátszható játék.
  • Hoz_Hun #15
    +1
    Nem is tudok mit hozáfűzni. Egyetértek az első betűtől az utolsóig.
  • Celeborn #14
    Szerintem ez egy meddő vita. Kb. 20 éve vagyok a PC-k "szerelmese", de az utóbbi egy-két évben valahogy úgy vagyok, hogy ha játszani akarok, akkor konzol, minden másra ott a PC. Nem akarok meggyőzni senkit arról, hogy ez azért jó mert.... baromság. Felesleges győzködni egymást, hogy melyik miért jobb. A lényeg, hogy ki, hogyan érzi jól magát. Ha valaki a konzolon való játékot élvezi, akkor élvezze, ha valakinek a PC-n való játék jön be, hát legyen. Nem tök mindegy? Mire való a játék? Hogy jól érezzük magunkat. Van akinek a szőke jön be, van akinek a barna, mégsem akarjuk meggyőzni egymást, hogy miért jobb az egyik mint a másik.

    Ami pedig ezt a kontrollert illeti, valóban újra felfedezték a tapipadot, ami akár jó is lehet. Viszont konzolokra eleve úgy fejlesztik a játékokat, hogy az analóg stick-ekkel minden könnyen elérhető legyen. Itt nem az FPS-ekre gondolok, mert ott ez valóban jól jöhet.
  • sanyicks #13
    a kontroller kényelmetlen. Mint mondtam nekem a gamepadtól tud megfájdulni a kezem, nem az egértől. A kontroller fogásánál a kéz izzadásról nem is beszélve, amivel nem vagyok egyedül látva a hűtéssel elátott kontrollereket. Furcsa módon egérnél nincs ilyen probléma.
    És ott van még hogy a gamepaddal jóval gyengébben/pontatlanabbul lehet irányítani egy játékot mint mással.
  • Szefmester #12
    Hát ha lehet akkor még inkább érthetetlenné tetted. ;)

    Neked az a bajod hogy hülye vagy venni gamepadot a PC-dhez a teszkóban 3000ért, vagy skót vagy a kényelemért kiadni kb 15-20k Ft-ot, mert egy vezeték nélküli egér+bill már ennyiért is kapható. A kanapén pöffeszkedni ingyen van, és tuti van két párna amivel a "deszkát" megtámaszthatnád és használhatnád a rendszert.

    Nem.. neked tökéletes a vinnyogás hogy kényelmetlen, és jobb a konzol meg a gamepad. Persze ha a konzolon akarnád megírni ezt a posztot akkor biza túlórázol rendesen! ;) Jah de kérem.. az úgy kényelmesebb!

    A hozzászólásod nem volt más mint tömény kifogásgyűjtemény a lustaság szponzorálásával. Simán lehet kényelmesen hátradőlve játszani a bill+egérrel is, ahogy a gamepadokkal is. Ez a Steampad pedig ötvözi a kettőt. Előnyökkel és hátrányokkal együtt.

    Lehet agyatlan mennyiséget költeni gamepadra, meg fotelra, meg át lehet rendezni a lakást, de józan ésszel megtalálja az ember a kompomisszumot és akkor elégedett lesz vele.

    Sok vérkonzolos azt mondja jobb a gamepad, mert élethűbb, meg jobb tévén játszani mint kis monitoron, aztán a tévét nézik 3 méterről a monitort meg nézed max 1ről... eredmény a látótérben a monitor nagyobbat foglal le.
  • lestyanrobi #11
    Szerintem neked nem esett le a problémám. Könnyű mondani, hogy költsek el kb. 100+ ezret az egészre és váltsak le egy működő és nem kényelmetlen rendszert. Mert hogy ha ezeket mind összeadod, kb. annyi! Teljesen jó az egér+bill most is, csak nem nyújtja azt a kényelmet, mint a kontroller! Ez azért van, mert az egérnek kell minimális hely ami teljesen sík és nálam az az asztalom, amíg nem cserélek le több dolgot, addig nincs más. Írod ezt a sima falemezt is. Jó ötlet. De nálam nincs hol használni. Fotel nincs sajnos, széknek olyan a karfája, hogy oda nem tudom tenni. Nem vagyok full kocka, úgyhogy maradjunk annál, hogy nem úgy tervezem a szobát, hogy életem hobbija a kockulás (legalább amíg nincs rá pénz és idő). Persze ne érts félre, tetszenek amiket írsz! Ez a két irányító is nagyon jó, főleg az állítható egér egy álom, de ki költ ennyit egy ilyenre, ha kell másra is? Csak az egér 30 körül van! (lényegtelen, hogy kb. a legdrágább elem, mert sok dolgot kéne venni)
    Remélem így érthető, szerintem mindkettőnknek igaza van.
  • Szefmester #10
    A problémáidra: Nem megfelelő az asztal? Csináltass magadnak. Nem tetszik a szék, állítsd át. Fotelben akarsz kockulni? Mi tart vissza? A billentyűzeten is ritkán használsz 20-25 gombnál többet, szóval vehetsz nyugodtan egy és egy szerű kütyüt, beülsz a kanapédra, fotelodba és nyomod neki. Használtam már PC-t ágyban fekve billentyűzettel és egérrel, szóval ez a kényelmetlen így játszani eléggé kislányosan nyafogós. Ennyire lusta ne legyél már!

    És mielőtt kötözködnél az asztal árával, egy lapszabász minimális felárért csinálja meg neked a tökéletesen személyre szabott asztalt. Ami nem lesz még egy. Hiszen ha már az idiótábbja mindenféle bolti világítással csicsázza egyedivé a gép házat, pont az asztal maradjon ikea szabvány?

    Ha meg a konzol megoldható kényelmesre, akkor a PC miként is nem? Legolcsóbb megoldás: Veszel egy 30*100*0,5 méretű farostlemezt és bedobod az öledbe...erre felár max a vezetéknélküli bevitelire váltás lenne.
  • Daffit #9
    Láttam már kontrollerel is nagy játékosokat és én is végigtoltam pár FPS XBoxon, de soha nem tudtam megszokni. Nem vagyok ellene, csak már túl öreg vagyok :D
    De annyira nem jó ötlet, mint a HL3 vagy az Ep.3