Gyurkity Péter

A táblának és a PC-nek is odavág a phablet

A nagyobb okostelefonok a friss mutatók alapján mind a táblák, mind pedig a hordozható PC-k forgalmát messze meghaladják - a gyártók megtalálták az ideális méretet?

Az IDC az idei év második negyedének ázsiai adataira támaszkodva jelentette ki, hogy a phablet kategória mindkét másik szegmens eredményét messze felülmúlta a régióban. Az 5 és 7 hüvelyk közötti okostelefonok ezzel kiugróan jól szerepeltek, a jövőben pedig a trend folytatódása várható.

Az ázsiai régióban (Japánt nem idevéve) a különböző gyártók három hónap alatt több mint 25 millió ilyen készüléket szállítottak le, míg táblából 12,6 millió, mobil számítógépből pedig 12,7 millió fogyott el. Az első negyedévhez képest a phabletek forgalma megduplázódott, az előző év hasonló időszakával összehasonlítva pedig több mint 600 százalékos a növekedés. Ehhez képest a táblák elmaradtak saját év eleji eredményüktől, többek között a meglévő készletek miatt, a mobil PC pedig stagnált - mindhárom szegmens esetében pozitívak azonban a várakozások.


A közleményben kiemelik, hogy elsőként a Samsung profitált az új termékkategória megalkotásából, 2011 végén saját Galaxy Note sorozatuk még a terület 90 százalékát uralta. Ez természetesen több rivális érdeklődését is felkeltette, aminek köszönhetően a Note család részesedése ma már alig 50 százalék. Kedvező fejlemény, hogy a fejlett ázsiai piacok (Hong Kong, Dél-Korea, Szingapúr) mellett a a fejlődő régiók, így Kína és India is hozzájárulnak a növekedéshez, így ennek ütemével jó ideig nem lesz gond.

A táblák a funkcionalitás kibővüléséhez vághatnak vissza, a különböző okos termékek megjelenésével pedig másfelé fordulhat a vásárlói érdeklődés.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sajátvéleményem #6
    Nem értem, hogy miért kellene (kell) összehasonlítani a PC-t a phablettel...?
    Én inkább a sőrfogyasztással hasonlítanám össze, az is odavágna a PC-nek.
    Ez a hasonlítgatás olyan mint, ha a Gellérthegyet hasonlítjuk a 6-s villamossal... az egyik -igy sárga, a másik meg így magas...
  • grizzly21 #5
    En pont reszben amiatt nem veszek uj telot mert nem nagyon van olyan ami jobb mint a mostanim de nem nagyobb 4colnal...
  • Bren X #4
    Nők használhatják ezeket a telefonokat. Táskában hordhatják, ott elfér és nem kell annyit keresgélni, mert elég nagy, hogy gyorsan megtalálják.

    Egy újabb termék, amit "megöli" a többit...aha...
  • benőmenő #3
    Furcsák az emberek igényei.
    Számomra a phablet rossz telefonnak, mivel se zsebbe nem fér, illetve 4,5"-nél már állandó veszélyforrás, hogy elejtem a cuccot egykezes használatnál.
    Tabletnek meg 7" a minimum, de aki mondjuk dolgozni is szeretne rajta 10" alá ne adja.
  • MsUser #2
    Van benne valami 5" Lenovo-t használok, és elég könnyen megoldható vele minden multimédia és gyors böngészés, rádiózás stb.
    Kevesebb időm marad a Laptopom használatára, vagy egy az egyben nem kell néha.
  • Angel5 #1
    A táblának és a PC-nek is odavág a phablet
    akkor már nem csak a PC áll bele a földbe?? :D:D:D:D