SG.hu

Megjelent az új SUSE Linux Enterprise

Az új kiadás a korábbinál is jobban méretezhető megoldást kínál, kereskedelmi támogatást nyújt a legújabb nyílt forráskódú hypervisorokhoz, valamint a legfontosabb új hardvereken is támogatott és minősített a megoldás.

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy termékkínálatában elérhetővé vált a SUSE Linux Enterprise 11 Service Pack 3. A legfrissebb kiadás további nyílt forráskódú szolgáltatásokkal és fejlesztésekkel bővíti a SUSE Linux Enterprise 11 rendszert, amely a működés szempontjából kritikus fontosságú számítógépes alkalmazások futtatásához készült. A közlemény szerint kiemelkedő megbízhatóságú és kiválóan méretezhető operációs rendszer könnyen kezelhető alapot kínál a vállalatok számára az üzleti szolgáltatások költséghatékony üzemeltetéséhez, a hálózatok biztonságos működtetéséhez, a heterogén informatikai erőforrások kezeléséhez, valamint a hatékonyság maximalizálásához.

Akár 4096 logikai CPU és 16 TiB rendszermemória használatát is támogatja a tanúsított hardvereken, hozzájárulva ezáltal a nagy mennyiségű adatok memóriában történő feldolgozásához az adattárházakban vagy az ERP rendszerekben. Rugalmas vertikális méretezhetőségének köszönhetően ideális virtualizációs gazdagép a kiszolgálón futó informatikai szolgáltatások konszolidálásához, ami növeli a szerverek kihasználtságát és javítja az adatközpontok hatékonyságát . A legfrissebb változat kereskedelmi támogatást nyújt a legújabb nyílt forráskódú hypervisorokhoz, például a KVM 1.4 és a XEN 4.2 termékhez, továbbá támogatott és minősített a legfontosabb új hardvereken, beleértve az összes új Intel 64 és AMD64 platformot, valamint az Itanium, IBM POWER 7 és POWER 7+ megoldásokat, illetve IBM System z: z9, z10, z196, z114, zEC12 változatokat.

Az x86 (32 bites és 64 bites), Itanium, POWER és System z architektúrához is elérhető, egyedi, új Blackbox monitoring technológia révén könnyebben kezelhető grafikus felhasználói felületet biztosít, és további szoftverek telepítése nélkül teszi lehetővé a szolgáltatások felügyeletét és kezelését. A Geo Clustering for SUSE Linux Enterprise High Availability Extension bővítmény, a nagyvállalati Linux szállítók által kínált egyetlen földrajzihely-alapú fürtözési megoldás, pedig távolságtól függetlenül magas rendelkezésre állású fürtözést tesz lehetővé. Mindkét megoldás támogatja a fizikai, a hibrid és a virtuális fürtözést, ami nagy telepítési rugalmasságot garantál.

A SUSE Linux Enterprise Server a közelmúltban szerezte meg az EAL 4+ szintű Common Criteria tanúsítványt, a SUSE Linux Enterprise pedig az Egyesült Államok FIPS (Federal Information Processing Standards) 140-2 tanúsítványát nyerte el OpenSSL moduljára. A Service Pack 3 tartalmazza a SUSE Linux Enterprise 11 2009-es megjelenése óta kiadott összes javítást és frissítést, így a felhasználók biztosak lehetnek abban, hogy a termék megbízhatóan kezeli a bizalmas információkat, és megfelelő alapot nyújt a más operációs rendszerekről történő átálláshoz. A friss kiadás az első olyan nagyvállalati Linux-disztribúció, amely magában foglalja a UEFI (Unified Extensible Firmware Interface) biztonságos rendszerindítási mechanizmust, és ezzel jelentősen csökkenti a rosszindulatú támadások lehetőségét a rendszerindítás során.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!