Gyurkity Péter

Büszke harmadik helyére a Microsoft

A szoftvercég illetékesei szerint a Windows Phone harmadik helye kiugró eredménynek számít, és nem igazán tartanak a BlackBerry bosszújától. Nyugat-Európa piaca eközben csökkenőben van.

A BUILD konferenciával egy időben Larry Lieberman, Windows Phone termékmenedszer, a Verge portálnak adott interjújában kijelentette, hogy a harmadik hely elérése az okostelefonok szegmensében óriási eredménynek számít, amire igenis büszkék a cégen belül. Szeretnék megtartani ezt a pozíciót, nem hagyva teret a BB esetleges ellentámadásának.

Az IDC egy hónappal ezelőtt arról számolt be, hogy a nagy szereplők közül a Microsoft tudta a legnagyobb arányú növekedést felmutatni, hiszen egy év alatt gyakorlatilag megduplázta befolyását az okostelefonok területén. Igaz, ezzel mindössze a harmadik helyet tudták megkaparintani, részesedésük alig haladja meg a 3 százalékot, azonban a növekedés mégis reményt nyújt a cégnek, hogy sikerrel tudják folytatni az előrenyomulást. Lieberman elmondta, hogy nagy eredményként értékelik a harmadik helyezést, és nem igazán tartanak a BlackBerry visszavágásától, mivel ez utóbbi nem tud felmutatni a szoftvercég által ismertetett fejlesztésekhez hasonló megoldásokat.

A piackutató cég új felmérésében már arról olvashatunk, hogy a nyugat-európai mobiltelefonos piac egyértelmű visszaesést, szűkülést mutat az egy évvel korábbi állapotokhoz képest. A teljes szegmens 4 százalékkal csökkent, ezen belül a hagyományos készülékek forgalma 31 százalékkal esett vissza, míg az okostelefonok a vártnál lassabban, mindössze 12 százalékos ütemben terjeszkedtek. Az okok között a kedvezőtlen gazdasági helyzetet említik, amely különösen a déli országokat érinti súlyosan, itt az átlagembereknek egyre kevesebb költőpénzük marad.

A területet természetesen az Android uralja, a második Apple itt kénytelen megelégedni 20 százalékos befolyással - a Windows Phone a nyugat-európai országokban 6 százalékot tud felmutatni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • DrFantastikus #3
    a szambol vetted ki a szot !!!
  • NEXUS6 #2
    Hátpedig szerintem ez az a 3. hely, amire nem kellene büszkének lenni.
    Kb. olyan, mint amikor egy úszó versenyen az 1. és 2. helyezett viszonylag jó idővel ér be, az összes többit meg ki kell menteni a vízből. Már a 3.-at is!
    :D
  • asysoft #1
    Én sem hiszem, hogy visszaelőzi a BB10 a WP-t piaci részesedést tekintve, bár alighanem "jobban megérdemelné" a harmadik helyet, a fejlesztési ütemet tekintve. Vicces kontraszt van a két vállalat hozzáállása között e téren...