Berta Sándor

Nehéz helyzetben a RapidShare

A svájci székhelyű tartalomszolgáltató kénytelen kirúgni munkatársai 75 százalékát, miután az elmúlt hónapokban nem úgy alakultak a dolgai, ahogy szerették volna.

A RapidShare várhatóan 60 dolgozója közül 45-öt bocsát el. Egy neve elhallgatását kérő informátor közölte, hogy az alkalmazottak már nem igazán hisznek abban, hogy a cég megmenekülhet. Úgy érzik, hogy a vezetők rászedték őket, hiszen tavaly decemberben azt ígérték nekik, hogy 2013 végéig biztosítva van a munkahelyük. A munkatársakat nem egyszerre teszik utcára, mindenkivel külön közölték, hogy mennie kell. Nem csak emiatt van komoly feszültség a cégnél, hanem azért is, mert néhány hete még új külföldi dolgozókat vettek fel, de őket is lapátra tették. Igaz, ők 7 napos felmondási időt kaptak.

Kurt Sidler, a RapidShare vezérigazgatója megerősítette az információkat. "Nem fog megszűnni a vállalat, de a helyzet az, hogy költségeket kell csökkentenünk és számos alkalmazottunktól meg kell válnunk. A RapidShare azonban tovább fog működni és konkrét jövőbeli terveink vannak" - tette hozzá a menedzser.

A RapidShare az adatok tárolására és megosztására specializálta magát. A platform mindig is szálka volt a zenei és filmstúdiók szemében. Tavaly novemberben a szerzői jogot sértő felhasználók elriasztása érdekében korlátozták a publikusan megosztható fájlok méretét, azóta az ingyenes felhasználók napi 1 gigabájt, az előfizetők 30 gigabájt tartalmat oszthatnak meg nyilvánosan. A német Szövetségi Legfelsőbb Bíróság februárban úgy ítélte meg, hogy a portál már a feltöltés előtt köteles megakadályozni a szerzői jogsértéseket. A változtatások miatt a The Pirate Bay a legnépszerűbb kalózoldal, a RapidShare egyértelműen a háttérbe szorult.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • csimmasz #2
    Simán, fasiszta modszerekkel!

    Mindenki bűnös amíg a vezetök azt nem mondják, hogy rendben a tag.
    Tehát feltöltésnél be kell fizetni az esetleges jogvédőknek kifizetendő összeget amit visszautalnak ha 5évig nem derül ki semmi rólad mint illegal uploader. vagy mi a szar!?!
  • mad mind #1
    Hogyan lehet feltöltés előtt megakadályozni a jogsértést?