SG.hu

Interneten fenyegetőztek robbantással zalai diáklányok

Közveszéllyel fenyegetés miatt vádemelést javasol a rendőrség két 17 éves zalai diáklány ellen, akik egy internetes közösségi oldalon arról írtak, hogy falunapon fognak robbantani - közölte szombaton a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

Vádemelési javaslattal zárta a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya azt a 2012. augusztus 9-én indult nyomozást, melyet közveszéllyel fenyegetés vétség megalapozott gyanúja miatt rendeltek el. A gyanú szerint 2012. augusztus 4-én két 17 éves lány egy népszerű internetes közösségi oldal nyílt fórumán arról beszélgettek, hogy a közelegő nagypáli falunapi rendezvényen robbantani fognak. A két diák azt is leírta, hogy a rendezvényen jelen lévő emberek majd könyörögni fognak az életükért.

A lányok a nyomozóknak azzal magyarázták tettüket, hogy ők ezt a szóhasználatot nem a hétköznapi értelemben gondolták, egyszerű szarkasztikus humornak, illetve tinédzser szlengnek neveznék azt a bejegyzést, amit megosztottak. A gyanúsítottak még azt is elmondták, hogy soha nem bántottak senkit és ezt nem is tervezték. A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság közveszéllyel fenyegetés vétség megalapozott gyanúja miatt D. T.- vel és V. C.- vel szemben az iratokat vádemelési javaslattal megküldte a Zalaegerszegi Járási Ügyészségnek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #9
    Komoly oldalakon nincs olyan, hogy csak facebook-os hozzászólási lehetőség van, a gombamód szaporodó paintbrush-al rajzolt "poénokat" kínáló szarságokon van olyan.

    A két csajt ha csak két hétre is, de szigorított fegyházba kéne dugni, a tiniszlengben és humorban ilyen nincs, amit ezek beszélnek összevissza.
  • xSethx #8
    Komoly szavak ezek 74-es iq-val.
  • Dodo55 #7
    Szerintem is megérdemelték. Egyrészt én nicknév mögött is 5x meggondolom mit írok le, holott csak pár "rendkívül erkölcsös" cégről, illetve "nagyon igazságos" jogi helyzetekről szoktam néha durvább véleményt mondani ami már ilyen meggondolom mit mondok eset, a legrosszabb amit ezekből kihozhatnának az max rágalmazás/becsületsértés/jó hírnév megsértése ha kurvára nem vigyáznék a számra, de az is hiányzik a francnak még ha csak 1/1000000 vagy kisebb is az esélye hogy majd pont engem szúrnának ki a milliónyi anyázó ember közűl...


    A másik meg, hogy legalább tanulnak belőle az emberek mennyire is jó dolog saját névvel irogatni a neten. Persze ez egy szélsőséges eset már (de pont emiatt jó példa), én inkább azokra gondolok amikor bőven messze van még a dolog attól, hogy bármi ügy legyen belőle, viszont ott virít majd az arcod örökre esetleg 1-1 meggondolatlan beszólás mellett, ami miatt utána az életben könnyen hátrányt szenvedhetsz egy-egy élethelyzetben (számoljunk mondjuk kb 100 ilyen meggondolatlan véleménnyel amit könnyen össze lehet hozni 1-2 év alatt, és máris teljesen reális a dolog). Minek aggódok, ha ezzel én tisztában vagyok, és megelőzöm az ilyen kellemetlenségeket? Hát azért, mert már most ott tartunk, hogy számos oldalon kizárólag facebook-os hozzászólási lehetőség van, ezután félelmetes belegondolni mi lesz mondjuk 5-10 év múlva ilyen téren ha nem kapnak észbe az emberek...
  • cateran #6
    Nem tisztem vedeni a rendorseget (rengeteg az agyhalott ott is) de azert 1-2 amokfuto (sot tobb:P) is elore bejelentette, nem vettek komolyan, aztan joparan meghaltak. Igaz ez mas orszagokban tortent, de feltunesi viszketegsegben szenvedo idiotakbol (tinikbol) nincs hiany Mo-on sem. Lasd "a rendezvényen jelen lévő emberek majd könyörögni fognak az életükért." vs "ezt a szóhasználatot nem a hétköznapi értelemben gondolták, egyszerű szarkasztikus humornak, illetve tinédzser szlengnek neveznék azt a bejegyzést, amit megosztottak."..mar ezert kovet a nyakukba es a folyoba veluk, az ilyen ne szaporodjon, erre a genallomanyra nincs szukseg:P
  • WhiteStar #5
    kiválló teljesítmény!
  • Narxis #4
    Nem tűnik komoly fenyegetésnek az amit előtte világgá kürtölnek. Ezt inkább a fenyegetés beváltása után szokták tenni a komolyabb emberek.
  • Hedgehunter #3
    Miert hulye?? Kifejtened?
  • morden2 #2
    Hát legalább meglesz a statisztika a vádemelésben, nyomozni meg nem nagyon kellett, mert név cím ott volt a honlapon, jobb ez mint éjjel járörőzni...
  • Balage74 #1
    úristen....A tipikus hülye rendőr.