SG.hu

Két újabb Huawei-termék a magyar piacon

A Huawei bemutatta az Ascend P1 okostelefont, valamint táblagépcsaládjának egyik legújabb modelljét, a berlini IFA kiállításon nemrég debütált Huawei MediaPad 7 Lite készüléket.

Az Ascend P1 7,69 milliméter vastag, kialakítása miatt egy kézzel is kényelmesen használható. A cég által a prémiumkategóriába szánt készülékbe kétmagos, 1,5GHz-es TI OMAP 4460 Cortex-A9 processzor került, amely a párhuzamosan futtatott, illetve a multimédiás alkalmazásokat is könnyedén kezeli. A P1 4,3” képátlójú, 960x540 pixel felbontású Super AMOLED érintőképernyőt kapott, amit 8 megapixeles BSI hátoldali kamera egészít ki. A videók és játékok élvezetét a Dolby Mobile 3.0 Plus hangtechnológia teszi tökéletessé. A kijelző védelméről Corning Gorilla Glass gondoskodik.


A Huawei MediaPad 7 Lite 193x120x11 milliméteres méretéhez mindössze 380 grammos tömeg társul, míg a programok gyors futtatását 1 GB RAM-mal rendelkező, 1 GHz-es, egymagos processzor végzi. A készülék 8 GB tárhelyet biztosít a játékok, videók és fotók tárolására, amelyek a 17,78 centiméteres (7”), kapacitív WSVGA kijelzőn jelennek meg. A további tartalmak, például zenei albumok a micro SD memóriakártyán kaphatnak helyet, összesen 32 GB méretig. A szórakozásról hosszabb utazások közben sem kell lemondanunk, hiszen a 4100 mAh kapacitású lítium-polimer akkumulátor elegendő energiát biztosít.


A legfontosabb pillanatokat a MediaPad 7 Lite 3,2 megapixeles hátoldali kamerájával rögzíthetjük, míg az előlapi kamera a videotelefonálás formájában való kapcsolattartáshoz ideális. Az Android 4.0 operációs rendszerű tablet a wifi-kapcsolaton kívül támogatja a HDSPA-, az EDGE- és az UMTS-alapú internetkapcsolatot is, valamint a Bluetooth 3.0, Micro-USB 2.0 és HDMI szabványú csatlakozást.

A Huawei Ascend P1 2012. szeptember végétől kapható Magyarországon kártyafüggetlenül, míg a MediaPad 7 Lite várhatóan a negyedik negyedévben kerül forgalomba hazánkban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Jakuza1 #8
    Ne zavarjon, hogy a te altalad csodalt nem kinai keszulekek is kinaban keszulnek tulnyomoreszt. Raadasul nem egy olyan kinai csoda van, ami siman kenterbe ver nem egy top kategorias nem kinai keszuleket, raadasul nem egy a felearon teszi mindezt.
  • johnfly #7
    Nekünk "ingyé" adták netelőfizetéshez az előző táblájukat, a semmitől sokkal több, sokszor valóban istencsapása (de azért lássuk, be, hogy amin android van, attól csodát ne várjunk), viszont egyáltalán nem az a szétesős fajta. E-book olvasó helyett (nagyjából egy árban van) ez sokkal jobban megéri. A funkcióját betölti. Bárhol, bármilyen információt beszerzel vele.
  • ProgServ #6
    Nem ország és népfüggő a dolog. Olcsón ők is szart gyártanak, legfejjebb mi hisszük azt, hogy jó áron kiváló terméket kapunk. Vagy szeretnénk hinni.
  • Fhenrir #5
    Ez a kínai kategorizálás azért is hülyeség, mert a fejlesztő mérnökök jó részét európából meg japánból szipkázták el, a többi melót meg a többi cég is kínában/indiában végezteti. Egyébként én már 1 éve elvagyok egy Huawei telóval, pont annyit ér amennyit fizettem érte, és ez nekem bőven elég. (A reakcióidő tényleg ratyi, de egy custom rom csodákra képes.)
  • Gabesz84 #4
    Én tapasztalatból mondom. Jó, szét éppen nem esett még, de hagy kívánnivalót maga után. Szoftverfrissítést pedig el lehet felejteni.
  • Blackrav3n #3
    Azért a huawei már egy ideje kinőtte a kínai technikai csoda kategóriát. Az érintésre alig reagál és széthullikot pedig biztosan tapasztalatok / utánaolvasás alapján mondtad.
  • NEXUS6 #2
    Reszkesssssss Apppple!
    :D
  • god25 #1
    Ezekről az érintőképernyős, kínai technikai csodákról csak azt nem írják, h érintésre alig reagál, illetve fél év alatt elemeire hullik.