Berta Sándor

Saját konzolt fejleszt a Valve?

Úgy tűnik, hogy a cég - több partnerrel együttműködve - egy olyan konzolt akar kifejleszteni, amely hagyományos PC-alkatrészekre épül.

A The Verge olyan információk birtokába jutott, hogy a vállalat Steam Box néven saját konzolt készít. A koncepció lényege, hogy több partner segítségével egy olyan készüléket alkotnak meg, amely hagyományos PC-alkatrészekre épül. Az alkatrészek között szerepel egy Intel Core i7 processzor , 8 gigabájt RAM és egy Nvidia grafikus chip. Az első prototípusokat a Valve egyes kiválasztott partnerei már az idei CES-en láthatták. Az egész koncepció rendkívüli módon hasonlít az Alienware X51-re.

Mindezek tükrében különösen érdekesek Gabe Newell szavai, aki korábban így fogalmazott: "Amennyiben hardvereket kell eladnunk, akkor ezt fogjuk tenni. Nincs okunk arra, hogy azt higgyük, jók lennénk ebben, sokkal inkább hisszük, hogy továbbra is innovatívaknak kell lennünk. S ha ennek az egyetlen módja az, hogy olyan projekteket indítunk, amelyek keretében saját hardvereket fejlesztünk ki és adunk el, akkor ezt fogjuk tenni. Természetesen jobb lenne, ha ezzel a dologgal a gyártásban és a terjesztésben egyaránt jól teljesítő hardverfejlesztők foglalkoznának."

A Steam Boxnak számos előnye lenne. Könnyebben megvalósulna a játékok optimalizálása és az eszköz egyaránt használható lenne munka- és játék PC-ként. A Steam Boxból három évente dobnának piacra egy új generációt és a platform kapcsán nem kellene licenc- vagy más díjat sem fizetni. Érdekes adalék, hogy tavaly a Valve már benyújtott egy szabadalmat egy videojáték-vezérlőre. A Steam Boxszal kapcsolatos első részletekre az idei Game Developers Conference (GDC) rendezvényen derülhet fény. Az új termékkel a Valve nem a Sony, a Microsoft és a Nintendo, hanem az Apple konkurensévé akar válni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • pyrohun #40
    Fordítsuk meg: SOKKAL többen vennének Apple gépet, ha normálisan lehetne rajta játszani (is). Az Apple belenyúlhatna a pénztárcájába - úgyis neki van a legtöbb lóvéja mostanság - és megvehetne kilóra 20 játékfejlesztő céget, akik mostantól bizony Apple-re IS, vagy CSAK Apple-re fejlesztenének. Az elején veszteséges volna az egész, de pár év alatt szerintem megtízszereződne az Apple gépek eladása :)
  • Zombee #39
    Egy olyan konfiguráció aligha másfélszer annyi, mint egy konzol. Ha a különbséget még le is vásároltatják veled, aligha lesz nyereséges, a konzolok is veszteségesek az első időkben úgy is, hogy nem jár mellé 50-100e Ft értékű játék.
  • narumon #38
    Amit írtál és értelmezed akkor azok szerint nincs. 4 billió dollár egy hülye fordítás ez 4 milliárd dollárt jelent magyarra fordítva, ennek uralják a 50-70%-át azaz 2-3MRD dolláros FORGALMAT bonyolítanak. Ebből kifizetik még a cégeket meg a költségeket és marad pár száz millió dollár jó esetben. Ami nem rossz biznisz, csak sehova sem elég...
  • Zombee #37
    1. A Half-Life önmagában nem elég.
    2. A Steam-en fent lévő cégek csak árulják a játékot, de nem állnak tőkével a Valve mögött.

    Hogy értsd, a Steam egy bolt, a Valve jól járt vele, de nem akkora cég, mint a Microsoft, a Sony vagy a Nintendo.
  • EmpZoooli #36
    Valami érdekes üzleti modell kéne, mondjuk másfélszer annyiba kerül a cucc (persze annyival erősebb is) mint a konzol, de a különbséget le lehet vásárolni a steam-en (ami persze sokkal jobb és tartalmasabb kéne legyen mint most).
  • cateran #35
    Ja, mobilokat meg tableteket...csak most nem azokrol van szo..:P PC fronton sehol sincsenek (bar a linuxra meg mindig koroket vernek otthoni felhasznalok tekinteteben:D)
  • sanyicks #34
    persze hogy nem az élményindex alapján adják meg, mert az egy fos... jó hogy nem már 3dmark pontszámra adják (bár az még is közelebb van a valósághoz mint az élményindex).
  • Szefmester #33
    Hát hogy biztosan fussanak a játékok. Bár bitang perverz módon a játékok minimális gépigényét a mai napig nem a windows élményindex alapján adják meg, pedig elvileg az erre lenne jó. A jövőben megjelenő játékok gépigénye meg Steambox1 vagy Steambox 2-3-sok lenne... kb ennyire lenne jó az egész.
  • NEXUS6 #32
    Nem mondod, hogy már vannak fenn játékok a Sztímen!

    Most akkor vegyek én is Valzekonzolt?

    Vagy izé, mindegyik játékot már most is tudom PC-n is futtatni????
    De akkor mindek vegyek Valzekonzolt?
    ;)
  • Zombee #31
    20 a sallang? Az alaplap, a táp és a ház aligha ennyi. Az árakat viszont azért úgy nézd, hogy az a proci, amit te 50-ért veszel, az neki majd 35 lesz a nagytétel miatt. Mondtam egy számot.