HENT hírlevél

A Google nem üldözi az androidos zenekalózokat

A Google nem lép fel következetesen azon androidos alkalmazásokkal szemben, amelyek illegális zenei tartalmakat tesznek hozzáférhetővé az okostelefonok tulajdonosainak.

A világcég nem volt hajlandó eltávolítani az MP3 Music Downloader Pro nevű alkalmazást az Android operációs rendszer virtuális "piacteréről" (Android Market). Az amerikai lemezkiadókat tömörítő RIAA úgy nyilatkozott, hogy hiába jelezték a jogsértő működést a Google felé még augusztusban, az Androidot is kifejlesztő keresőcég nem volt hajlandó eltávolítani az alkalmazást a kínálatból. Több hasonló alkalmazás is könnyen elérhető a felhasználók számára.

Az MP3 Music Download Plus jelenleg a negyedik legnépszerűbb androidos alkalmazás, és a világháló "sötét bugyraiból" gyűjt össze MP3-akat, amelyeket a felhasználók letölthetnek telefonjukra - írja a PCWorld. A fájlok forrása számtalan különböző weboldal, és az eredetük csak akkor válik nyilvánossá, ha a felhasználók úgy döntenek, hogy másokkal is megosztják a zenéket. A program mindeközben nem jelzi, hogy amit tesznek, szerzői jogokat sérthet.

Érdekes módon a Google korábban nem volt ilyen elnéző hasonló alkalmazásokkal szemben. Eltávolították a Groovesharkot, a Music Junkot és a Music Zillát is. A RIAA azonban arra panaszkodik, hogy a letiltott alkalmazások fejlesztői néhány nap után más néven "nagyon hasonló" programokkal jelentkeznek ismét. Úgy tűnik, a Google nem akarja magára vállalni, hogy aktívan ellenőrzi az Android Market - az elérhető alkalmazásokat összegyűjtő virtuális piactér - tartalmát, de fenntartja magának a jogot, hogy eltávolítson egyes jogsértő programokat. A kiszámíthatatlan viselkedés azonban joggal bőszítheti fel a zeneipart, miközben a Google maga is egy legális zeneáruház elindítását tervezi a közeli jövőben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!