HENT hírlevél

Poblémát okoz az Android fejlesztőknek a kalózkodás

Huszonkét országban kérdezett meg Android alapú alkalmazásfejlesztőket egy felmérés, amelynek eredményei szerint ezek többsége úgy véli, nagyon könnyű visszaélni programjaikkal.

A Yankee Group huszonkét országban kérdezett meg 75 alkalmazásfejlesztőt kalózkodással kapcsolatos tapasztalatairól. A felmérés eredményei szerint az Android alapú programokat tervező szakemberek több mint fele tartja problémának az őket érintő kalózkodást. A válaszadók 27 százaléka szerint súlyosan érinti az Android alkalmazásfejlesztőket a kalózkodás.

A felmérést készítő cég honlapján olvasható közlemény szerint a megkérdezettek háromnegyede úgy véli, könnyű lemásolni és továbbterjeszteni egy Android alkalmazást. A fejlesztők harmada szerint a kalózkodás mintegy 10 ezer dolláros kárt okoz számukra, ráadásul sokan úgy látják, fejlesztői költségeik is jelentősen megnőttek az illegálisan másolt alkalmazások terjedése okán.

A válaszadók meglátása szerint a Google kalózkodás elleni stratégiája valamelyest segíthet a problémán, de többen úgy látják, új üzleti modelleket is alkalmazniuk kellene az értékesítésre, ha stabil jövedelmet szeretnének kapni. A Yankee Group szakértője szerint szükséges lenne a Google határozott fellépése az Android platformot érintő kalózkodással szemben, és hogy a keresőóriás védje a szakemberek szerzői jogait, mert ha nem teszi, ezzel azt kockázatja, hogy fejlesztői esetleg áttérnek egy másik platformra, ahol jogaik és megélhetésük jobban biztosítva van.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • NetBoyBp #3
    Nem lepődnék meg, ha ezt a felmérést a Microsoft támogatta volna! Mint annyi más esetben is kiderült már! Ha nem tudnak valamit megszerezni akkor megpróbálják tönkre tenni! Miért érzem azt hogy ez egy kicsit hasonlít a JAVA történetéhez!
  • FefeeX #2
    azért mert a sok csicska másoló miatt másolásvédelmet kell vásárolni/fejleszteni...
  • bino512 #1
    "ráadásul sokan úgy látják, fejlesztői költségeik is jelentősen megnőttek az illegálisan másolt alkalmazások terjedése okán"

    Kérdem én WHY? XD