HENT hírlevél

Kalózkodás elleni törvényt terveznek amerikai szenátorok

Az amerikai kongresszus demokrata és republikánus képviselői egyaránt kiálltak egy szigorúbb kalózkodás elleni törvény elfogadása mellett. A képviselők bővítenék a hatóságoknak a visszaélések felderítésére és akadályozására vonatkozó mozgásterét.

Patrick Leahy szenátor sajtótájékoztatón jelentette be, hogy hamarosan benyújt egy újabb törvényjavaslatot, amely a jogsértő tartalmú weboldalak elleni hatékonyabb fellépést hivatott elősegíteni. Leahy tavaly ősszel már beterjesztett egy hasonló javaslatot, amely a Szenátus Jogi Bizottsága jóváhagyását követően azonban már nem került a Kongresszus elé.

A Yahoo News beszámolója szerint Leahy bejelentéséhez Lamar Smith republikánus szenátor, valamint a kongresszus több tagja is csatlakozott, hangsúlyozva, hogy támogatnák a hatóságok jogsértők elleni fellépésének megerősítését, amelynek egy új törvényben adnának jogszabályi keretet. Az eseményen megjelent képviselők szerint a bűnözők egyfajta fejőstehénnek tekintik az internetet, amelynek segítségével a kalózkodásból és hamis termékek értékesítéséből jelentős hasznot húzhatnak. Ez a tevékenység azonban komoly gazdasági és társadalmi kárt okoz, így a fokozott jogérvényesítés nélkülözhetetlen.

Az Obama-adminisztráció kalózkodás elleni fellépését több kritika érte, miután tavaly novemberben a hatóságok 82, zömmel hamisítványokat értékesítő weboldalt zárattak be. Leahy ezek kapcsán hangsúlyozta, a benyújtás előtt álló törvénytervezet bírói jóváhagyáshoz kötné az ilyen jellegű intézkedéseket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!