Berta Sándor

Óriási veszteségeket okoz a játékosoknak az online póker

A Hamburgi Egyetem munkatársai által elkészített tanulmány az első olyan átfogó anyag, ami bepillantást nyújt az online pókerpiac rejtelmeibe és rámutat a negatív dolgokra is.

A kutatók több mint fél éven keresztül tanulmányozták összesen 4,6 millió online pókerjátékos szokásait és élményeit. Világszerte jelenleg körülbelül 6 millióan játszanak online pókert és a felhasználók jelentős része zsetonokkal nem, komoly negatív élményekkel viszont annál inkább gazdagodik. Ez a dokumentum egyik legfontosabb megállapítása. A szakemberek rámutattak: a 6 millió játékos évente 3,6 milliárd dollárt (!) veszít el. Németországban - ahol egyébként tiltott minden internetes szerencsejáték - 581 350 online pókerjátékost tartanak nyilván, az ő veszteségük évente összesen 378 millió dollár. Az egy felhasználóra jutó veszteség évente Németországban 650 dollár, míg globális viszonylatban 596 dollár.

Mindezek után aligha lehet azon csodálkozni, hogy a világ számos országában kíméletlen harcot indítottak az internetes szerencsejátékok ellen. Csak kevesen járnak valóban jól, ugyanakkor a csábításnak engedők 50 százaléka csupán 19,1 dollár veszteséget könyvel el évente. A játékosok 1 százaléka osztozik az összes veszteség felén. Németországban ez az arány még magasabb, eléri az 57 százalékot. A szerencsejáték-ipar leginkább a függőkön és a profi játékosokon keres. Előbbiek képtelenek felhagyni a szenvedélyükkel, míg utóbbiak a sikereik miatt nem szívesen hagyják ott az online pókertermeket és igyekeznek megismételni a nyereményeiket. Ez azonban csak keveseknek sikerül.


A kutatók elemezték az egyes államokat és régiókat, a játékosok szokásait, megvizsgálták, hogy melyik országban hányan játszanak, valamint hogy ki milyen gyakran keresi fel a virtuális pókertermeket. A legnagyobb problémát az jelenti, hogy a virtuális világban sokkal gyorsabban reagálnak a felhasználók a történésekre, s ha veszítenek is, gyakran azonnal új játékba kezdenek. Ilona Füchtenschnieder, a Német Szerencsejáték-függők Szövetségének elnöke kiemelte, hogy az emberek az interneten sokkal gyorsabban elveszítik a pénzüket, mint a valóságban.

Az online póker térhódítása egyre nagyobb gondokat okoz. Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) az elmúlt napokban kapcsolta le a három legnagyobb amerikai internetes pókeroldalt - a PokerStars-t, a Full Tilt Pokert és az Absolute Pokert - és tizenegy vezető beosztású munkatársukat őrizetbe vette. A manhattani kerületi bíróságra beadott vádirat szerint az oldalak megsértették az amerikai szerencsejáték-törvényeket, vezetőik pedig banki csalással mosták tisztára illegális profitjukat. A kiszivárgott hírek szerint a hatóságok 3 milliárd dollárt követelnek vissza az oldalakat üzemeltető cégektől - amelyeket egyébként Írországban, Costa Ricán és a Man-szigeten jegyeztek be tulajdonosaik.

Magyarországon százmilliárdokat költenek évente az emberek kaszinóra, pókerre, lottóra, kaparós sorsjegyre és más szerencsejátékokra. Szentpétery Kálmán, a Szerencsejáték Zrt. elnök-vezérigazgatója szerint az illegális online fogadások, a megbuherált nyerőgépek százai és az egyre gyarapodó pókertermek zavaros helyzetet teremtettek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • akela91 #58
    $50 kezdőtőke ingyen egy választott POKER terembe!
    Regisztráljatok a [URL="http://www.pokerstrategy.com/uD21ZI"]http://www.pokerstrategy.com[/URL] oldalra, ahol egy kvíz kitöltése után a kiválasztott póker terembe már kapod is az $50 kezdőtőkéd. Nincs benne buktató, egyszerűen azért adnak $50-t, mert ők részesedést kapnak utánad ha játszol egy poker terembe.Én már megkaptam a kezdőtőkém, és a kezdeti nehézségek után már $100 van a bankszámlámon.
    Egyébként a Titan Poker terembe kértem, ajánlom mindenkinek! Ezen felül az oldalon rengeteg Stratégiai cikket, videót, edzést, kézelemzést, ingyenes Poker szoftvert, aktuális hírt, ingyenes tournamentet(csak pokerstrategy felhasználóknak!), és segítőkész profi játékosokat találtok a kezdőtőke mellett, és mindezeket teljesen MAGYAR nyelven! Ha elsőre nem sikerül a kvíz, ne csüggedj, 5 lehetőséged van, hogy kitöltsd helyesen.
    (Tipp: A kérdésekre a válasz mind ott szerepel a stratégiai cikkekben!)
    Sok szerencsét! Találkozunk az asztaloknál
    ______________________________ ______________________________ __________________________
    --> http://www.pokerstrategy.com/uD21ZI <--
  • Rebellis80 #57
    A póker egy olyan logikai-stratégiai játék, amelyben a szerencse is szerepet játszik. Sok esetben a számolgatáson múlik minden (pot-out és itt lesz kínai a sok kezdő számára).
    Ki merem jelenteni, hogy nyerő pókerjátékos vagyok (napló. S ezt nem egy heti sikerszéria után jelentettem ki.

    Sajnálom, hogy olyanok okoskodnak és szabnak határokat, akik nem értenek hozzá.
    "A nyerőgép=ROSSZ, a pókerben számít a szerencse is=ROSSZ"

    Több helyen elmondtam már, hogy a mély-szegénység felszámolásának alapjai:
    -a nyerőgépek kitiltása a kocsmákból (szabjanak komolyabb feltételeket!) Csak kaszinóban legyenek elérhetőek (Sok fizetést dobtak be ezekbe a masinákba).
    -Provi... Rablóbanda (uzsorások) betiltása.
    -A segélyezés, a jogosítvány megszerzése és a VÁLASZTÓjog feltétele legyen a 8 általános végzettség. Oktatás=társadalmi változás.
  • Zolivok #56
    kb
  • narumon #55
    Az egész kisértetiesen hasonlít az Artisjust és a DVD/CD piacra. Az artisjust hülye és rugalmatlan szabályai miatt olyan, hogy DVD és CD forgalmazás teljesen kihalt Magyarországon csak marginális szinten van (és volt) jelen. Boldog boldogtalan külföldről veszi, mert Magyarországon olyan szabályozták a dolgot akiknek halvány lila fingjuk sincs az egészről. Ezért most évente x millió (vagy milliárd?) forintról lemond a magyar állam többek között a szlovákok javára, ennyire saccolják a kiesett adóvonzatát a dolognak ugyanis.
  • narumon #54
    "Kicsit online pókerezni nem fizetős teremben is lehet. Aki fizetős teremben játszik az jellemzően nem hobbyjának hódol, hanem bizony pénzt akar keresni."

    Ez hülyeség! A pokerhez hozzátartozik a pénz, különben az egész értelmét veszti. Baráti körben is pénzben játszunk, (nem kell nagy összegre gondolni fejenként egy 500-as, nagy ritkán egy 1000 Ft a beugró) mert anélkül értelmetlen. Minden következmény nélkül hajigálod be a zsetont hisze semmi tét, semmi izgalom. Ha már 50Ft-okat dobálsz akkor már jobban meggondolod. Ez tény.
  • narumon #53
    "eBayen vásárolt cucc után fizetsz vámot."

    Háhhháháááá ez volt a hét vicce :)
  • narumon #52
    "Egyszerűen ki kell tiltani ip alapon a p.csába ciprustól kezdve az összes offshore országot, mivel aki ott céget csinál az bűnöző, és pont."

    Egyszerűen fel kell jelenteni a tiltó céget az alkotmányos és emberi jogaim megsértéséért.
  • narumon #51
    Ne legyél már demagóg. Pontosan tudod, hogy óvoda közelébe sem jutna az a pénz. Elég megnézned mi folyik ebben az országban, minden faszságra költik az adót csak arra nem amire kéne.

    Az el lehet menni érved meg nevetséges. Ezt Gyurcsány már egyszer elszerette volna játszani, oszt lassan meg néznek, hogy bazdmeg miért van itt 700e munkanélküli??? Tán nem azért mert aki dolgozni akar meg vállalkozni az húz ki innen a picsába? A Gyurcsánynak is meg a nyugdíjasoknak is kerekedne a szeme majd tíz év után, hogy bazz nincs nyugdíj kifújt. Akik ki tudnák fizetni azok külföldön vannak... Jaaa bazzeg mi zavartuk ki őket, mi a picsa legyen? Hát híjjuk be a kinajokat vagy az orrosokat. Kb erre is megy ki az egész.

    Svájccal meg ne is példálózz! Történetesen dolgoznak ott barátaim, és a nagy különbség, hogy röhögve fizet ki bármit, mert kap is annyi fizetést! Tudod nem kerül itt semmi sokba, csak a fizetés fos. Bármelyik nyugati országnál ha kiszámolod a fizetés/kiadás arány lényegesen jobb mint Magyarországon!
  • Tetsuo #50
    Alapvetoen a mai vilagban a becsuletes, gerinces embernek semmi jovoje nincsen, foleg nem Magyarorszagon..
  • aaaaa #49
    EU-n belül milyen vámot is fizetsz ??? Semmit.
    Bár szerintem nyugodtan élhetsz a mások által beléd sulykolt álomvilágban, hogy azért nyomorog az ország nagy része, mert nem fizetnek rendesen adót az emberek. Ha így gondolod, és ez megnyugtat hidd is el, bár messzemenően nem az a fő oka annak, hogy ilyen a gazdasági helyzet, amilyen. Elárulom, ha mindenki az utolsó fillér után is adózna, amellett hogy 1-2 hónap alatt sokan csődbe mennének, attól még Neked és a legtöbb embernek egy fikarcnyival sem juttatnának több pénzt, főleg nem csökkentenék az adókat. Aki meg csődbe ment már a nagy becsületességbe, az meg azontúl majd semmit sem fizet... Mert ez is benne van a hivatalos indoklásban, hogy azért magasak az adók, mert nem fizetik be. Ha mindenki befizetné, még magasabbak lennének, mert miért is ne.
    Az óvodát meg azért nem újítják fel, mert elmegy a pénz olyan más helyekre, amiről a hivatalos híreket olvasva fogalmad sincs. Lehet a közpénzeket tízszeres áron vásárolt cuccokra is költeni, úgy hogy barátok haverok cégei nagyon jól járjanak. És ennek nem Bélabácsi be nem fizetett adója az oka.