MTI

200 milliós bírságot kapott a Magyar Telekom

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 200 millió forintra büntette a Magyar Telekom Nyrt.-t tisztességtelen kereskedelem miatt.

A hírt a penzcentrum.hu közölte, s a GVH az MTI-nek hivatalosan is megerősítette szerdán. A hivatal közölte azt is, hogy részletes tájékoztatást csütörtökön ad az ügyről. A Magyar Telekom kommunikációs igazgatósága az MTI-vel azt közölte, hogy a hivatalos értesítés megérkezéséig nem kommentálják a büntetést. A távközlési társaság tavaly október és december között sms-kvízjátékot szervezett, 90 Golf, 90 nyertes címmel. A versenyhatóság szerint a társaság a játék feltételeiről és a nyerési esélyeiről az ügyfeleket megtévesztő tájékoztatást adott. Emellett a Magyar Telekom sms-eivel agresszíven buzdította ügyfeleit a játékban való részvételre, illetve a játék folytatására.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ecology #3
    Egyet értek! Nem 200 misit kéne kiszabni hanem legalább 1milliárdot amit talán megis érezne a cég. Ez talán elrettentő példa lenne a jövőre nézve. Továbbá az ilyen tisztességtelen magatartást azonnal büntetni kéne nem 1 évet várni. Szánalmas!
  • BAk3R #2
    Igen, igen, de ez megint vállalhatlan. Eleve megint sikerült jó egy év alatt kiszabni a büntetést. Másik meg, hogy a Telekom sokkal többet kaszált valószínűleg a kis nyereményjátékával, mint poton 200 misi. Ergo, még mindig jobban megéri neki nem betartani a szabályokat és kaszálni milliárdokat, majd fizetni egy kis büntetést.
  • leeloodallas #1
    Nah! Ez jó hír! Gyűlölöm a telekomot, kiváltképp az imázsát, meg hogy hülyének nézik az embereket. Hát fizessenek, de ne csak ők, hanem az összes kereskedelmi tv-rádió, akik az intelligenciát nem igénylő, "küggyegy esemest, csak néccázplusszáfa"... na meg "most bekerülsz,hívjálmááááár!!!" - szisztémájú csalásokat prezentálják nap mint nap. Hol van már Vágó Pista, meg a zseniális játékok (Van benne valami, Mindent, vagy semmit; Legyen Ön is milliomos...), ahol nem csak a vakszerencsén múlt, hogy nyer-e az illető!?