Berta Sándor

Adattörlésre is képes USB-kulcs

A takeMS legújabb terméke a titkosítási lehetőség mellett adattörlési funkcióval is rendelkezik.

Napjainkban rendkívül fontos a különböző digitális információk védelme és egyáltalán nem mindegy, hogy egy pendrive elvesztésekor mennyire tudhatjuk biztonságban ezeket a fájlokat és azokhoz hozzáférhetnek-e illetéktelen személyek vagy sem. A takeMS MEM-Drive Crypto USB 256 bit AES tervezésekor a szakemberek egyértelműen az adatok biztonságát helyezték minden más szempont, például a sebesség elé. A 256 bites AES titkosítóeljárás a garancia arra, hogy a felhasználók vagy éppen a vállalatok, illetve intézmények információi biztonságban tárolhatók az USB-kulcson.

A pendrive megfelel a legkorszerűbb biztonsági követelményeknek, ezáltal alkalmazható akár bankokban, biztosítótársaságoknál, kórházakban vagy hivatalokban. Az eszköz megkapta a Trusted Device Level 3 (CoSoSys, Endpoint Protector) jelölést. A tárolt fájlokhoz kizárólag egy jelszó megadása után lehet hozzáférni. Amennyiben valaki hatszor egymás után rosszul adja meg a titkosítást feloldó jelszót, az adatok automatikusan és menthetetlenül letörlődnek.

Az adattároló egyaránt használható Windows 2000 (SP4), Windows XP (SP3), Windows Vista és Windows 7 operációs rendszerek alatt. Maximális írási sebessége 8 megabájt másodpercenként, míg az olvasási sebessége legfeljebb 11 megabájt másodpercenként. A pendrive támogatja a Windows Ready Boost technológiát és kompatibilis az USB 1.1, illetve USB 2.0 szabványokkal. A kezelőszoftver kizárólag angol nyelven érhető el, az új termékcsalád tagjainak tárolókapacitása 2, 4, 8, 16 és 32 gigabájt. A legkisebb modell 22, a legnagyobb 130 euróba kerül. A takeMS öt év garanciát vállal a MEM-Drive Crypto USB 256 bit AES USB-kulcsokra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Purga #5
    Csak az a kérdés, hogy az adat volt a fontosabb, vagy a nemléte
  • AgentKis #4
    Szóval bárkinek az adatait lehet így törölni... :D
  • Piel #3
    Lehetne kicsit dizájnosabb is. A fotón lévőért nem adnék egy fillért sem, hiába titkos.
  • Piel #2
    Egy céges gép épp nemrég zabálta meg a pendrive-omat. Miután teljesen kuka volt a cucc (se felismerés, sem elindítás) a gépen dolgozó kolléga azután közölte velem, hogy ma már kettővel próbáltam, de egyiket se vette be. Persze, mert vírusos a gép. Hát nem röhögtem. Az adattitkosítás nem rossz ötlet, de hozzápiszkálhatnák azt is, hogy ne is tudja használni az arra nem jogosult. Ugyebár az adatok törlődnek, az üres USB kulcs megmarad. Tudom, hogy a feledékenyek könnyen pórul járhatnak, de akinek nincs esze, annak legyen notesze! Én nagy füzettel járok.
  • phoenix1 #1
    Nem tudom, lehet, hogy valakinek ez hasznos, de ehelyett vagy emellett már igazán megcsinálhatnák és tehetnének rá egy kis csúszkát amivel írásvédetté tehetnénk hogyha pl. idegen helyen használjuk az USB kulcsot ne fertőződhessen meg. Ezzel kapcsolatban az USB kulcson érdemes készíteni egy "autorun.inf" mappát, a vírusok nem tudják megkülönböztetni a mappát a fájltól, ez a módszert egyenlőre bevált technika és egyenlőre 100% működik. Annyit eredményez, hogy ha meg is fertőzi az USB kulcsot a vírus a behelyezés után nincs minek automatikusan elindítani a vírust. A fennmaradó veszélyes -fertőzött fájlokat pedig törölni lehet. :)