MTI

Indulhatnak az uniós távközlési reformok

Megállapodtak az Európai Unió intézményei a távközlési ágazat reformjáról, amelynek célja a verseny növelése, a fogyasztók jobb és olcsóbb kiszolgálása - közölték uniós források.

Az egyezséget követően várhatóan még tavasszal az Európai Parlament pontot tehet a folyamat végére. A távközlési reform a jelenlegi összetételű Európai Bizottság és az Európai Parlament egyik legjelentősebb utolsó munkája. A megállapodás összes részlete még nem ismeretes, de az kiszivárgott, hogy a reform részeként létrejön egy uniós testület, amely a nemzeti hatóságok közti együttműködést irányítja, és többségi szavazással döntéseket is hozhat, ugyanakkor az Európai Bizottság eredeti elképzelésével szemben nem tekinthető államok fölötti szuperhatóságnak.

Viviane Reding EU-biztos szerette volna kiterjeszteni a brüsszeli bizottság vétójogát is. Ezt a mostani megállapodás nem teszi lehetővé, de kimondja, hogy a bizottság és az új testület véleményét figyelembe kell venni az érintett döntéseknél. A reform nyomán tovább növekednek a fogyasztók jogai is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Epikurosz #1
    Túl sok a nyomorgás.
    Az európai távközlési díjakat egységesíteni kell, ugyanannyiért lehessen telefonálni bármely EU-s országba, mint belföldre.
    Ez a minimum!