Berta Sándor

Bélyeg helyett mobiltelefonos kód

Külön kitüntetést is bezsebelhetett és iránymutató fejlesztésnek nevezték a német posta mobilportó-rendszerét.

A vállalat szolgáltatásának keretében a felhasználóknak elég elküldeniük a levél vagy a kártya szót a 22122-es telefonszámra vagy felhívni a számot, majd válaszként kapnak egy 12 számból álló sorozatot. A számokat csupán fel kell írni a levélre vagy a levelezőlapra és a küldemény máris bérmentesítve van. A szolgáltatás bárhol és bármikor használható, egyszerű és jól bevált. A megoldás annyira sikeres, hogy felkeltette a Horst Köhler német elnök által életre hívott Németország - az ötletek hazája nevű kezdeményezés résztvevőinek figyelmét. Az ötletverseny zsűrije több mint 2000 ötlet közül végül a mobilportó-rendszert díjazta.

"A német posta ötlete egyszerűségében nagyszerű. Lehetővé teszi, hogy az emberek a posták nyitvatartásától függetlenül használhassák a szolgáltatást és jól példázza a német innovációs szellemet" - hangsúlyozta Hans-Peter Stefer, a Deutsche Bank egyik kölni vezetője, a kezdeményezés támogatója. A díjat a Deutsche Post Digital Media Day keretében adták át. Szakértők szerint a mobilportó is jól bizonyítja, hogy a digitális médiáknak köszönhetően mennyire megváltozik a kommunikáció és a marketing. "Ez a kitüntetés csak megerősít bennünket abban, hogy jó úton haladunk a posta digitális korszakra való felkészítésének folyamatában" - nyilatkozta Marco Hauprich, a cég bélyegmarketing részlegének munkatársa.

A Németország - az ötletek hazája nevű kezdeményezést a német kormány és a Német Ipari Szövetség (BDI) is támogatja. Az immár négy éve megrendezett ötletversenyeken a leginkább a jövőbe mutató, szokatlan és iránymutató elképzeléseket, megoldásokat díjazzák. A német posta számára az elismerés új lendületet adhat a digitális fejlesztésekhez. Ezek egyike lehet az elektronikus levél program. "A koncepción jelenleg is dolgozunk. A célunk az, hogy mind a feladót, mind a címzettet könnyen és egyértelműen azonosítani lehessen, és hogy a szolgáltatással kiküszöböljük az e-mailek biztonsági hibáit" - mondta Jürgen Gerdes, a vállalat elnökségének vezetője. Frank Appel, a posta vezetője pedig hozzátette, hogy a cégnek meg kell találnia az átvezető utat az internet korszakába és ebben ezek a programok segíthetnek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mad mind #2
    A bélyeggyűjtők is biztos örülnek.
  • BCS pixel #1
    vahh ez nagyon jó dolog