Berta Sándor

Német városokkal bővül a Google Maps

Az új felvételeknek köszönhetően hamarosan bárki virtuálisan sétálhat majd a nagyobb német települések utcáin, korzóin.

A Google Maps, illetve a Google Street View keretében lehetőségük van a felhasználóknak arra, hogy az amerikai nagyvárosok sugárútjain, bevásárló utcáiban sétáljanak. Most ugyanezt a lehetőséget akarja megadni a konszern a német nagyvárosokban élőknek, illetve a településekre kíváncsi turistáknak is. A Google Street View-ban jelenleg 30 amerikai nagyváros utcáinak 360 fokos képei láthatók, ezek között azonban számos fotó könnyen bajba sodorhatja vagy kényelmetlen helyzetbe hozhatja a rajta látható személyeket.

"A cég Európára is ki akarja terjeszteni a szolgáltatását, így német városok utcáinak képei is bekerülhetnek a Google Maps rendszerébe" - jelentette ki Peter Fleischer, a Google adatvédelmi megbízottja. A szolgáltatás rövid időn belül rendkívül népszerű lett, többen valóságos sportot űznek az érdekes fotók felkutatásából és megjelentetéséből. Így volt már látható fotó egy frissen lebukott drogdílerről, egy szexboltot elhagyó férfiről és érdekes rendszámú autókról. A német posta is egy hasonló programon dolgozik és fel akarja építeni a települések képadat­bázi­sát, hogy lehetővé tegye az érdeklődők számára a virtuális város­láto­gatá­sokat.

Mindkét programot bírálták az adatvédelmi szakemberek. Peter Hustinx európai adatvédelmi megbízott szerint a Google programjai jelenleg nem egyeztethetők össze az európai joggal és ezért óvott az európai bevezetéstől. Peter Fleischer erre reagálva közölte, hogy minden óvintézkedést meg fognak tekinteni és a felvételeken látható személyek arcát, illetve a rendszámokat ki fogják takarni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kernerster #1
    Én is jöttem már ki szexboltból...és akkor mi van?