Alex

Narancssárga Casio apróság

A Casio újabb géppel bővítette EXILIM sorozatát, mely nem tudásával, hanem divatos színeivel akarja megfogni a vásárlókat.

A divatos színekben piacra dobott fényképezőgép beltartalma biztosan nem fogja megdobogatni az amatőr fotósókat: nyolc megapixeles felbontása háromszoros optikai zoommal párosul. Fényereje F2.8 - F5.2, maximális érzékenysége ISO 1600, átfogása 35 mm-re átszámolva 37.5 - 112.5 mm. A sajtóközleményben Bill Heuer, a Casio alelnökének szavait idézik, aki a YouTube módot emeli ki. Ennek segítségével egy videó felvétele és az internetre feltöltése mindössze három lépést igényel, mely által Heuer szerint az EX-Z9 tökéletes választás az online videók hívei számára. Videó módja ismeri a szélesvásznú formátumot, a VGA mód (640 x 480 pixel) mellett 848 x 480-ban is rögzíthetünk mozgóképet.


Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Hátsó kijelzője a mai trendeknek megfelelően hatalmas, 2,6 collos, viszont felbontása csekély, mindössze 115 ezer képpont van rajta. (Kell is ez a méret, hiszen lehagyták az átnézeti keresőt.) Ezen végezhetünk el minden beállítást, és kapcsolhatjuk ki/be az automatikákat (arcfelismerés, digitális rázkódáscsökkentés). Kezelése, használata egyszerűsítése terén talán túl is lőttek a célon, hiszen a témamódokkal le akartak fedni minden előforduló élethelyzetet. Így viszont 23 ilyet építettek be, ami által valószínűleg átestek a ló tulsó oldalára - kétséges, hogy a célcsoportként meghatározott vásárlók belemélyednének, hogy melyik pontosan mit jelent.

18,6 MB belső memóriát kapott, amit SD, SDHC vagy MMC kártyákkal bővíthetünk használható kapacitásúra. A fényképezőgép már ebben a hónapban kapható lesz, az Egyesült Államokban 160 dollárért kerül a polcokra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!