Kruza Richárd

A Casio újabb EXILIM fényképezőgépe

A Casio bemutatta az EXILIM család legújabb tagját, az EX-Z1050-et. A vadonatúj ultrakompakt gép a tavaly megjelent EX-Z1000 továbbfejlesztésének eredménye.

Az új gép - az ebben a kategóriában tomboló mai divatirányzatot követve - egy leheteltnyivel kisebb elődjénél. A gép a gyártótól már megszokott jellegzetes lapos formatervezést követi. A ház fémből készül és fekete, rózsaszín, arany és ezüst színben lesz kapható. A megnövekedett a kijelző mérete 1,6 hüvelyk, ami mindenképpen előny. A 10,1 megapixeles szenzor, valamint az ISO 800-as maximális érzékenység szintén a fejlesztésre utal.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A gépben egy új képfeldolgozó áramkör dolgozik, melynek segítségével a gyár nemcsak jobb képminőséget, hanem nagyobb teljesítményt is ígér: a Motion Analysis Technology (mozgás analizáló rendszer), valamit a megnövelt memóriának köszönhetően a sorozatfelvételi lehetőség 7 kép/másodperc teljesítményű, mely kategóriájában a legjobb. További újdonság a Blur-Reduction Technology, mely automatikusan a mozgó tárgyat analizálja, és ennek megfelelően állítja be az ISO érzékenységet és exponálási időt. Az Anti Shake DSP pedig a kézremegés okozta bemozdulás ellen harcol - fotózás és videorögzítés esetén egyaránt. Az "Auto Tracking AF" funkció figyeli és követi a mozgó tárgyat és folyamatosan a mozgó tárgyhoz állítja a fókuszt.

A Casio közleménye szerint "az új gép nemcsak stílusos és kényelmes, hanem egy valóban nagyteljesítményű eszköz, ami szélesebb körű felhasználást tesz lehetővé". A megnövelt akkumlátor teljesítménynek köszönhetően egyetlen töltéssel 370 képet lehet készíteni. A Casio szerint az EX-Z1050 elődje, az EX-Z1000 is nagyos sikeres volt, de az új, továbbfejlesztett gép még használhatóbb, és még élvezetesebbé teszi majd a mindennapi fotózást.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!