SG.hu

Többképernyős Epson LCD projektor

Az Epson bemutatta a világ első USB-csatlakozóval ellátott, többképernyős megjelenítésre képes 3LCD kivetítőjét.

Az Epson három új kis méretű XGA-felbontású 3LCD kivetítőt mutatott be. A cég közleménye szerint az EMP-1715 a piac legkisebb és legkönnyebb, nagy fényerejű, vezeték nélküli projektora. USB-kapcsolattal is rendelkezik, ráadásul a világon elsőként többképernyős megjelenítésre is módot ad, egyidejűleg akár négy vászonra is vetítve, valamint továbbfejlesztett, biztonságos vezeték nélküli funkciókat kínál a filmek és adatok átküldéséhez. Az EMP-1715 a piac jelenleg egyetlen projektora, amelyik támogatja az MPEG2-formátumú teljes méretű és hangú filmek, 802.11a/b/g vezeték nélküli kapcsolaton keresztüli átvitelét.

A világon elsőként USB-kapcsolatot is kínál, vagyis egyszerűen, egy szabványos USB-kábel segítségével köthető össze az asztali vagy hordozható számítógépekkel. A VGA-csatlakozóval ellentétben nincs szükség a számítógép és a projektor beállítására, így a beállítás egyszerűbb és gyorsabb. Az Automatic Driver Installation (illesztőprogram automatikus telepítése) funkció, amely az első csatlakoztatásnál beállítja az USB-illesztőprogramot, mindössze 25 másodpercet igényel.


Az EMP-1715 beépítve tartalmazza az Epson Advanced EasyMP technológiáját is, így a világon elsőként kínálja a több képernyőre való párhuzamos vetítés lehetőségét. A négy vászonra különböző tartalmak vetíthetők ki akár vezeték nélküli, akár vezetékes hálózaton keresztül. Így a fő előadás mellett többféle magyarázó vagy segédanyag is kivetíthető, vagy akár két-három előadás is tartható egyidejűleg.

A 2700 ANSI lumen fényerejű és mindössze 1,6 kg súlyú EMP-1710 ideális a sokat utazó, ugyanakkor kiemelkedő minőséget, nagy fényerőt és hordozhatóságot igénylő előadók számára - írja a közlemény. Az EMP-1700 2200 ANSI lumen fényerejű és szintén 1,6 kilogrammot nyom, kompakt, stílusos, könnyűsúlyú kivitelben. A "Quick Start" (gyors indulás) funkció révén a kivetítő mindössze öt másodperc alatt bemelegszik. A bemutató akár egy USB-meghajtóról, egy hagyományos pendrive-ról is levetíthető - a noteszgépet otthon is lehet hagyni.


Az USB 2.0 nagyobb átviteli sebességének köszönhetően a nagyfelbontású képek miniatűrként is könnyen megjeleníthetők, közvetlenül az USB-meghajtóról. Az MPEG-2 filmek lejátszása közben szabadon lehet a lejátszást szüneteltetni, a filmben előre- és hátratekerni, vagyis nem kell a számítógép mellett álldogálni az előadás során. Az AV Mute Slide funkció ideiglenesen elsötétíti a vetített képet a közönség figyelmének felélénkítéséhez, ami igen fontos például fiatal közönség vagy egy bonyolult témakör tárgyalása esetén.

A készülékkel 2 méter távolságból már másfél méter átmérőjű kép vetíthető, vagyis remekül használható kis tantermes oktatási környezetekben vagy helyszűkében lévő cégeknél. Az Instant Off (azonnali kikapcsolás) funkciónak köszönhetően a projektor azonnal kikapcsolható (plafonra szerelés esetén 10 másodperc után), vagyis nem kell várni arra, hogy lehűljön a készülék. Mindhárom kivetítő egyszerűen szervizelhető, a tartaléklámpák pedig anélkül beszerelhetők, hogy a projektort le kellene venni a plafonról.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!